Noskaidroti šova "X faktors" trīs finālisti
foto: Publicitātes
TV

Noskaidroti šova "X faktors" trīs finālisti

Jauns.lv

Svētdien, 9. decembrī, noskaidrojās TV šova "X faktors" finālisti - par uzvaru cīņu turpina Kattie, "Radio Trio" un "Baritoni".

Noskaidroti šova "X faktors" trīs finālisti...

Četri labākie un talantīgākie šova dalībnieki -  Kattie no Baltkrievijas, Didzis no Madonas, puišu grupa "Baritoni" no Latgales un "Radio Trio" dāmas piedzivoja spraigu cīņu par nokļūšanu finālā un galveno balvu 10 000 eiro, kā arī līgumu ar vienu no pasaules ietekmīgākajām mūzikas ierakstu kompānijām "SONY Music".

Soli pirms fināla no cīņas par galveno balvu izstājās Reiņa komandas dalībnieks Didzis Melderis.

Ieskats šova "X faktors" jaunākajā raidījumā.

Ieskats šova "X faktors" jaunākajā raidījumā

Ieskats šova "X faktors" 2018. gada sezonas 9. decembra raidījumā.

Pusfināla tiešraidi ar iespaidīgu un drosmīgu priekšnesumu atklāja Kattie, izpildot Lady Gaga dziesmu “Edge of Glory”. Otrā dziesma bija īsts pārsteigums skatītājiem, jo Kattie pieņēma izaicinājumu dziedāt grupas "Prāta vētras" dziesmu “Spogulīt, spogulīt” latviešu valodā. Dziesma saviļņoja gan žūriju, gan viesus zālē, pēc kā Kattie mentore Aija Auškāpa kodolīgi paziņoja: “Tu drīksti skatuvi saukt par savējo”.

Par sirsnību un sltumu 2. adventē parūpējās meiteņu grupa "Radio Trio", izpildot Mārtiņa Brauna dziesmu ”Veltījums”. Reinis Sējāns bija pārliecināts, ka ar šo aizraujošo priekšnesumu meitenes iezīmēja plašo amplitūdu, parādot grupas spējas. Otro reizi meitenes uz skatuves kāpa ar Aretas Frenklinas dziesmu “Natural Woman”, kuru Reinis nodēvēja par grupas himnu. 

Grupa "Baritoni" kā pirmo skaņdarbu bija izvēlējušies Maikla Džeksona dziesmu “Man in the Mirror”. Reinis Sējāns bija kritisks par puišu uzstāšanos, arī Aija ir pārliecināta, ka šis priekšnesums “nebija taisnākais ceļš uz finālu”, taču otrs pieteikums - Zigfrīda Muktupāvela “Mēmā dziesma” - ļāva žūrijai atgūt ticību grupai.

Stalts un pašpārliecināts, Didzis Melderis kāpa uz skatuves ar Imanta Kalniņa dziesmu “Elpo”, savukārt vakara noslēgumā Didzis izpelnījās sajūsmas vētru ar Robija Viljamsa “Angels”. Tieši Didzis arī ieguva šova skatītāju simpātiju balvu.

Neraugoties uz skatītāju simpātiju balvu, Didzim pirmo reizi šova vēsturē nācās izpildīt glābējdziesmu. Līdzās Didzim stājās grupa “Radio Trio”, kura, demonstrējot spēcīgāku sniegumu, izcīnīja vietu lielajā finalā.

Īpašs vakara pārsteigums bija grupas “Musiqq” dziesmas “Biļete tikai uz priekšu” un šova žūrijas locekļa Intara Busuļa un Abonementa orķestra dziesmas “Saproti mani, kā gribi” TV pirmatskaņojums.

Jau 16. decembrī norisināsies šova “X faktors” lielais fināls, kuru varēs vērot kanālā TV3 vai Rīgas Kinostudijā. Ienākumi, kas tiks iegūti balsojuma laikā, tiks ziedoti gada sirsnīgākajai labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”.