Slavenības
2019. gada 16. maijs, 16:59

Nolecot no tilta, miris filmas „Tors” aktieris

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Aizeks Kapijs, kurš filmējies tādās filmās kā „Tors” (2011) un „Terminators: Glābšana” (2009), 42 gadu vecumā beidzis dzīvi pašnāvībā. Viņš nolēcis no tilta, un pēc tam nelaimīgo piedevām notriekusi automašīna.

Arizonas Sabiedriskās drošības departamenta pārstāvis izklaides programmai „Entertainment Tonight” apstiprinājis faktu par aktiera Aizeka Kapija nāvi. „2019. gada 13. maijā pulksten 7:26 no rīta tika izsaukta policija, jo kāds nolēcis no tilta uz apakšā esošās šosejas,” teikts oficiālajā paziņojumā. „Viņu pēc tam notrieca braucošs transporta līdzeklis. Vīrietis identificēts kā 42 gadus vecais Aizeks Kapijs no Albukerkas, Ņūmeksikā. Kapija kungs mira notikuma vietā.”

Varas pārstāvji programmai „Entertainment Tonight” norādījuši, ka divi aculiecinieki centušies atrunāt Kapiju no nolēkšanas no tilta, taču viņš izrāvies no to tvēriena.

Šobrīd notiek izmeklēšana, lai gan negadījums jau klasificēts kā pašnāvība.

Īsi pirms nāves Kapijs savā „Instagram” kontā ierakstījis garu vēstījumu, kuru parakstījis tādiem vārdiem kā: „Sargieties no vīra, kam nav, ko zaudēt, jo viņam arī nav, ko sargāt.” Šis, starp citu, ir aktiera vienīgais ieraksts sociālajos tīklos.

Kapijs savā vēstījumā raksta, ka agrāk uzskatījis, ka ir labs cilvēks, taču tā neesot. „Patiesībā, es visu dzīvi biju sliktais zēns,” raksta aktieris. „Es tirgoju narkotikas, biju nodokļu likumpārkāpējs. Man bija parādi. Es darīju pāri savam ķermenim, smēķējot, lietojot narkotikas un alkoholu. Es nebijis labs pret cilvēkiem, kuri mani mīlēja, to skaitā pret savu ģimeni.”

Šajā vēstījumā, kas izrādījusies viņa pirmsnāves vēstule, Kapijs atvainojas draugiem, kuriem nodarījis pāri. 2018. gadā Maikla Džeksona meita Parisa Džeksone publiski apsūdzēja aktieri par to, ka viņš esot to žņaudzis kādā ballītē, kuru abi apmeklējuši.

„Es ļoti, ļoti atvainojos tiem visiem daudzajiem cilvēkiem, pret kuriem esmu izturējies aizskaroši,” raksta Kapijs. „Saviem bijušajiem draugiem, kurus esmu izmantojis un nodevis. Tiem, kurus esmu pievīlis. Es atvainojos. Man gan ir jāatzīst, ka savā lielajā augstprātībā es pat nekad neapjēdzu, ka visu laiku esmu bijis slikts aktieris.”

„Man trūka pateicības, pazemības, goda, pakalpības un pienācīgas rūpes pret citiem. Neesmu godājis Dieva doto gaismu. Šī mācība man nākusi pārāk vēlu, bet varbūt tā var iedvesmot jūs.”