Mūziķi svinībās neuzkavējās. Kāpēc? "Zelta mikrofona" ballīte. FOTO
Mūziķis Lauris Reiniks šogad pie “Zelta mikrofons” balvas netika, toties ballītē izklaidējās uz nebēdu. Kādu mirklīti svinībās uzturējās arī dziedātāja Linda Leen.
Slavenības
2016. gada 16. marts, 18:36

Mūziķi svinībās neuzkavējās. Kāpēc? "Zelta mikrofona" ballīte. FOTO

Jauns.lv

Ar balli naktsklubā “Coyote Fly” 15. marta naktī noslēdzās Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons 2015” pasniegšanas ceremonija, taču daudzi no laureātiem ātri vien devās prom uz citām izklaides vietām, lai tur nosvinētu panākumu.

Ballīte sākās pēc pusnakts – pēc vairāk nekā četru stundu ilgās apbalvošanas ceremonijas. Tās nogurdinātie mūziķi, gluži loģiski, bija pamatīgi izsalkuši un izklaidēties alkstoši, taču tikai pašiem pirmajiem un visātrāk atnākušajiem ballītes viesiem izdevās pamieloties ar uzkodām, kuru šoreiz bija sarūpētas vien dažas paplātes.

Sanākušos mūziķus pamatīgi izbrīnīja arī ļoti skaļā klubu mūzika, ko lika “Coyote Fly” dīdžejs Gustavito. Viņa izvēlētais “bumsī bumsī” bija tika skaļš, ka ballītes telpās sarunāties nebija iespējams, kā rezultātā daudzi no viesiem visai ātri pameta svinību vietu. “Mūzikas ierakstu gada balva mums, mūziķiem, ir svētki, kuros reizi gadā satiekamies un kārtīgi izrunājamies, lai uzzinātu, kā cits citam klājas. Diemžēl šoreiz tas nebija iespējams. Mēs taču neatnācām uz deju klubu “dolbīties”, bet gan omulīgā atmosfērā nosvinēt balvu saņemšanu. Diemžēl šāda deju klubu atmosfēra nav mūsu gaumē. Uzkavējāmies mazliet priekštelpā un tināmies prom,” atzina kādas smagā metāla grupas mūziķi.

Svinības vietu visai drīz pameta arī “Zelta mikrofons” laureāte, “Gada dziesmas” titula īpašniece Aminata, kura kopā ar savu mīļoto puisi devās naksnīgajā Rīgā atrast kādu picēriju, kur remdēt izsalkumu. Tāpat uz citu izklaides vietu triumfu nosvinēt kopā ar draugiem un kolēģiem pārcēlās vēl viens laureāts – “Gada albums” balvas saņēmējs Jānis Aišpurs no grupas “The Sound Poets”.

Izbrīnu par skaļo klubu mūziku, neesošajām uzkodām un dārgajām alkoholisko dzērienu cenām izteica neviens vien ballītes viesis, savukārt daudzi citi “Zelta mikrofons” apbalvošanas ceremonijas svinību apmeklētāji gan nebija tik cimperlīgi un izvēlīgi. Viņi labprāt izbaudīja ballītes atmosfēru un klubu mūziku. Starp lielākajiem un ilgākajiem ballētājiem bija grupu “Dzelzs vilks” un “Ryga” mūziķi, dziedātājs Lauris Reiniks, aktieris Ģirts Liuziniks, dziedošais ugunsdzēsējs Jānis Buķelis, reperis Ozols un citi, kuri klubā uzturējās līdz pat trijiem naktī.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Inta Mengiša