foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Zagorskim pārmaiņas ģimenes dzīvē - aktieris vairs neiziet sabiedrībā ar sievu
Rolands ar sievu Lieni kopā pirms dažiem gadiem.
Slavenības
2018. gada 22. augusts, 07:37

Zagorskim pārmaiņas ģimenes dzīvē - aktieris vairs neiziet sabiedrībā ar sievu

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris un teātra kluba "Hamlets" vadītājs Rolands Zagorskis-Rolands (68) pasākumus pēdējā laikā apmeklē te ar māsu, te ar dēlu, bet ne vairs kopā ar laulāto draudzeni Lieni (42).

Kad pirms nepilniem 20 gadiem tolaik 49 gadus vecais aktieris Rolands Zagorskis apprecēja Lieni Ekštetu, viņai bija 22 gadi. Nu abu dēlam Markusam ir jau 18, un Rolands žurnālam "Kas Jauns" neslēpj, ka ģimenes dzīvi skārušas pārmaiņas.

Laulības dzīves lielāko daļu Liene pavadīja, uzturot ģimenes pavardu mājās, audzinot dēlu, kā arī rosoties vīra dibinātajā teātra klubā "Hamlets", kur gan uzņēma izrāžu un koncertu apmeklētājus, gan pasniedza ēdienus un dzērienus, gan visādi citādi rūpējās par viesmīlību.

Līdzās mīļotajai sievai Zagorskis-Rolands praktiski bija diendienā, un allaž smaidošais pāris nereti bija arī sastopams kopā saviesīgos pasākumos, koncertos un prezentācijās ārpus sava teātra telpām.

Rolands Zagorskis agrāk un tagad

Aktieris Rolands Zagorskis triju mēnešu laikā nometis 21 kilogramu svara.

gallery icon
18

Tic, ka būs kopā līdz mūža galam

Taču nu aktieri kundze iziešanās nepavada, tā vietā mākslinieks redzams savas māsas, dēla vai kolēģu kompānijā. Par ko tas liecina? „Tikai ne par krīzi!” smaidot, tomēr nepārprotami paziņo Rolands Zagorskis-Rolands. „Protams, dzīvē viss plūst un mainās, un tā strukturētā virsbūve, kā saka, ik pa laikam ir jāmaina, taisot kapitālo remontu. To var attiecināt arī uz attiecībām. Bet pamati mums ar Lieni ir tik stipri, ka esmu pilnīgi drošs, ka līdz manai aiziešanai pavisam noteikti nodzīvosim kopā,” saka aktieris.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
„Protams, ka daudz patīkamāk un skaistāk bija laikā, kad viņa bija absolūti manā paspārnē.”

Sieva līdz ausīm darbos

Bet kas tad ir noticis? „Lai arī kas būtu vai nebūtu noticis, mums viss ir vairāk nekā kārtībā. 1. janvārī apritēs 20 gadi, kopš esam laulībā. Dēls izcili beidza Rīgas 3. ģimnāziju, iestājies Universitātē datorzinātnēs... Bet uz Lieni un viņas izvēli es raugos ar apbrīnu un cieņu. Re, kā tas bērns no astoņpadsmitgadīga skuķa, ko kādreiz sastapu, ir izaudzis," saka aktieris.

"Redziet, viņa ir ne tikai piedzemdējusi un izaudzinājusi skaistu dēlu, ieguvusi labu izglītību, bet arī uzņēmusies ļoti apjomīgu un atbildīgu darbu – projektā "Skola 2030" nodarbojas ar valsts izglītības sistēmas reformas ieviešanu. Šo visu lielo programmu kūrē un vada sešas meitenes, visas ar maģistra, doktora grādiem, un viena no sešām ir mana Liene!” ar lepnumu balsī paziņo Rolands.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vēl pirms pāris gadiem pāris bija kopā teju diendienā. Berģu privātmājas pagalmā allaž skanēja smiekli.

„Un viņa strādā tik daudz! Vakar bija Ventspilī, aizvakar Rēzeknē, vēl pirms tam Liepājā. Lasa lekcijas, taisa seminārus un tā tālāk. Tagad sēž savā birojā, aizgāja no direktores vietnieces posteņa Garkalnes skolā, jo šos darbus vairs nevar apvienot. Pie manis "Hamletā" it kā ir, bet arī vairs nevar, jo darba apjoms patiešām ir iespaidīgs. Ieviest kaut ko jaunu nekad un nevienam nav viegli,” saprotošs par sievas karjeras kaldināšanu ir mākslinieks, neslēpjot: „Tāpēc arī nevaru ar sievu nekur vairs kopā aiziet... Ielūgumus uz pasākumiem jau parasti dod divām personām."

"Protams, ka vispirms jautāju sievai: „Lienīt, vai tu tiec?” Un viņa diemžēl regulāri atbild: „Vai, es atkal netieku.” Citreiz viņai ir nogurums un vienkārši nav noskaņojuma un spēka kaut kur posties un iet. Kas man atliek? Jāpozē fotogrāfiem ar māsu vai dēlu.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rolands kopā ar dēlu Markusu.

Par to, vai laulātais pāris vismaz naktis pavada kopā un vai Rolands nejūtas vientuļš, ka sieva tik daudz strādā, vairāk lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!