foto: Juris Rozenbergs
FOTO: ekoloģiskā folka hipsteru svingerroka orķestris "Ducele" omulīgā gaisotnē prezentē savu jauno albumu
Mūzika
2019. gada 28. februāris, 08:50

FOTO: ekoloģiskā folka hipsteru svingerroka orķestris "Ducele" omulīgā gaisotnē prezentē savu jauno albumu

Jauns.lv

Trešdien, 27. februārī, viesnīcā "Hotel Roma" sirsnīgā un omulīgā gaisotnē tika prezentēts grupas "Ducele" jauniznākušais otrais albums "Tā viš i...2" .

Grupas "Ducele" mūziķi Andris Alviķis, Mārcis Kalniņš, Artūrs Uškāns un Arnis Veisbārdis sanākušajiem izpildīja vairakas dziesmas no sava jaunā albuma, nodemonstrēja viena skaņdarba videoklipu un jautrā atmosfērā tika sveikti un sumināti.

Grupa "Ducele" prezentē savu albumu "Tā viš i... 2"

gallery icon
138

"Ducele", kas sevi mēdz dēvēt arī par ekoloģiskā folka hipstersvingerroka orķestri, ieplānojusi vērienīgu koncertturneju, kuras ietvaros uzstāsies Rīgā (6.03), Madonā (8.03), Kuldīgā (15.03), Kalnu k/n (16.03) un Alūksnē (24.03).

Jaunajā albumā iekļautas 13 latviešu tautasdziesmu apdares. Ierakstā piedalījušies visi grupas dalībnieki Arnis Veisbārdis (balss, ģitāra), Andris Alviķis (balss, kontrabass, perkusijas, bungas), Artūrs Uškāns (balss, akordeons, kokle, dūdas, stabules, vargāns, mutes ermoņikas) un Mārcis Kalniņš (bandžo, buzuki, ģitāra, balss).

Tāpat ierakstā piedalījušies viesmūziķi Inga Zeile (vijole), Ansis Pavasaris (klarnete). Dziesmas “Balta roze” ierakstā piedalījušās “Tautumeitu” dalībnieces Asnate un Aurēlija Rancānes, kā arī dziedātājas Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa – Freimane, Aija Andrejeva, Līga Rīdere, Alise Haijima un vokālās grupas “Oranžās meitenes” dalībnieces. Dziesmas “Nu ar Dievu, Vidzemē” piedalījušies Aigars Grāvers, Ingus Ulmanis, Juris Kaukulis, Mārcis Judzis, Arturs Gruzdiņš, Atis Ieviņš, Ivars Cinkus un vīru kopa “Vilki”.

Viss albuma materiāls ierakstīts “Siguldas skaņu studijā”. Ieraksta producenti Mārcis Kalniņš un Andris Alviķis. Dziesmas aranžējuši visi grupas dalībnieki.

Arnis Veisbārdis: “Albuma rakstīšanas laikā tā nosaukums bija “Kā i, tā i”. Atteicāmies no šī nosaukuma, jo tas izklausās pēc tādas deguna nokāršanas, kas latviešiem tik raksturīga. Gribējām turpināt tēmu, kas bija pirmajā albumā, tāpēc arī palikām pie “Tā viš’ i 2?. Laiki mainās, bet labais un ļaunais vienmēr ir līdzās. Mācēt paraudāt un dzīvot tālāk. Tās ir pārdomu dziesmas, bet pietiekami drastiskas. Jāmāk pasmieties pašiem par sevi dažādās situācijās”.

foto: Juris Rozenbergs
Grupu sveica arī izdevniecības "MicRec" valdes priekšsēdētājs Guntars Račs.

Par gaidāmajiem koncertiem grupas galvenais runas vīrs Arnis piebilst: ”Mēs dziedāsim, spēlēsim un runāsimies no visas sirds, tā kā mēs mākam un attiecīgajā mirklī jūtam. Neviens koncerts nekad nav sanācis precīzi tāds pats kā iepriekšējais. Mums ļoti patīk pašiem par sevi iesmiet, kas iepriecina arī klausītājus. Laikam tas nav īpaši raksturīgi mūsdienu Latvijas vidusmēra cilvēkam, taču latvietis izsenis ir mācējis ar drastisku un nerātnu teicienu uzmundrināt, iekniebt un paskubināt. Gaidām ikvienu koncertos, lai viens otru iepriecinātu”.