Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Britu mūziķis Sems Smits nav ticis skaidrībā par savu dzimumu: „Es neesmu vīrietis, es neesmu sieviete”
foto: Matt Baron/REX/ Vida Press
Sems Smits.
Slavenības

Britu mūziķis Sems Smits nav ticis skaidrībā par savu dzimumu: „Es neesmu vīrietis, es neesmu sieviete”

Jauns.lv

Britu dziedātājs Sems Smits (26) gadiem ilgi cīnījies ar savu svaru un seksualitāti un nesenā intervijā padalījies, kā viņam ar to veicies un pie kādiem secinājumiem mūziķis nonācis.

Britu mūziķis Sems Smits nav ticis skaidrībā par s...

Intervijā aktrisei un aktīvistei Džamīlai Džamilai dziedātājs Sems Smits norādījis: „Es vienmēr esmu karojis ar savu ķermeni un prātu par to, kā es pats sevi definēju. Prātā es domāju kā sieviete. Dažkārt esmu apsēdies un sev pajautājis – vai vēlos mainīt dzimumu. Es par to aizvien domāju, taču šaubos, ka vēlos.”

Smits atzinis, ka, lasot internetā par cilvēkiem, kas sevi nepieskaita kādam konkrētam dzimumam, viņš sajūtas kā „viens no viņiem”.

„Varbūt es neesmu vīrietis, varbūt es neesmu sieviete, varbūt es esmu tikai es pats,” viņš prāto. „Manuprāt, tieši tas pats attiecināms uz seksualitāti. Tu iemīlies cilvēkos, nevis viņu dzimumorgānos.”

Sems ātri saprata, ka ir vienīgais gejs savā ciematiņā – viņš šo atklāsmi izdarīja jau 10 gadu vecumā –, bet nesatika citu geju puisi līdz pat 18 gadu vecumam. Popularitāti Smits iemantoja 20 gadu vecumā.

„Kad runa ir par naudu un panākumiem, ir sajūta, ka esmu 40 gadus vecs, bet, kad jārunā par manām romantiskajām attiecībām, es jūtos kā apjucis sešpadsmitgadnieks.”

Intervijā Smits padalījies pārdomās par brīvdienu braucienu uz Austrāliju 2015. gadā un sociālajos tīklos pēc tam lasīto kritiku par to, ka ir resns. „Atceros, ka tolaik nedomāju, ka izskatos tik slikti.” Apkārtējo izteiktās negatīvās piezīmes atstājušas spēcīgu ietekmi un viņš saņēmies, lai ievērojami nokristos svarā.

Smits nesen sociālajos tīklos pārpublicējis fotogrāfiju, kura savulaik tik ļoti kritizēta un likusi viņam sparīgi strādāt pie svara zaudēšanas.

„Mans ķermenis ir visu manu nelaimju cēlonis,” intervijā atzinies Smits. „Es cīnos ar to katru dienu. Reiz kādā dzīves posmā es savam personīgajam trenerim pateicu, ka vēlos izskatīties kā Toms Hārdijs. Taču es tāds nevaru būt.”

Kad Sems Smits bijis tikai 12 gadus vecs, viņam pat veikta tauku atsūkšanas operācija. Tīņa vecumu nule kā sasniegušajam puisim svars pieaudzis arī ķermeņa augšdaļā, un vienaudži smējušies par viņa augošajām „krūtīm”.

„Kad biju piecus vai sešus gadus vecs, biju apaļīgs, bet viss kļuva tikai vēl sliktāk un sliktāk. Kad man palika 11 gadu, es devos pie ārsta. Es biju kautrīgs un paškritisks. Tas ietekmēja manu garastāvokli katru dienu, un manu dzīvi kā tīnim kopumā.”

Pēc operācijas svars gan atgriezies jau divu nedēļu laikā, jo puisis nav izvērtējis savu ēdienkarti.

Džamīlas Džamilas vadītā intervija norisinājusies pirms vairākiem mēnešiem un paredzēta viņas aizsāktajai kustībai „I Weigh”, kas veltīta tiem, kas arī cieš no svara problēmām un sevis nepieņemšanas. Arī Džamila savulaik cietusi no tā, ka citi viņu uzskatījuši par resnu.