foto: AFP/Scanpix
Iepazīšanās vietnes "Tinder" aprīļa joks samulsinājis lietotājus
"Tinder" logo.
Trakā pasaule
2019. gada 2. aprīlis, 14:10

Iepazīšanās vietnes "Tinder" aprīļa joks samulsinājis lietotājus

Jauns.lv

Nedēļas nogalē populārās iepazīšanās lietotnes "Tinder" lietotājus pārsteidza dīvains paziņojums, kas pamatīgi samulsinājis un licis lauzīt galvas daudziem iepazīšanās entuziastiem, ziņo medijs "Fox News".

Lai gan 1.aprīlis bija gaidāms vien pēc trīs dienām, lietotne piektdien, 29.martā ar savādu ziņu pārsteigusi vietnes lietotājus, kuri nav īsti sapratuši, vai paziņojums jāuztver kā joks.

"Līdz mūsu uzmanībai ir nonācis fakts, ka jūs, 1,50 metrus garie cilvēki, lietotnē uzdodaties par 1,70 metru gariem. Šai šarādei ir jābeidzas. Šī negodprātība tikai sāpina jūsu randiņu biedrus un arī mūs," vēstījis paziņojums "Tinder" blogā.

Tālāk seko lietotāju iepazīstināšana ar jaunu veidu, kādā visiem būs jāapliecina savs patiesais garums. "Šis paņēmiens mums bijis kabatā jau vairākus gadus, tomēr mēs cerējām, ka jūs būsiet godīgi, un mums to nevajadzēs laist klajā. Lai nu kā, šis garuma apliecināšanas paņēmiens ir ļoti vienkāršs un grūti viltojams," ziņo "Tinder".

Viss, kas lietotājam jāizdara - jānostājas blakus jebkura uzņēmuma ēkai un jānofotografējas. Pēc tam aplikācija vai nu apstiprinās, vai arī noliegs lietotāja apgalvojumus par savu ķermeņa garumu.

Aplikācijas "Twitter" kontā piektdien pat ievietota videopamācība ar soļiem, kā veikt prasītās darbības, ātri vien pulcējot izsmejošus komentārus ar pieņēmumiem, ka "kāds nepareizi ierindojis laika joslā 1.aprīļa joku".

Tikmēr citi pauduši sašutumu par jauno prasību, sakot, ka tagad noteikti nespēs ar aplikācijas palīdzību atrast sev izredzēto.

Vēl kāds iesaka, ka būtu nepieciešams akurāti norādīt arī svaru.

Savukārt citi neatbalsta šādu praksi, jautājot, vai pēkšņi izskata nosodīšana ir pieņemama. "Tad jau jāizravē arī sievietes ar silikona krūtīm, ietetovētām uzacīm, krāsotiem matiem un mākslīgo iedegumu," saka Pīters Loids.

Lai nu kā, pāragrais 1. aprīļa joks raisījis diskusijas par to, kas vēl "Tinder" aplikācijā būtu uzlabojams. Ja veidotājiem nav izdevies lietotājus sasmīdināt, tad vismaz viņi ir saņēmuši pietiekoši daudz iedvesmas un ideju jauniem darbiem.