foto: LETA
Vairāku sievu pamests, bēdīgi slavenais Vilnis Štrams ir kopā ar juristi Vitu Liberti
Vilnis Štrams un Vita Liberte.
Slavenības
2018. gada 29. marts, 06:36

Vairāku sievu pamests, bēdīgi slavenais Vilnis Štrams ir kopā ar juristi Vitu Liberti

Jauns.lv

Pēc skandalozās Rīgas domes kukuļņemšanas prāvas Vilnis Štrams cietumā pavadīja 5 gadus. Nu jau labu laiku viņš ir atpakaļ dzīvē un daudz ko sapratis. Štrams arīdzan atradis jaunu mīlestību. Iepriekšējās nopietnās attiecības viņam beidzās līdz ar mirkli, kad Štramu apsūdzēja un tiesāja par kukuļņemšanu Rīgas domē, - mīļā sieva viņu pameta.

Intervijā žurnālam "Ieva" Vilnis Štrams apliecina, ka jau ilgāku laiku viņu un juristi Vitu Liberti vieno mīlas attiecības. Štrams to uzskata par lielu veiksmi, jo ne vienmēr cilvēkiem izdodas atrast sev tik tuvu cilvēku.

Štrams atceras sāpes, ko - paralēli aizai dzīvē, nonākot cietumā - nodarījusi otrā sieva, Štrama dēla un meitas māte. Viņa iesniegusi šķiršanos tūlīt pēc kukuļošanas skandāla, Štramam esot pirmstiesas apcietinājumā. Tagad viņš saka, ka tas bijis liels emocionāls trieciens, trūcis gaisa, taču Štrams pametēju attaisno ar vārdiem, ka "ar prātu es sievu sapratu, viņai gribējās dzīvot tālāk, paglābjoties no visa un manis," žurnālam "Ieva" teic Štrams.

Kopumā Vilnim Štramam ir 5 bērni no pāris laulībām, vairākām nenoformētām attiecībām. Viņš skaidro, ka ar visiem ir labas attiecības, ar visiem cenšas pavadīt kopā laiku, un visi bērni tēvu mīl. 

Runājot par notikušo kukuļu skandālu, izciesto sodu un dzīvi pēc iznākšanas no cietuma, Štrams atzīmē mācītāja Jura Rubeņa devumu. Viņi ir seni draugi, un Rubenis palīdzējis nesagrūt zem visu pārbaudījumu, sodu un sāpju nastas. Štrams intervijā apgalvo, ka Rubenis devis ļoti daudz personības izaugsmei un sapratnei par dzīvi. Viņš intervijā rada iespaidu, ka labi saprot savu krustu, to nes un nožēlo savu alkatības un egoisma laiku.

Nebiju nobriedis un tik gudrs, lai turētos pretī kārdinājumiem, par bēdīgi slaveno kukuļņemšanu teic Štrams, un vīriešiem nauda, vara un sievietes esot pārbaudījums. Dažus viņš nav izturējis, atzīst Štrams.

Tagad Štrams sācis attiecības ar juristi Vitu Liberti, ar kuru (un ekspertu Jāni Borgu) tiek dibināts jauns laikmetīgās mākslas fonds. Ar to gan Štrams naudu nepelna; viņš ienākumus gūst no biznesa projektiem Londonā.

Pirms 10 gadiem Vilnis Štrams bija Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktors, kuru līdzās vēl četrām citām amatpersonām tiesāja par kukuļu pieprasīšanu lielos apmēros.

Vilnis Štrams festivālā “LMT Summer Sound”

Cietumā pabijušais Rīgas pilsētas Attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams festivālā “LMT Summer Sound”, 2015. gada jūlijā, Liepājā.

gallery icon