foto: Mārtiņš Ziders
Simtiem ļaužu apmeklē labdarības koncertu „Uzcel savu baznīcu!”
Šis bija jau septītais gads, kad Bauskas novada Dāviņu pagasta Bruknas muižā ar daudzu mākslinieku un mūziķu dalību notika iemīļotais labdarības lielkoncertam „Uzcel savu baznīcu!”.
Mūzika
2018. gada 11. jūnijs, 11:30

Simtiem ļaužu apmeklē labdarības koncertu „Uzcel savu baznīcu!”

Jauns.lv

10. jūnijā saules pielietajā gleznainajā Bruknas muižas parkā norisinājās ikgadējais labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!”, kurā pulcējās populāri Latvijas mūziķi un mākslinieki.

Labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” Bruknā

Labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!” Bruknā.

gallery icon
181

Jau septīto gadu noritējis labdarības koncerts „Uzcel savu baznīcu!”, kas nu jau ir kļuvis par daudzu gaidītu notikumu vasaras mēnešos. Bruknas gleznainā, pastorālā ainava, sakoptā vide, atjaunotā muižas ēka, renesanses stila dārzs, jaunā tēlnieka Sanda Aišpura veidotās skulptūras, kā arī „Kalna svētību kopienas” rokām celtais dievnams ir tas, kādēļ cilvēki reiz atbraukuši, grib atkal te atgriezties. 

Šogad koncertā bija arī mākslinieki, kuri labdarības koncertā „Uzcel savu baznīcu!”  piedalījās pirmo reizi. Bruknas muižas parkā uz skatuves kāpa tautā iemīļotā dziedātāja Ieva Akuratere, komponists Jānis Lūsēns un spēcīgās balss īpašnieks Atis Ieviņš, bet pašā baznīcā ar skanīgu dziedājumu uzstājās operdziedātāja Ilona Bagele.

foto: Mārtiņš Ziders
Uz labdarības pasākumu bija ieradušies vairāki simti apmeklētāju. Ļaudis nesteidzīgi aplūkoja skaisto Bruknas muižu, izstaigāja gleznaino dārzu un novērtējuši, cik daudz ir paveikts baznīcas tapšanā, kā arī izbaudīja iemīļoto labdarības lielkoncertu.

Bagele par labdarības pasākuma vietu un atmosfēru sacīja: „Šajā vietā esmu pirmo reizi  un, redzot šo vidi, es jūtos vienreizēji. Biju dzirdējusi par šo vietu jau sen, un tagad man ir iespēja to skaistumu izbaudīt klātienē. Mana dvēsele burtiski dzied no šīs atmosfēras un skaistuma kopumā.”

Arī dziedātāja Ieva Akuratere, kura šajā labdarības, koncertā uzstājās pirmo reizi, atzina, ka šī vieta ir ļoti īpaša. „ Šeit ir jūtama Dieva klātbūtne. Andrejs Mediņš vienmēr ir tik cilvēcisks. Ļoti patika viņa teiktais, ka mums nevajag būt pareiziem, bet īstiem. Burvīgi! Noteikti vēlos šeit atbraukt kopā ar saviem draugiem, kādā klusā dienā uz dievkalpojumu,” teica Akuratere. 

Pasākuma dienā muižas dārzā bija atvērtas radošās darbnīcas, kuras vadīja, mākslinieces Elita Patmalniece, Ilze Patmalniece un Ieva Bondare. Tāpat jau tradicionāli notika arī Bruknas muižas podnieku cepļa atvēršana. Par to bija parūpējies podnieks Artis Kleinbergs. Īpaši pasākumi visas dienas garumā bija arī mazajiem pasākuma apmeklētājiem.

Labdarības pasākuma gaidītākais notikums bija ikgadējais koncerts „Uzcel savu baznīcu!”, kurā piedalījās Intars Busulis un Abonementa orķestris, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Ieva Akuratere, Jānis Lūsēns, Atis Ieviņš, grupa „Putnu balle”, koris „Laiks" un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Koncertu vadīja Maija Kalniņa.

foto: Mārtiņš Ziders

Labdarības akcija „Uzcel savu baznīcu!” aizsākās 2012. gadā, kad priestera Andreja Mediņa iedvesmoti, vairāki Latvijā zināmi un radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. „Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu – „Kalna svētību kopienas" rokām. Ļaudis ceļ ne tikai fizisku ēku, bet rod spēku un ceļu atpakaļ pie sevis, pie dzīves, kas brīva no alkohola un narkotiku posta,” stāsta pasākuma veidotāji.