foto: Splash News/20th Century Fox/ Vida Press
VIDEO: Skatītāju vērtēšanai nodots treileris filmai par "Queen" un Frediju Merkūriju
Kadrs no filmas "Bohemian Rhapsody".
Kino
2018. gada 22. jūlijs, 06:36

VIDEO: Skatītāju vērtēšanai nodots treileris filmai par "Queen" un Frediju Merkūriju

Jauns.lv

Kinostudija "20th Century Fox" skatītāju vērtēšanai nodevusi topošās filmas "Bohemian Rhapsody" treileri. Biogrāfiskā drāma stāsta par leģendāro britu rokgrupu "Queen" un tās līderi Frediju Merkūriju.

Galvenā - Fredija Merkūrija - loma filmā uzticēta Rami Malekam (37), kas pazīstams kļuvis ar seriālu "Mr. Robot".

foto: Sthanlee Mirador/Sipa USA/SCANPIX
Rami Maleks par lomu seriālā "Mr.Robot" ticis pie "Emmy" balvas un "Zelta globusa" nominācijas.

Savukārt režisora gods tika uzticēts Braianam Singeram - "X-Men" sērijas filmu radītājam. Pērn septembrī sākās filmēšana, bet decembrī Singeru atlaida - viņš kavēja darbu un kašķējās ar galvenās lomas atveidotāju. Darbu pie filmas pabeidza Deksters Flečers, kura vārda gan titros nebūs. Janvārī filmēšana beidzās, sākās darbs pie montāžas, bet nu vērtēšanai nodots pirmais oficiālais treileris. Un dažās dienās tā skatījumu skaits jau pārsniedzis septiņus miljonus.

Filma radīta ar "Queen" dalībnieku atbalstu - producentu vidū ir gan ģitārists Braians Mejs, gan bundzinieks Rodžers Teilors. Un iesaistījies producēšanā arī Holivudas veterāns Roberts de Niro.

"Bohemian Rhapsody" pirmizrāde britu salās paredzēta 24. oktobrī, ASV - dažas nedēļas vēlāk.

Interesanti, ka sākotnēji Merkūrija loma tika paredzēta Sašam Baronam Koenam, kas pazīstams arī kā Borats, Ali G, Bruno un citi izdomāti humoristiski tēli. Koenam gan radās domstarpības ar producentiem - aktierim šķita, ka vajadzētu veidot pieaugušajiem domātu kino, bet "Queen" dalībnieki vēlējās visai ģimenei domātu filmu. Tā nu Saša projektu pameta un viņa vietā stājās Maleks.

Viņam turklāt par grupu "Queen" bijis vien vispārējs priekšstats un, protams, nācies daudz strādāt - gan mācīties Fredija kustības pie īpaša trenera, gan runāt ar mākslīgajiem zobiem. "Man vajadzēja atkārtot tādas lietas, ko viņš uz skatuves darīja nedomājot. Bija reizes, kad man šķita - viss, te nekas nesanāks," tā aktieris.

foto: WENN.com/Vida Press
Rami Maleks filmas uzņemšanas laukumā.

Bet pēc filmas pabeigšanas Maleks kļuvis par "Queen" milzu fanu un uzskata Merkūriju par "visu laiku lieliskāko skatuves mākslinieku".