foto: Xavier Collin/Image Press Agency/MEGA / Vida Press
Ko uz reportiera komentāru par „milzu izmēriem” atbildēja aktrise Melisa Makartija?
Melisa Makartija.
Slavenības
2019. gada 15. janvāris, 09:50

Ko uz reportiera komentāru par „milzu izmēriem” atbildēja aktrise Melisa Makartija?

Jauns.lv

Aktrise Melisa Makartija (48) ir formīgāka nekā lielākā daļa Holivudas aktrišu, bet tas viņai nav laupījis ne grama pašpārliecinātības. Komiķe noliks pie vietas ikvienu, kas atļausies izteikt neglītas piezīmes par viņas augumu.

Komēdiju aktrises Melisas Makartijas vārds nonāca preses slejās jau pirms nedēļas, kad viņa apmeklēja „Zelta globusu” vakaru un slepus bija ienesusi zālē vairākus dučus sviestmaižu ar šķiņķi un sieru.

Makartijai par to bija pateicīgas daudzas. Parasti lielāko daļu laika kino dīvas pavada uz sarkanā paklāja, pozējot fotogrāfiem no visas pasaules un sniedzot ekspresintervijas žurnālistiem.

Kad aktrises visbeidzot nonāk zālē, no uzkodām nekas vairs nav palicis un visu vakaru nākas cīnīties ar izsalkumu. Tāpēc daudzas slavēja Melisas Makartijas spožo ideju par sviestmaizītēm.

foto: Rob Latour/REX/ Vida Press
Aktrise Melisa Makartija šā gada „Zelta globusu” balvu ceremonijas vakarā.

„Pirms dažiem gadiem es apmeklēju preses konferenci, kas tika rīkota saistībā ar filmu „The Heat” vai „Tammy”,” intervijā žurnālam „In Style” par kādu ne pārāk tīkamu notikumu un svešinieka piezīmēm saistībā ar viņas izskatu, pastāstījusi Makartija.

„Kāds no ļoti ietekmīgas organizācijas mani izvaicāja – ‘Kāpēc jūs vienmēr izjūtat nepieciešamību izskatīties tik absurdi?’ Šis bija liels pasākums, zālē bija kāds simts cilvēku, un viņš ņirgājās.”

Makartija spēja šajā brīdī saglabāt savaldību un pieklājīgi apjautājusies, ko reportieris ar to domājis. „Jūs izskatāties tik nevīžīga, jūs neesat lietojusi dekoratīvo kosmētiku, jūsu mati nav sakopti, jūs kliedzat uz cilvēkiem,” – tāds izskanējis pamatojums.

foto: Robbie Fimmano / MEGA / Vida Press
Makartija žurnāla „InStyle” fotosesijā.

Atbildē Melisa piesaukusi sabiedrībā valdošo dubulto morāli, kāda attiecināta uz vīrieti un sievieti viņas jaunākajā filmā. „Vai jūs jebkad esat to pavaicājis puisim? Es atveidoju personāžu. Jums vajadzētu biežāk iziet sabiedrībā, ja domājat, ka īstas sievietes tā neizskatās,” viņa norādījusi. Uz to reportieris pretargumentējis: „Ak, labi, esmu agresīvs, sauciet kā gribat. Bet, ja nevēlaties atbildēt uz jautājumiem, jums nevajadzēja ierasties uz konferenci.”

Arī pēc šiem vārdiem Makartija nav zaudējusi savaldību un mierīgā tonī norādījusi: „Es patiešām vēlos atbildēt uz jūsu jautājumiem. Es atvainojos par to, ka neesmu lietojusi kosmētiku. Es atvainojos, ka neizskatos jums tīkami. Bet es arīdzan domāju, ka jums nevajadzētu atrasties šeit un rakstīt par kino.”

foto: Robbie Fimmano / MEGA / Vida Press
Makartija žurnāla „InStyle” fotosesijā.

Melisa atceras arī citu reizi. Pēc lomas filmā „Bridesmaids”, kas padarīja viņu par superzvaigzni, kāds no žurnālistiem intervijā centies viņu izjautāt tikai un vienīgi par ārējo izskatu.

„Vai jūtaties pārsteigta, ka, esot tik milzīga izmēra sieviete, tomēr strādājat šajā biznesā?” – apjautājies reportieris. „Atceros, ka manas asinis sāka kūsāt. Es padomāju ‘Ar savu milzīgo izmēru es tevi varētu nolikt uz lāpstiņām.’” Tomēr aktrise saglabājusi vēsu prātu un aizvainojumu nav izrādījusi.

Izskata dēļ Melisai Makartijai nākas uzklausīt netaktiskas piezīmes vēl aizvien. Pirms dažiem gadiem viņa bija nominēta „Oskara” balvai un meklēja dizaineru, kas pašūtu vakartērpu Kinoakadēmijas balvu vakaram.

Modes dizaineri sacenšas savā starpā, lai tik varētu ģērbt aktrises „Oskara” balvai, jo tā taču ir vislabākā reklāma viņu darbam. Grūti iedomāties, ka dizaineri varētu atteikt ģērbt aktrisi „Oskara” balvu vakaram, taču tieši tas noticis ar Melisu Makartiju, kad viņa meklējusi sev kleitas šuvēju. Viņai atteikts viena vienīga iemesla dēļ – jo aktrise nav tieva.

„Es nevarēju atrast nevienu, kas ģērbtu mani „Oskara” balvu vakaram,” atceras Makartija. „Es apjautājos pieciem vai sešiem dizaineriem – ļoti augsta ranga māksliniekiem, kas tērpj daudz cilvēku – un viņi visi man pateica nē.”

Pēc ilgiem meklējumiem un augstu vērtēto dizaineru atteikumiem, Melisa visbeidzot atradusi mākslinieci, kas bijusi gatava pašūt skaistu tērpu arī sievietei, kas ir apaļīga. 2012. gada „Oskara” balvu vakaru Makartija apmeklēja Marinas Rinaldi pēc pasūtījuma šūtā sārtā vakartērpā un kurpēs, ko darinājis viņas labs draugs Braiens Etvuds.

Melisai arī agrāk bijušas problēmas, lai atrastu interesantus un stilīgus tērpus savām auguma aprisēm. Taču „Oskara” kleitas meklējumu pieredze pamudinājusi aktrisi pašu izdot apģērbu līniju lielo izmēru sievietēm. „Kad es dodos pa veikaliem, lielākoties piedzīvoju vilšanos,” norāda Makartija, jo plus izmēru sievietēm tikpat kā nav tērpu izvēles.

Tēmas