foto: Mārtiņš Ziders
Latviešu vijolniece Kristīne Balanas uzstājas 1000 eiro vērtā kleitā
Kristīne Balanas balvas saņemšanas vakarā piedzīvoja arī pamatīgu misēkli – uzstāšanās laikā viņai pirmoreiz mūžā pārtrūka viena no vijoles stīgām.
Slavenības
2018. gada 12. marts, 07:03

Latviešu vijolniece Kristīne Balanas uzstājas 1000 eiro vērtā kleitā

Kasjauns.lv

Vijolniece Kristīne Balanas (27), kas Lielās mūzikas balvas ceremonijā saņēma balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks, uz pasākumu bija posusies 1000 eiro vērtā vakarkleitā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Mārtiņš Ziders
Vijolniece Kristīne Balanas itāļu dizaineres Elisabetta Franchi kleitā, ko Berlīnē iegādājās par aptuveni 1000 eiro tieši iešanai uz Lielās mūzikas balvas ceremoniju Latvijas Nacionālajā operā.

Berlīnē dzīvojošā Kristīne no Latvijas ir prom jau desmit gadu, viņa aizbrauca 17 gadu vecumā. Arī tērpu Lielajai mūzikas balvai mūziķe bija sarūpējusi Vācijā. „Pirms tam biju domājusi vilkt citas dizaineres kleitu, bet viņa saslima un nevarēja man pareizo kleitu iedot. Un tad pilnīgā panikā skraidīju pa Berlīnes veikaliem, līdz atradu šo itāļu dizaineres Elisabetta Franchi kleitu. Tā gan tika nedaudz pāršūta, jo oriģinālajā versijā bija pārmēru atkailināta,” stāsta vijolniece.

Prominences un slavenības ierodas uz "Lielās mūzikas balvu"

2018. gada 6. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā tika pasniegtas Lielās mūzikas balvas.

gallery icon
78

Kristīne, kurai uzstājoties regulāri ir nepieciešami izsmalcināti skatuves tērpi, stāsta, ka pie tiem tiek dažādos veidos. „Kā kurā reizē – ir gadījumi, kad uz publiskiem pasākumiem reklāmas nolūkā dizaineri vai veikali iedod tērpu uzvilkšanai vienam vakaram, bet lielākoties kleitas tomēr jāpērk pašai par saviem līdzekļiem, jo Vācijā šāda sadarbība nav pārāk populāra. No veikalu aizdotajiem tērpiem dārgākie bijuši 10–20 tūkstošu eiro vērtībā. Dažkārt pēc pasūtījuma man kleitas uzšuj speciāli, citreiz atrodu veikalos, tostarp arī second hand veikalos. Šī vakara kleita izmaksāja aptuveni 1000 eiro, jo Lielā mūzikas balva ir pietiekami nozīmīgs pasākums, lai atļautos tik dārgu kleitu. Katru dienu jau tādas nepērku. Nezinu, vai to vēl kādreiz sanāks uzvilkt, jo šajā pasākumā ir safotografēts pārāk daudz un, kad mākslinieki to pašu kleitu velk atkārtoti uzstājoties, tas tiek kritizēts,” neslēpj vijolniece.

Burziņš pēc "Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonijas

2018. gada 6. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā tika pasniegtas Lielās mūzikas balvas.

gallery icon
31

Ko viņa dara ar izmantotajiem skatuves tērpiem? „Mana māsa spēlē čellu, tāpēc mums ir iespēja samainīties kleitām. Bieži vien atdodu arī draudzenēm. Pārdot, manuprāt, būtu stulbi. Vēl arī mēdzu atdot labdarības veikalos. Taču man māja tāpat ir pilna ar kleitām, nezinu, ko ar tām darīt. Turklāt arī gaume un stils mainās,” smaidot bilst Gada jaunā māksliniece Kristīne Balanas.

Kristīne Balanas balvas saņemšanas vakarā piedzīvoja arī pamatīgu misēkli – uzstāšanās laikā viņai pirmoreiz mūžā pārtrūka viena no vijoles stīgām. „Tas bija šoks, uz pāris milisekundēm neaptvēru, kas notiek, un prātā sāku jau domāt, vai maz varu turpināt spēlēt uz pārējām trim stīgām. Sapratu, ka nē, un tajā mirklī pagriezos pret Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistaru Sandi Šteinbergu, atņēmu viņam vijoli un turpināju spēlēt uz tās. Bet panikā nebiju, satraukumā man pat nāca smiekli,” atzīstas vijolniece.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās