foto: Matt Baron/REX/ Vida Press
Džesika Simpsone sagājusi ragos ar Natāliju Portmani. Kašķējas jau kuro dienu
Džesika Simpsone.
Slavenības
2018. gada 7. decembris, 10:00

Džesika Simpsone sagājusi ragos ar Natāliju Portmani. Kašķējas jau kuro dienu

Jauns.lv

Kas to būtu domājis! Lielāku un mazāku skandālu slavenību aprindās nekad nav trūcis, taču no realitātes šova zvaigznes Džesikas Simpsones un aktrises Natālijas Portmanes to neviens nebija gaidījis. Abas dāmas jau vairāku dienu garumā kašķējas, vārdu apmaiņai izmantojot sociālās saziņas vietni „Twitter”.

foto: Xavier Collin/Image Press Agency/MEGA / Vida Press
Natālija Portmane.

Tas viss aizsākās tā. Aktrise Natālija Portmane sniedza interviju „USA Today”, kurā runāja par savu jaunāko filmu „Vox Lux”, kas ir stāsts par starptautiski atzītu popzvaigzni.

Intervijā Portmane padalījās iespaidos, kā pašai izdevies sadzīvot ar slavu – cik jūtīga un viegli ietekmējama viņa bijusi pusaudzes vecumā.

„Kad biju tīne, atceros Džesikas Simpsones fotogrāfiju uz žurnāla vāka un virsrakstu „Es esmu jaunava”. Tajā pašā laikā viņa bija ģērbusies bikini. Es jutos apmulsusi. Es nesapratu, ko viņi ar šādu vēstījumu vēlas pateikt man kā sievietei, kā meitenei,” pārdomās dalījās Portmane.

Lai gan aktrise Džesikas Simpsones vārdu minējusi tikai kā piemēru daudz globālāk aplūkojamai tēmai, Džesika viņas izteikumu uztvērusi personiski un ar „Twitter” starpniecību uzrakstījusi atbildi. Dusmīgu atbildi.

„Kā publiskas figūras, mēs abas zinām, ka mūsu tēls vienmēr nav mūsu pilnīgā kontrolē. Industrija, kurā strādājam, šādi bieži cenšas mūs atspoguļot un ierāmēt. Tomēr mani mācīja vienmēr būt man pašai un cienīt dažādos veidus, kā sievietes sevi pasniedz. Tāpēc es tolaik ticēju – un ticu aizvien – ka seksīgs izskats bikini un lepošanās ar savu augumu nav sinonīmi vārdam sekss.”

Simpsone arī atzina, ka pēc tā darba, ko Portmane ieguldījusi, atbalstot „Time’s Up” kustību, viņa jūtas pārsteigta, ka aktrise var nākt klajā ar šādiem izteikumiem.

Natālija sniegusi atbildi un norādījusi, ka ar saviem vārdiem nekādā mērā nav vēlējusies aizvainot Džesiku.

„Paldies par taviem vārdiem. Es pilnībā tev piekrītu, ka sievietei būtu jāatļauj ģērbties, kā viņa vēlas un izturēties, kā viņai patīk, par to nesaņemot nosodījumu. Es tikai gribēju pateikt, ka jutos apmulsusi – kā meitene, kas pieaug sabiedrības acu priekšā šajā pašā laikā – par mediju pretrunīgajiem vēstījumiem par to, kā meitenēm un sievietēm būtu jāuzvedas. Es nevēlējos kaunināt tevi un atvainojos par jebkuru sāpinājumu, ko mani vārdi iespējams radījuši. Man ir tikai cieņa pret tavu talantu un tavu balsi, kas iedrošina un iedvesmo sievietes visā pasaulē.”

Pēc personiskas atvainošanās ar „Twitter” palīdzību, Portmane publiski atvainojusies arī TV programmā „Entertainment Tonight”. Viņa atzinusi, ka nekad nav kādu publiski kritizējusi un arī šoreiz tāds nav bijis viņas mērķis.

Abu slavenību kašķis licis iesaistīties arī faniem, kas sadalījušies divās naidīgās frontēs. Vieni atbalsta Natāliju, norādot, ka aktrise neko sliktu nav gribējusi, viņa tikai sniegusi piemēru par tā laika izklaides industrijas bosu dubultajiem standartiem, kas vēlējušies redzēt zvaigzni, kas ir jutekliska pavedēja, bet tajā pašā laikā būtu jaunava.

Turpretī citi kritizē Portmani, ka viņa tā atļāvusies izteikties par Simpsoni. „Nav brīnums, ka Džesika tevi kā jaunu meiteni samulsināja, kad, būdama jaunava, bija ģērbusies bikini. Cik daudzas jaunas meitenes samulsināji tu pati, kad atveidoji trīspadsmitgadnieci, kas ielaižas ar 45 gadus vecu slepkavu? Natālijai vajadzētu gan paklusēt.”