foto: Photographer Group / Splash News/ Vida Press
„Foo Fighters” līderis ikdienā absolūti neatgādina rokzvaigzni
Deivs Grols ar sievu Džordinu dodas mājup pēc restorāna apmeklējuma Kalifornijā.
Slavenības
2017. gada 16. jūnijs, 10:19

„Foo Fighters” līderis ikdienā absolūti neatgādina rokzvaigzni

Kasjauns.lv

Pirms dažām dienām grupas līderis Deivs Grols manīts kopā ar sievu Džordinu dodamies mājup pēc restorāna apmeklējuma. Tie, kas viņu nepazīst, nepateiktu, ka šī ir rokzvaigzne.

Deivs Grols ar sievu Džordinu

Grupas "Foo Fighters" mūziķis Deivs Grols ar sievu Džordinu dodas mājup pēc restorāna apmeklējuma Kalifornijā.

gallery icon

Amerikāņu rokgrupa „Foo Fighters” šogad kā galvenie mākslinieki uzstājas vairākos mūzikas festivālos. Savukārt jau pavisam drīz viņi ar vienīgo koncertu Baltijā pieskandēs visu Lucavsalu.

Apmeklētājus sagaida enerģijas pārpilns, episks koncerts, kura laikā izskanēs tādi “Foo Fighters” grāvēji kā “The Pretender”, “Everlong”, “Best Of You”, “All My Life”, “My Hero”, “Learn To Fly”, “Walk”, “Something From Nothing” un daudzi citi.

Par “Foo Fighters” blieziena apmēru liecina arī gadījums, kad Jaunzēlandes ziemeļu pilsētā Oklendā tika reģistrēti pazemes grūdieni, ko, iespējams, lēkājot un dejojot izraisīja 50 000 “Foo Fighters” koncerta apmeklētāju.

foto: Chelsea Lauren/Variety/REX/ Vida Press
„Foo Fighters” koncertā.


 
Vairāk nekā 20 gadu ilgās karjeras laikā, kopš izdots pirmais “Foo Fighters” albums, Deivs Grols (Dave Grohl), Teilors Hovkins (Taylor Hawkins), Neits Mendels (Nate Mendel), Kriss Šiflets (Chris Shiflett) un Pets Smīrs (Pat Smear) spējuši izsisties līdz rokmūzikas virsotnei, kļūstot par vienu no labākajām koncertgrupām pasaulē, kura spēj pulcēt izpārdotus stadionu koncertus jebkurā valstī.

2012. gadā Dievu Grolu atzina par trešo bagātāko bundzinieku pasaulē, kura kapitāls novērtēts 260 miljonos ASV dolāru. Viņš turības ziņā atpaliek vienīgi no Ringo Stāra un Fila Kolinsa.

Deivs Grols neprot lasīt notis un mūziku komponē pēc dzirdes, nepierakstot to notīs.

Gādīgs tēvs un mīlošs vīrs

Ikdienā Deivs Grols ir precēts vīrs un trīs meitu – Violetas Mejas (11), Hārperes Vilovas (8) un Ofēlijas Seintas (2.5) – tēvs. Ar sievu Džordinu Blumu mūziķis apprecējās 2003. gada 2. augustā.

Šī ir viņa otrā laulība. Iepriekš Grols bijis precējies ar fotogrāfi Dženiferu Jangbladu. Laulība ilga no 1994. gada līdz 1997. gadam.

foto: FAMEFLYNET PICTURES/All Over Pre/ Vida Press
Deivs ar abām vecākajām meitām violetu un Hārperi 2014. gadā.

Savulaik, kad Deivs tikai sāka audzēt bārdu, vairums fanu atzina, ka viņam labāk piestāv gludi skūts vaigs. Taču, kad Grola sievai Džordinai intervijās jautāja, kā viņa saradusi ar vīra sejas rotu, sieva atbildēja, ka Deivs viņai labāk patīkot bārdains, un arī paskaidroja, kāpēc tā. Ja reiz fanēm Grola bārda nepatīk, labāk, lai viņš to audzē, jo mazāk patiks citām sievietēm.

