foto: ekrānuzņēmums no video
Seriāli dala un vieno Latvijas aktieru ģimenes
Meitenīte, ar ko seriālā ucinās "Viņas melo labāk" Māris, īstajā dzīvē ir aktiera Andra Buļa meita.
TV
2018. gada 9. septembris, 07:48

Seriāli dala un vieno Latvijas aktieru ģimenes

Ieva Valtere, Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Bērni, kas filmēšanas studijā nāk talkā saviem slavenajiem vecākiem, un mīlas līkloči – tāda privātās dzīves aina paveras, skatoties populārākos Latvijā tapušos seriālus.

LTV1 startējis jauns seriāls "Divi vienā", kas kļuvis par vērā ņemamu TV3 seriāla Viņas melo labāk konkurentu. Interesanti, ka seriāli pulcējuši slavenu aktieru plejādi, gan dalot ģimenes, gan tās apvienojot zem viena jumta.

Bulim palīgā nāk meita

Dailes teātra aktiera Andra Buļa atveidotais Māris seriālā Viņas melo labāk ticis pie vēl vienas meitas. To viņam sarūpējusi Samanta (Liene Sebre), ierazdamās drīz pēc Māra un Martas (Evija Skulte) kāzām un paziņodama, ka viņai no Māra jau pusgadu ir bērns.

Skatītāji ir pārsteigti, cik mazulīte ir droša – viņa uzsmaida, reaģē uz aktiera ķiķināšanu, ļaujas ilgāk uzkavēties viņa rokās, un redzams, ka abiem ir lielisks kontakts. Izrādās, meitenītei ar īpašu pacietību nav jāapbruņojas, lai justos labi Buļa rokās, jo arī reālajā dzīvē mazulīte ir viņa meita.

Šobrīd redzamās epizodes uzņemtas pagājušā gada vasarā, kad Andra un viņa sievas Ilzes meitai Alisei bija apmēram pusgads. Žurnālam "Kas Jauns" Bulis atklāj, ka tomēr tik gludi filmēšanā neesot gājis un viņam nācies krietni pacensties, lai pievērstu meitas uzmanību.

“Bērns kadrā – tas ir viens, bet panākt, lai skatās tur, kur vajag, ir izaicinājums. Operatori un režisors rādīja jokus aizkadrā, tā ka man pašam bija jāsaņemas, lai nesmietos,” stāsta aktieris.

Sebres īstā meita citā kanālā

Kamēr Nacionālā teātra aktrise Liene Sebre iejūtas izmantotājas Samantas tēlā seriālā Viņas melo labāk, viņas īstā meita Emīlija Ēķe darbojas seriālā Divi vienā. Emīlija spēlē Sofiju – aktieru Līgas Zeļģes un Mārtiņa Egliena atveidoto varoņu meitu. Sākotnēji šī loma piedāvāta Zeļģes meitai Tijai, taču atvase, kura spēlējusi teātra izrādēs un filmējusies kopā ar mammu raidījumā Kas te? Es te!, kategoriski atteikusies, paziņodama: “Es negribu būt slavena!”

Sebres meita Emīlija ir no Ēķu dzimtas – producenta Andreja Ēķa dēla Rūdolfa pirmdzimtā. Pirms vairākiem gadiem aktrisi saistīja attiecības ar Rūdolfu, tomēr līdz kāzām pāris netika. Rūdolfs šobrīd ir precējies, bet par meitu abi vecāki rūpējas vienlīdz mīloši un atbildīgi.

foto: Publicitātes foto
Lienes Sebres un Rūdolfa Ēķa meita Emīlija seriālā "Divi vienā", iejūtoties Līgas Zeļģes un Mārtiņa Egliena varoņu bērna tēlā.

Kaut arī Emīlijas mamma Liene spēlē citā seriālā, tas nenozīmē, ka filmēšanas studijā mazā aktrise darbojas bez savējo atbalsta. Proti, Divi vienā filmējas arī aktieris Ģirts Liuziniks, kurš jau pāris gadu ir kopā ar Lieni Sebri.

Pievienojas arī Liuzinika dēls

Līdzīgi kā Bulis, arī Liuziniks seriālā atveido sava īstā bērna tēti. Ģirtam ir divi dēli, un viņam filmēšanas laukumā pievienojies vecākais puika Everts (7), atveidojot prātvēderu Gustavu, kurš, līdzīgi kā Darels bērnībā seriālā Darelu ģimene, interesējas par katru dzīvu radību un nes mājās visu, kas kustas.

“Evertam šī ir pirmā filmēšanās. Viņš pats izvēlējās, ka to apņemas darīt. Līdz šim viņš dejojis ansamblī Dzintariņš, un šādam aktiera darbam tā bijusi neatsverama pieredze,” Kas Jauns stāsta Liuziniks.

foto: Publicitātes foto
Ģirts un Everts Liuziniki seriālā "Divi vienā", spēlējot tēti un dēlu.

Filmēties nav vienkārši, un pēc pirmajām reizēm to sapratis arī Everts. “Bet viņš turas – ir pacietīgs un audzē raksturu. Kolektīvs, protams, palīdz, bet filmēties bērniem ir ārkārtīgi grūti. Jo, kad ir meli, tad Everts netic un viņam kļūst garlaicīgi. Tāpēc mums viņi ir kā katalizatori,” komentē aktieris.

Ģirta varonim Laurim ar Gustavu jāiejūtas vientuļā tēva un dēla situācijā, jo seriāla māte Kristīne (Dana Lāce-Avotiņa) ģimeni ir pametusi cita vīrieša dēļ.

Spriežot pēc aktiera privātās dzīves, tēva un dēla saiknes stiprināšana šķiršanās dēļ Liuzinikam nav sveša. Pirms vairāk nekā diviem gadiem izira viņa laulība ar dēlu māti Metu.
Aktieris tolaik neslēpa, ka par visu svarīgāk viņiem ir būt labiem vecākiem un nenodarīt pāri atvasēm, nespējot sadzīvot, tāpēc šķiršanās pat esot saudzīgāka pret bērniem nekā kopā palikšana. Ģirts ikdienā daudz domā par brīvā laika pavadīšanu kopā ar dēliem, piemēram, nesen ar bērniem, pirms atsākas skolas gaitas, viņi atpūtās Turcijas kūrortā.

Pēc šķiršanās Liuzinikam uzplauka simpātijas pret teātra kolēģi Lieni Sebri, ar kuru viņš arvien ir kopā. Tas nozīmē, ka Ģirtam seriālā ir arī īpašas rūpes par Lienes meitu Emīliju. “Visi esam draugi, un, protams, palīdzu. Vienīgi epizožu, kurās jāspēlē kopā, mums pagaidām ir ļoti maz,” piebilst aktieris.