foto: no privātā arhīva
Kā Grāvelis ar mīļoto Egliju makšķerē un apceļo Latviju
Ērika Eglija ar meža vimbu.
Slavenības
2018. gada 28. jūlijs, 11:59

Kā Grāvelis ar mīļoto Egliju makšķerē un apceļo Latviju

Jauns.lv

Dailes teātra aktieru pāris Gints Grāvelis un Ērika Eglija vasaru bauda, ceļojot un laivojot pa Latviju. Grāvelis savai mīļotajai sievietei arī iemācījis makšķerēt, un viņa tikusi pie krietna izmēra meža vimbas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atsākas teātra sezona, un aktieri vēl tver pēdējos mirkļus, lai pirms mēģinājumiem un izrādēm baudītu brīvdienas, sauli, paceļotu. Ērika Eglija neslēpj, ka, tieši pateicoties mīļotajam vīrietim Gintam, ar kuru kopā ir trīs gadus, viņa apguvusi un iepazinusi daudz lietu.

Gints Grāvelis un Ērika Eglija, makšķerējot apceļo Latviju

Gints Grāvelis un Ērika Eglija, makšķerējot apceļo Latviju.

gallery icon
15

„Esmu ļoti priecīga, ka mums ar Gintu ir tāda saskaņa – mums sapas domas gan par darbu, gan veidu kā atpūsties. Skaistā dienā mēs mājās nesēžam – ja ir brīvdiena, dodamies kaut kur pie dabas,” saka aktrise un uzsver, ka šīs vasaras brīvdienas pagājušas, apskatot Latviju.

Laivo ik brīvu brīdi

„Tā sanācis, ka mums ar Gintu šovasar ir ļoti daudz darba piedāvājumu: man – muzikāli projekti, bet Gintam – pasākumu vadīšana. Priekšroku dodam darbam, bet Latviju apceļojam ikvienā brīvā brīdī. Parasti izbraucieni ilgst pāris dienu, bet esam bijuši arī uz četrām,” saka Eglija.

foto: no privātā arhīva
"Telts uz jumta ir super!" atzīst aktieri Gints Grāvelis un Ērika Eglija.

Ērika stāsta, ka, esot kopā ar teātra kolēģi, viņas dzīvē ienākušas jaunas lietas un hobiji: „Esmu apguvusi, piemēram, makšķerēšanu un laivošanu. Gints man parādīja, ka braukt pa upi nav garlaicīgi un nakšņot kaut kur meža malā vai pļavā, pārtiekot no noķertajām zivīm, ir forši.

Laivošana mūs atslābina, relaksē. Tad telefons iezvanās daudz retāk. Internetā gandrīz neejam. Esam ārpus ikdienas un pilsētas – putni čivina, krācītes čurkst... Atpūtas laikā cenšamies dzīvot šeit un tagad, čilojam,” priecājas aktrise.

Viņa atzīst, ka pa šo laiku izveidojušās labas attiecības ar Ginta dēlu Krišu, kuru aktieru pāris mēdz ņemt līdzi savos brīvdienu izbraucienos. „Viņš ir foršs puisītis, ir nodibinājies labs kontakts. Uzskatu, ka citādi nemaz nevar būt, jo mums, lieliem cilvēkiem, ir jānodibina šīs attiecības ar bērniem,” nosaka Eglija.

Makšķerēt dodas ar telti uz auto jumta un savu katliņu

Aktrise stāsta, ka ar Gintu jau piešāvušies brīvdienu izbraucieniem.„Siltāks apģērbs, vilnas zeķes vēsākām naktīm. Sega un divi spilveni. Mums ir paveicies, ka Ginta brālim ir IKamper – saliekama telts uz automašīnas jumta. To mēdzam izmantot izbraucienos, jo man kā komforta mīļotājai šāds variants ir nesalīdzināmi labāks, nekā gulēt teltī uz zemes. Neviens čuskiņš neielīdīs iekšā,” pasmejas aktrise.

Viņa piebilst, ka ne tikai gulēt īpašajā teltī uz auto jumta ir daudz ērtāk īpašā matracīša dēļ, bet šādu telti varot salikt pāris minūšu laikā.

foto: no privātā arhīva
Vakariņās šad tad ir arī zivis.

Runājot par kopīgo došanos uz dažām dienām pamakšķerēt, aktrise bilst, ka obligāts nosacījums ir ņemt līdzi trauku komplektu.

„Mums ir iegādāts katliņš un citi sadzīves piederumi šādiem izbraucieniem. Paņemam līdzi arī kādu kartupeli, burkānu, gurķi un kādu tušonku, ja nu galīgi neķeras. Bet parasti sanāk pagatavot zivju zupu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uz ugunskura vārīts ēdiens garšo pavisam citādi. Tā ir delikatese,” stāsta aktrise. Izbraucienos par cepšanu un vārīšanu atbildīgā ir Ērika: „Man tā nav problēma, jo pirmā mana iegūtā profesija ir pavāre.”