Sarkanais paklājs
2018. gada 9. augusts, 10:37

Filmas "Kristofers Robins" mazā zvaigzne pirmizrādē uz sarkanā paklāja iziet Latvijas zīmola darinātā tērpā

Jauns.lv

Ģimenes filmas "Kristofers Robins" Eiropas pirmizrādē, kas šomēnes notika Londonā, viena no filmas zvaigznēm - jaunā aktrise Bronte Kārmaikla - uz sarkanā paklāja izgāja Latvijas zīmola "Lazy Francis" darinātā tērpā.

foto: AFP/Scanpix

Kino kompānijas "Walt Disney Pictures" ilgi gaidītās filmas «Kristofers Robins» pirmizrādēm, kuras norisinājās Losandželosā un Londonā, Latvijas bērnu apģērbu zīmols "Lazy Francis" radījis divas unikālas kleitas. Pazīstamā Latvijas zīmola kleitās pirmizrādi apmeklēja Kristofera Robina meitas lomas tēlotāja jaunā aktrise – Bronte Kārmaikla. Pirmizrāde Losandželosā norisinājās 30. jūlijā, Londonā – 5. augustā.

Aktrise Bronte Kārmaikla filmas "Kristofers Robins" pirmizrādēs

Aktrise Bronte Kārmaikla Latvijas zīmola "Lazy Francis" tērpos filmas "Kristofers Robins" pirmizrādēs Losandželosā un Londonā.

gallery icon
14

Jaunās aktrises kleitas tika radītas ļoti īsā laikā – to izveide prasījusi nedēļu, jauns.lv informēja zīmola "Lazy Francis" pārstāvji.

«Pie mums vērsās aktrises māte ar lūgumu radīt divas unikālas kleitas viņas meitai. Ņemot vērā, ka kleitas šuvām pēc individuālas piegrieztnes, laika mums bija katastrofāli maz. Turklāt uzdevumu vēl grūtāku darīja tas, ka kleitām vajadzēja būt šūtām precīzi uz auguma, tāpēc nevarējām kļūdīties pat par centimetru, kas ir ārkārtīgi sarežģīti, kad mērus ņem, sazinoties Skype»,  stāsta zīmola "Lazy Francis" dibinātāja un īpašniece Olga Krūze.

Olga Krūze filmas "Kristofers Robins" pirmizrādē Londonā

Zīmola "Lazy Francis" radītāja Olga Krūze filmas "Kristofers Robins" Eiropas pirmizrādē Londonā.

gallery icon
23

Galvenais kleitu radīšanas iedvesmas avots bija pati filma – visiem pazīstamais lācēns Vinnijs Pūks, kas raisa asociācijas ar medu, noapaļotām formām, un Kristofers Robins, kurš ir slavens ar savu klasisko angļu svīteri. «Sarkanā un zelta krāsa – ir ļoti eleganti, dzīvi apliecinoši toņi, tāpēc mums nebija ne mazāko šaubu, ka tieši tie jāizvēlas, veidojot tērpus Brontei», komentē Krūze.

"Abas kleitas tika radītas no dabīgā zīda un apakšsvārki katrai pašūti no veseliem astoņiem metriem tilla! Jaunās aktrises māte atklājusi, ka meita bija absolūta sajūsmā par kleitām: «Tas bija viņas labākais vakars – viņa patiesi staroja savā tērpā, un visi bija lielā sajūsmā par skaisto kleitu. Tās tonis bija tik piesātināts.»»

«Sarkanās kleitas apkakli apdarinājām ar rišām, kas bieži multfilmās apņem medus podiņus. Vienmēr ir ļoti patīkami strādāt pie unikālām idejām absolūti īpašām kleitām. Šī nav pirmā reize, kad mēs strādājam pie kleitām, kas paredzētas iznācienam uz sarkanā paklāja: piemēram, 2016. gadā "Lazy Francis" radītajā kleitā populārā amerikāņu aktrise Kailija Rodžersa apmeklēja Ņujorkas pirmizrādi filmai «Skaistums tev līdzās» ar Vilu Smitu galvenajā lomā. Šogad Rūbija Bārnhila, viena no galvenās lomas spēlētājām slavenajā Stīvena Spīlberga filmā «Lielais draudzīgais milzis», arī pirmizrādi apmeklēja mūsu zīmola kleitā.».

"Lazy Francis" dizainere un dibinātāja Olga Krūze arī pati piedalījās filmas «Kristofers Robins» pirmizrādē Londonā, kuras laikā Bronte Kārmaikla uz sarkanā paklāja iznāca Latvijas zīmola kleitā. Ceremonijā piedalījās arī vairākas citas slavenības, piemēram, Jūens Makgregors, Heilija Etvela, Kriss O’ Dauds, Tobijs Džonss, Džims Kamingss, Pīters Kapaldi, Marks Getiss, Breds Gerets, Sofija Okonedo, Eidrians Skārboro un daudzi citi.

Filmas "Kristofers Robins" Eiropas pirmizrāde

Zvaigznes pulcējas filmas "Kristofers Robins" Eiropas pirmizrādē Londonā.

gallery icon
43