foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Krimināli ekselentais" Daugaviņš uzvaru "Lielajā Kristapā" nosvinējis kopā ar mīļoto
Kino
2018. gada 28. novembris, 08:20

"Krimināli ekselentais" Daugaviņš uzvaru "Lielajā Kristapā" nosvinējis kopā ar mīļoto

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas kino sensācijas – kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" – viens no galvenajiem aktieriem Andris Daugaviņš (52) uz "Lielā Kristapa" apbalvošanas ceremoniju ieradās kopā ar draudzeni Zandu Grūbu (26).

Kultūras ļaudis pulcējas "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijā

gallery icon

Ikdienā par maksātnespējas administratoru strādājošais Andris Daugaviņš, kas no ceremonijas mājup devās ar "Lielā Kristapa" statueti par labākā otrā plāna aktiera sniegumu, bešā atstājot šajā kategorijā nominētos profesionālos aktierus Andri Keišu, Pēteri Liepiņu, Kasparu Zvīguli un Ivo Martinsonu, pēc pasākuma bija lieliskā noskaņojumā, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Kadri no filmas "Kriminālās ekselences fonds" un filmēšanas aizkulisēm

Kadri no filmas "Kriminālās ekselences fonds" un filmēšanas aizkulisēm

gallery icon

Labāk, lai viņš filmējas!

Priecīga bija arī viņa draudzene Zanda, ar kuru pirms sešiem gadiem, kad Zandai bija tikai 20 gadu, Andri iepazīstinājis nu jau aizsaulē aizgājušais pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa.

Andris reiz bijis precējies, un no šķirtās laulības viņam ir 30 gadu vecs dēls Kristaps. Ar Zandu, kas darbojas reklāmas un mārketinga jomā, precībām Daugaviņš vēl nebriestot, taču abu kopdzīve ciematā "Vācu kalni" esot harmoniska un aizraujoša.

"Esmu Zandu iemācījis un pieradinājis dzert tīru alkoholu, tīru viskiju,” dzirkstoši smejot, teic "Lielā Kristapa" balvas laureāts.
„Mums ir mīlestība pret dzīvniekiem,” smaidot piebilst draudzene.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Andra aizraušanās - autosports.

„Kad biju jauns, nodarbojos ar autosportu, taču šogad gan tikai vienreiz piedalījos sacensībās. Zanda ar šausmām skatījās, kā es līkumā brāzos uz diviem riteņiem!” aizrautīgi stāsta Andris. „Tobrīd likās, ka man sirds pa muti izlēks! Tad nodomāju – labāk, lai viņš filmējas!” piebalso Zanda.

No sportiskās Daugaviņu dzimtas

Izrādās, Andris ir tuvos rados ar Latvijas hokeja izlases kapteini Kasparu Daugaviņu – Andris ir sportista tēva brālis. Uz jautājumu, vai ir hokeja fans, jaunā filmzvaigzne, turot rokās tikko saņemto "Lielā Kristapa statueti", smiedams atbild: „Protams, ka esmu! Kas man cits atliek! Kaspars arī šodien kā reiz iemeta ripu vārtos, tā ka šī ir izdevusies diena visai Daugaviņu dzimtai!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Divi slavenākie Daugaviņi - ģimenes kopbildē katrs savā malā.

„Esam pat kaimiņi – manai un Kaspara mājai ir tikai trīs citas mājas starpā. Turklāt neesam vienīgie – arī mans brālis dzīvo tajā pašā ciematā, tā ka drīz "Vācu kalni" būs jāpārsauc par Daugaviņu ciematu! Lielākoties jau Kaspars dzīvo pa Krieviju, bet, kad ir Latvijā, satikties sanāk diezgan bieži. Kaspars savā pagalmā uzbūvēja baseinu, un arī mēs ar Zandu tur ejam papeldēties,” atklāj Andris Daugaviņš.

Aizvien mulst par popularitāti

Komēdija "Kriminālās ekselences fonds", kas pēc jaunākajiem datiem nesen tika pasludināta par 2018. gada "Kino Citadele" visvairāk skatīto filmu un ar vairāk nekā 35 000 skatītāju ieņem pirmo vietu arī visu kinoteātra pastāvēšanas laikā izrādīto latviešu filmu topā, Andri Daugaviņu, iespējams, pašlaik padarījusi vēl populārāku nekā viņa slaveno radinieku hokejistu Kasparu Daugaviņu, kas patlaban spēlē Krievijā.

Kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" neoficiālā pirmizrāde

Kriminālkomēdijas "Kriminālās ekselences fonds" komanda jautrā atmosfērā 2018. gada 1. februārī nosvin filmas pirmizrādi kinoteātrī "Forum Cinema".

gallery icon

Andris apliecina, ka atpazīstamību sācis izjust jau gada sākumā, kad kinofilma tikko parādījās uz lielajiem ekrāniem. „Mulsinoši, bet patīkami,” viņš neslēpj. „Arī tagad ik pa laikam saņemu kādu uzmanības apliecinājumu. Piemēram, eju pa ielu, un kāds garāmgājējs pasaka: „Forši!” Vai arī, soļojot pāri gājēju pārejai, kāds atver automašīnas logu, rāda man paceltu īkšķi!”

Vaicāts, vai nu ir āķis lūpā uz filmēšanos un vai būtu gatavs mesties otrreiz šādā avantūrā kā kinoprojekts, mirkli apdomājies, Andris atbild: „Man viena no sliktajām īpašībām ir tāda, ka man ir grūti atteikt.”

Andris savā darbavietā, pelnot maizi iztikai.

Pats, piedaloties organizētajās tikšanās ar skatītājiem, Andris filmu noskatījies astoņas reizes. „Bet pēdējā – astotajā – reizē es pamanīju to, ko nebiju ievērojis iepriekš. Lasot beigu titrus, sāku skaļi smieties, jo krievu valodā bija iztulkots izsauciens johaidī!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Lielais Kristaps" - godam nopelnīts!