Mamma uzaudzināja rokzvaigzni

Pusaudžu vecumā daudziem sanāk kašķi un konflikti ar vecākiem: par to, ka viņiem neuzticas; par to, ka nesaprot. Taču „Foo Fighters” dziedātājs Deivs Grols apliecina, ka viņa mamma allaž bijusi saprotoša. Pat tad, kad dēls gribējis pamest skolu, lai dibinātu grupu! Viņam mamma bijusi kā draugs.

foto: Gene Young/Splash News/ Vida Press
Mūziķis mammu Virdžīniju Grolu sauc par savu draugu. Arī pusaudža vecumā viņiem bijušas ļoti labas attiecības. Mamma pat atbalstījusi dēla vēlmi pamest vidusskolu, lai veidotu mūziķa karjeru.

Kurš pirmais tiks dušā

„Kad esmu kopā ar mammu, es reizēm izjūtu, ka esmu kļuvis par vīrieti,” saka Deivs. „Bet es arī saprotu, ka vienmēr būšu viņas bērns. Mēs ar māsu uzaugām Virdžīnijas štatā un bijām ļoti tuva un draudzīga ģimene. Mēs dzīvojām mazā mājiņā, mazā pilsētiņā. Mana mamma 35 gadus nostrādāja par angļu valodas skolotāju vidusskolēniem. Mēs vienmēr visi trīs kopā braucām uz skolu viņas „Ford Fiesta” automašīnā.”

Deiva vecāki izšķīrās, kad zēns vēl bija pavisam mazs.

„Mēs mūždien cīnījāmies kurš pirmais tiks mūsu patiešām mazajā vannasistabā,” ar smaidu atceras mamma Virdžīnija. „Tā bija tik maziņa kā labierīcību telpa lidmašīnā,” papildina Deivs. „Mēs visi trīs „karojām”, kuram tagad ir kārta iet dušā.”

Vētrainas gaviles skolotājai

„Dzīve lielā šaurībā ietekmē dzīvi,” uzskata mamma. „Tu vai nu iemācies ar to sadzīvot vai arī ātri katrs sākat dzīvot pats savu dzīvi. Mēs pratām ar to sadzīvot.”
„Mēs ar mammu bijām draugi,” apliecina Deivs. „Kad es vēl nebiju sasniedzis tīņa vecumu, mēs kopā gājām uz džeza mūzikas koncertiem un viņa nāca skatīties manas grupas.”

„Ir tik aizraujoši noskatīties kā viņš koncentrējas saviem koncertiem un dzirdēt kā pūlis rēc (viņiem uznākot),” secina Virdžīnija. „Kad es vēl strādāju par skolotāju, man bija vidusskolas izlaiduma klase un es tikko kā biju atgriezusies no turnejas, ko pavadīju kopā ar grupu „Nirvana” [Grols četrus gadus bijā Kobeina grupas bundzinieks.]. Es toreiz teicu klasei: es mācu jau 30 gadus un esmu pieredzējusi dažādus panākumus, bet neviens nav mani sagaidījis ar aurošanu. Tad kādu dienu mani izsauca ārā no klases stundas vidū. Kad atgriezos, klase mani sagaidīja ar vētrainiem auriem.”

„Mamma man deva daudz brīvības, kad es augu,” uzskata Deivs. „Pat tad, kad es paziņoju, ka gribu pamest vidusskolu, lai spēlētu grupā, viņa man atļāva to darīt. Mamma man uzticējās. Viņa vienmēr teica: ir jauki, ka ir jauki. Šis teiciens man ir kļuvis par tādu kā sava veida mantru.” „Diezgan muļķīgs izteiciens,” sarunā iespraucas misis Virdžīnija. „Bet patiess,” attrauc Deivs.