foto: Publicitātes
Jaunu seriālu uzņems arī LMT, pie darba ķērušies Uldis Cipsts un Artūrs Dīcis
Radošā komanda - režisors Uldis Cipsts, scenārija autori dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis.
TV
2019. gada 16. janvāris, 14:36

Jaunu seriālu uzņems arī LMT, pie darba ķērušies Uldis Cipsts un Artūrs Dīcis

Jauns.lv

Par jauna pašmāju oriģinālseriāla filmēšanu paziņojis Latvijas Mobilais Telefons (LMT). Seriālu veidos režisors Uldis Cipsts, kura vadībā tapuši jau seši pašmāju seriāli, tostarp zināmā “Šķiršanās formula”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Topošais seriāls iecerēts kā attiecību drāma ar komēdijas un fantastikas elementiem, kura centrā ir  jauna, pašpārliecināta sieviete – informācijas tehnoloģiju speciāliste. Viņai ir veiksmīga karjera, bet viņa nav īsti apmierināta attiecībās ar mīļoto vīrieti. Vai mākslīgā intelekta radītā ideālā pasaule spēs aizstāt īstu mīlestību un ļaus dzīvot laimīgi bez sāpēm un pārdzīvojumiem?

 “LMT atbalsta Latvijā veidota satura radīšanu, tāpēc mūsu viedtelevīzijā skatītājiem piedāvājam tik daudz Latvijas filmu, vietējo notikumu tiešraides un LMT oriģinālraidījumus. Kā liecina patēriņa tendences, tieši seriāli ir pieprasītākais saturs TV ekrānos. Turklāt arvien vairāk tos skatās arī viedtālruņos. Lai veicinātu ne tikai ārvalstu, bet arī kvalitatīva Latvijas seriālu satura pieejamību, esam uzsākuši darbu pie pirmā LMT viedtelevīzijas seriāla veidošanas. Tā tapšanā esam piesaistījuši vienus no pieredzējušākajiem nozares profesionāļiem Latvijā,” norāda LMT prezidents Juris Binde.

foto: Publicitātes
LMT prezidents Juris Binde vēl režisoram Uldim Cipstam ražīgu darbu.

Darbs pie seriāla filmēšanas sāksies jau martā, kad plānots uzņemt seriāla pirmās desmit sērijas. Seriālu veidos režisors Uldis Cipsts, kura vadībā tapuši jau seši pašmāju seriāli, tostarp skatītāju iemīļotā “Šķiršanās formula”.

"Jaunais projekts, kuru veidosim kopā ar LMT, Latvijā daudzējādā ziņā būs unikāls. Stāsts ir par to, ka mēs tiecamies pēc perfekcijas gan karjerā, gan attiecībās, taču īsta cilvēcība nevar būt nevainojama. Mums ir bail no kļūdām un sāpēm, tāpēc daudzas lietas vispār paliek virtuālas – tikai mūsu domās, un vieglāk nemaz nesākt kaut ko darīt. Taču, ja spējam pieņemt gan sevi, gan citus ar visām vājībām, ja atzīstam, ka drīkstam kļūdīties, tas ļauj mums pāriet no domām pie darbiem,” pauž režisors Uldis Cipsts.

Seriāla scenārija autori ir dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Abi plašāk pazīstami kā teātra dramaturgi, lai gan abiem ir pieredze arī kino un TV seriālu jomā. Rasa Bugavičute-Pēce ir scenāriju līdzautore vairākām Andreja Ēķa filmām, savukārt Artūrs Dīcis strādājis kā vairāku labi zināmu TV seriālu dialogu autors. Šis ir pirmais dramaturgu kopdarbs, un abus rakstošos prātus vieno vēlme rakstīt par mūsdienu cilvēkiem un viņiem aktuālām, izprotamām problēmām.

“Rakstīt scenāriju seriālam jau pats par sevi ir izaicinājums, un arī seriāla žanra specifika, kas skar tehnoloģiju un fantastikas pasauli, Latvijas seriālu pasaulē ir kas nebijis. Taču – jo izaicinošāks uzdevums, jo lielāka motivācija un vēlme apliecināt, ka mēs varam! Drošības sajūtu par to sniedz komanda, ar kuru tiešām esam “uz viena viļņa” un ar kuru, manuprāt, mums ir līdzīgas gaumes robežas. Tas ļauj brīvi strādāt! Un tas ir ļoti patīkami,” stāsta Rasa Bugavičute-Pēce.

Savukārt Artūrs Dīcis uzsver, ka scenārista panākumus lielā mērā nosaka spēja radīt daudzslāņainu saturu: “Mūsdienās skatītājiem ir vienlīdz svarīgi, lai seriāls būtu komisks un izklaidējošs, bet arī saturīgs. Labs seriāls ir tāds, kas cilvēkam ļauj izsmieties un lieliski pavadīt laiku, un, ja viņš grib, var skatīties tikai šo virsējo slāni. Bet vienlaikus tur ir nopietns saturs un aktierim ir, ko spēlēt. Mūsu stāstā galvenajai varonei ir izvēle, kurā pasaulē foršāk dzīvot – mākslīgajā vai īstajā, kas ir ar problēmām, trūkumiem, toties īsta.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās