foto: Vida Press
Sāru Fērgusoni ignorē atkal. Uz Harija un Meganas kāzu ceremoniju viņa aicināta, bet uz vakara svinībām ierasties liegts
Princis Harijs uzstājis, ka vēlas redzēt tanti Sāru Fērgusoni savās kāzās, tāpēc Jorkas hercogiene ielūgta uz laulību ceremoniju baznīcā un tai sekojošo pieņemšanu. Vēlāk vakarā privātu kāzu ballīti rīko Harija tēvs princis Čārlzs, un tās apmeklēšana Sārai liegta.
Slavenības
2018. gada 8. maijs, 09:14

Sāru Fērgusoni ignorē atkal. Uz Harija un Meganas kāzu ceremoniju viņa aicināta, bet uz vakara svinībām ierasties liegts

Kasjauns.lv

Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones vārds nav atrodams prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu svinību viesu sarakstā. Kāzu ballīti rīko Harija tēvs princis Čārlzs un viņš nevēlas redzēt brāļa prinča Endrū šķirto sievu sava dēla kāzās. Laulību ceremoniju baznīcā tante Sāra apmeklēs, uz to uzstājis pats Harijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runā, ka Jorkas hercogiene Sāra Fērguone jau atkal jūtas „dziļi nelaimīga” par to, kā britu karaļnams atkal viņu atstūmis no „tuvinieku loka”, nevēloties redzēt prinča Harija un Meganas Mārklas kāzu ballītē.

Prinča Endrū bijusī sieva ir viena no 600 lūgtajiem viesiem, kas šā gada 19. maijā aicināti apmeklēt laulību ceremoniju Svētā Džordža kapelā Vindzorā, kā arī tam sekojošo pieņemšanu Svētā Džordža zālē.

foto: Vida Press
58 gadus vecā Jorkas hercogiene šā gada aprīlī.

Princis Endrū un viņa meitas princeses Beatrise un Eiženija saņēmuši arī ielūgumus uz vakarā rīkoto privāto kāzu ballīti, ko organizē līgavaiņa tēvs princis Čārlzs. Uz otrajām svinībām aicināti 250 viesi, un viņu vidū Sāras Fērgusones vārds nav atrodams.

Daži no 58 gadus vecās Jorkas hercogienes paziņu loka apliecinājuši, ka Sāra šo ignoranci ļoti ņēmusi pie sirds un žēlojoties par to „ikvienam, kas vien gatavs klausīties”, Daudzi no karaļnama gan uzskatot, ka Sārai būtu vajadzējis priecāties, ka vispār ir lūgta uz kāzu ceremoniju un svinīgo pieņemšanu.

Princis Harijs pats personīgi parūpējies, lai uz viņa un Meganas kāzu ceremoniju tanti Fērgiju tomēr uzaicinātu.

foto: Vida Press
Princim Harijam (attēlā pirmais no labās) ir labas attiecības ar tanti Sāru (centrā). 2013. gadā viņi kopā devušies uz Šveices kūrortu slēpot.

Zinātāji uzskata, ka Harijs, kuram ir labas attiecības ar māsīcām Beatrisi un Eiženiju, Meganu jau ir iepazīstinājis ar Sāru. Taču, tā kā vakara privāto ballīti rīko Harija tēvs princis Čārlzs, viņš Fērgusones klātbūtni šajās svinībās kategoriski neatbalsta.

„Uz vakara ballīti aicināts ievērojami mazāks viesu skaits. Viņa vairs nav viena no karaliskās ģimenes, līdz ar to princim Čārlzam viņa nerūp,” izteicies kāds paziņa. „Čārlzs nesaprot, kāpēc viņa aizvien spēlē tik lielu lomu brāļa dzīvē.”

foto: Vida Press
Meitas Beatrise un Eiženija mammu un tēti dēvē par draudzīgākajiem šķirtajiem vecākiem, ko pazīst. Attēlā – Sāra un Endrū pērn kopīgi apmeklējot zirgu skriešanās sacīkstes Askotā.

Sāra Fērgusone nebija aicināta uz prinča Viljama un Keitas Midltones kāzu ceremoniju Vestminsteras abatijā 2011. gadā, kas uzskatāms par ievērojami lielāku notikumu nekā Harija un Meganas privātās kāzu svinības. Sāra tolaik devās atpūsties uz Taizemi un dziedēt salauzto sirdi.

Pēdējo gadu laikā gan karaliskās ģimenes attieksme pret Sāru nedaudz atmaigusi. Viņu šad tad uzaicina uz zirgu skriešanās sacīkstēm Askotā, kā arī uz vasaras pasākumiem Balmorālā. Taču pat karaliene ir vērīga, lai Sāras nebūtu līdzās, kad pasākumus apmeklē viņas vīrs Edinburgas hercogs princis Filips.

foto: Vida Press
Princis Endrū un Sāra Fērgusone ar meitām princesēm Beatrii un Eiženiju.

Princis Filips aizvien tur dziļu naidu pret Sāru par viņaprāt lielo apkaunojumu, ko Fērgusone savulaik nesusi karaliskajai ģimenei.

Viņš tā arī nekad nav piedevis par paparaci fotogrāfijām, kurās Sāra 1992. gadā pieķerta maigojamies baseinā ar savu „finanšu padomnieku” Džonu Braienu, lai gan tolaik vēl bija precējusies ar princi Endrū.

Sāra izaicinājusi prinča Filipa pacietības mēru arī ar savu izšķērdīgo dzīvesveidu. Viņai divas reizes aizvadīto gadu laikā draudējis bankrots, un no tā hercogieni izpestījis viņas bijušais vīrs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Vida Press
Princis Endrū un Sāra Fērgusone kāzu dienā 1986. gadā.

Pēdējo nedēļu laikā princis Filips atlabst pēc gūžas operācijas. Iespējams, ka viņam būs gana labs veselības stāvoklis, lai apmeklētu sava mazdēla kāzas. Karaļnamam tuvu stāvošas personas prāto, vai daudzo viesu skaitā princis maz ievēros savas neieredzētās bijušās vedeklas klātbūtni.

„Būs interesanti pavērot, vai Edinburgas hercogs viņu atpazīs,” ieminējies kāds vārdā nenosaukts informators.

„Viņš jau ļoti ilgu laiku tur naidu pret viņu un pat atsakās uzturēties vienā telpā ar Sāru.”

Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones leģendārā somiņa

Jorkas hercogienei Sārai Fērgusonei 14 gadus viena un tā pati somiņa.

gallery icon
7

Vecākie karaļnama pārstāvji, kā Čārlzs un Filips, iebilda pret Fērgusones klātbūtni kāzās, taču Harijs uzstāja, ka viņa mīļotajai tantei tajās ir jābūt.

Neraugoties uz 1996. gadā notikušo šķiršanos, Endrū un Sāra saglabājuši ļoti draudzīgas attiecības. Ne velti meitas intervijās viņus nodēvējušas par draudzīgākajiem šķirtajiem vecākiem, kādus vispār pazīst.

Princis Harijs un Megana Mārkla saderinājušies

Meganas Mārklas pirkstā mirdz saderināšanās gredzens, kura dizainu veidojis princis Harijs pats. Savukārt tā tapšanā izmantoti briljanti no princeses Diānas ...

gallery icon
53

Kūrorts, kur medusmēnesi pavadīs princis Harijs un Megana

Princis Harijs un Megana pēc kāzām dosies romantiskās brīvdienās uz Namībiju, Āfrikā. Runā, ka viņi apmetīšoties „Hoanib Valley Camp” safari ...

gallery icon
24