foto: Lauris Vīksne
Beidzot latvieši negānās par "Supernovas" iznākumu. Tauta cer, ka Herberta Cukura mazmazmeita mums atnesīs veiksmi Eirovīzijā
Skaista dziesma, skaista balss, skaista sieviete - šādu "komplektu" Latvija sūtīs uz Eirovīziju šogad.
TV
2018. gada 25. februāris, 17:25

Beidzot latvieši negānās par "Supernovas" iznākumu. Tauta cer, ka Herberta Cukura mazmazmeita mums atnesīs veiksmi Eirovīzijā

Astrīda Bomis

Jauns.lv

Izskanot LTV konkursa "Supernova" finālam, sestdienas vakarā noskaidrojās, ka uz lielo Eirovīziju sūtīsim skaistu jaunu sievieti ar labu balsi - Lauru Rizzotto. Viņas sniegumu "Funny girl" par vislabāko atzina kā skatītāji, tā arī žūrija. Taču, kā tas ir ierasts, ne visi ir apmierināti ar šādu iznākumu. Tiesa gan, šogad nepmierinātie nav kareivīgi noskaņoti, un tam ir pamats.

Vispirms - dziesma:

Zīmīgi, ka Eirovīzija šogad maijā notiks Portugālē - vietā, kur iesniedzas arī pašas dziedātājas saknes, proti, viņas māte ir brazīliete, bet tēvam ir latviskas saknes. Vēl vairāk: kļuvis zināms, ka Laura Rizzotto ir pretrunīgi vērtētā aviatora un virsnieka Herberta Cukura mazmazmeita. Kā zināms, vēstures griežos Cukurs tiek dēvēts gan par varoni, gan noziedznieku tā dēvētās "Arāja komandas" kontekstā.

Taču nu par pašu notikumu. 23 gadus vecā Laura Rizzotto visus pārsteidza gan ar savu labo balsi, gan izteikti sievišķīgo izskatu. Skatītāja Zane arīdzan pamanīja kādu niansi, proti, līdzšinējās veiksmes Eirovīzijās mums atnesušas tieši dāmas sarkanās kleitās.

Visas dienas garumā kopš "Supernovas" noslēguma ne tviterī, ne feisbukā tikpat kā nav ieraugāmi klaji naidīgi komentāri par to, ka "viss ir slikti, atkal kauns, atkal izgāšanās". Dziesmai "Funny girl" kā iespējamai totālai neveiksmei nepiesienas tikpat kā neviens soctīklu lietotājs; daži gan norāda, ka Lauras dziesma pazudīs citu dziesmu starpā, jo neesot nekas vairāk kā pavaddziesma filmām par Džeimsu Bondu.

Vienlaikus, piemēram, bijusī žurnāliste Baiba Strautmane par Rizzotto uzvaru nav sajūsmā, nenovīdīgi norādot, ka dziedātāja, lūk, neesot īsti savējā. Strautmane, konkursu vērojot, pauda gastronomisku izbrīnu par to, ka mēs uz Portugāli sūtīsim "risoto", nevis "pelēkos zirņus":

Lielākā daļa sociālo tīklu lietotāju par Lauras uzvaru ir priecīgi un vēl veiksmi Eirovīzijā. Arī pati dziedātāja īsi pēc uzvaras pauda, ka neliks Latvijai vilties un ir ļoti lepna, ka var pārstāvēt tieši Latviju - zemi, par kuru bērnībā viņai vecmāmiņa viņai stāstījusi, cik tā ir skaista.

23 gadus vecā Laura Rizzotto triumfē "Supernovā"

gallery icon
20