foto: SVau/Columbia Pictures/Kobal/REX/ Vida Press
Džareds Leto padarījis sevi aklu lomas dēļ
Džareds Leto jaunajā filmā „Blade Runner 2049”.
Slavenības
2017. gada 30. septembris, 06:31

Džareds Leto padarījis sevi aklu lomas dēļ

Kasjauns.lv

Kad grupas „30 Seconds To Mars” mūziķis un aktieris Džareds Leto (45) ķeras pie darba, viņš tajā „izliek” sevi visu, ne mazliet nežēlojot.

Filma „Blade Runner 2049”

Filma „Blade Runner 2049”.

gallery icon

Filmas „Blade Runner 2049” režisors Deniss Villenēvs atklāj: lai pēc iespējas patiesāk iejustos tēlā, aktieris Džareds Leto lietojis necaurredzamas lēcas un visu filmēšanas laiku bijis akls. Džaredam bijis vajadzīgs asistents, kas atved uz filmēšanas laukumu un palīdz pa to pārvietoties.

„Mēs visi bijām dzirdējuši nostāstus par to, kā Džareds iejūtas savos ekrāna varoņu tēlos,” franču kinorežisors pastāstījis žurnāla „WSL” reportierim. „Bet pat tas nespēja mani sagatavot gaidāmajam.”

Leto jaunajā ekranizējumā atveido cilvēku klonu radītāju Nianderu Volisu. Jaunā kinolente ir kā turpinājums 1982. gadā iznākušajai režisora Ridlija Skota oriģinālfilmai.

Lai būtu pārliecinošs savā lomā, Leto izvēlējās filmēšanas laikā lietot necaurredzamas kontaktlēcas, pēc kuru ievietošanas viņš nekā vairs nespēja redzēt. „Viņš staigāja kopā ar asistentu, ļoti lēnām,” atceras režisors. „Uz to skatoties, radās asociācijas ar Jēzu, kurš ienāk templī. Visi pēkšņi kļuva ārkārtīgi klusi, un bija tāds kā svēts brīdis.”

„Visi bija kā apburti. Tas bija tik skaisti un spēcīgi reizē – es sajutos aizkustināts līdz asarām,” piebilst Vilenēvs.

Džareda Leto eksperiments bija izdevies. Lai gan režisors teic, ka „tas bija neprāts”, viņš arīdzan atzīst, ka aktierim „patiešām izdevies ko panākt”.

Pats Leto gan norāda, ka šī loma nav prasījusi tik lielu ziedošanos, kā dažas citas no iepriekšējām. Taču viņš atzīst, ka atņemtā redze palīdzējusi visu laiku „saglabāt koncentrēšanos”.

„Es esmu dulls, taču neesmu neprātīgs,” viņš piebilst.

Šī nav pirmā reize, kad Džareds Leto lomas dēļ bijis gatavs uz ekstrēmu rīcību. Filmējoties lentē „Dallas Buyers Club” viņš nokritās svarā par vairāk nekā 30 mārciņām (~13.6 kg). Ieguldītās pūles atmaksājās. Par tēlojumu šajā filmā Leto saņēma „Oskara” balvu kā labākais otrā plāna aktieris. Apmēram tādu pašu svara apjomu Leto zaudēja, kad gatavojās heroīna atkarīgā lomai filmā „Requiem for a Dream”.

foto: insight media/ Vida Press
Džareds Leto filmā „Dallas Buyers Club”.

Savukārt, kad aktieris atveidoja Džona Lenona slepkavu Marku Čepmenu filmā „Chapter 27”, viņš pieņēmās svarā par 60 mārciņām (~27 kg).

foto: Diane Cohen / Everett Collection/ Vida Press
Džareds Leto un Lindseja Lohana filmas „Chaper 27” uzņemšanas laukumā.

Intervijā izdevumam „WSJ” aktieris pažēlojies, ka ir atvērts lomas piedāvājumiem komēdijas žanrā, taču neviens režisors viņam to nepiedāvā. „Es neesmu saraksta augšgalā kāda jautra puiša atveidojumam,” joko Leto. „Taču jā kāds [scenārijā] mirst vai smagi cieš, tūlīt pat zvana man.” Divu nedēļu laikā viņam piedāvātas pat četru sērijveida slepkavu lomas, to skaitā Čārlza Mensona un Teda Bandija.

foto: John Baer/Artisan/Kobal/REX/ Vida Press
Džareds Leto filmā „Requiem for a Dream”.

„Es nepiekritu, taču padomāju: „Ak, mans Dievs, vajadzēja nospēlēt tos visus. Pēc tam salikt visas filmas kopā vienā kolekcionāru izlasē. Un tad doties pensijā.””

Jaunajai kinolentei „Blade Runner 2049” uz ekrāniem jāiznāk jau oktobra sākumā.