foto: Mārtiņš Ziders
Uldi Marhileviču 60 gadu jubilejā sveic ar stāvovācijām
Komponists Uldis Marhilevičs savā 60. jubilejas koncertā.
Slavenības
2017. gada 1. jūnijs, 07:38

Uldi Marhileviču 60 gadu jubilejā sveic ar stāvovācijām

Kasjauns.lv

31.maijā savu 60 gadu jubileju svinēja iemīļotais mūziķis un komponists Uldis Marhilevičs. Viņš svinības atzīmēja ar pilnībā izpārdotu jubilejas koncertu Dailes teātrī, kur uz skatuves kāpa viņa draugi un radošie līdzgaitnieki.

Komponista Ulda Marhileviča 60 gadu jubilejas koncerts

2017. gada 31. maijā savu 60 gadu jubileju svinēja komponists Uldis Marhilevičs. Viņš svinības atzīmēja ar pilnībā izpārdotu jubilejas koncertu ...

gallery icon

Mūziķis dzimis Liepājā, mācījies Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Savas karjeras laikā Uldis Marhilevičs spēlējis vairākās grupās, tai skaitā “Liepājas brāļi”, “Inversija”, “Opus” un “Remix”. Ir izdevis studijas albumus “Marhils un draugi”,
“Tikai tā”, “Tobāgo”!, “Gaismas atgriešanās”. Ir daudzu slavenu kompozīciju autors: “Dzeltenās kurpes”, “Vai tu mani dzirdi”, “Lūgums” (Ārijas Elksnes vārdi), ar kuru dziedātāja Mirdza Zīvere uzvarēja 1984. gada “Mikrofona” aptaujā. Uldis Marhilevičs ticis nominēts Nacionālā kino balvai “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākais komponists”, savukārt 2002.gada “Spēlmaņu naktī” par mūziku izrādei “Tobāgo!”viņš saņēma balvu kā labākais mūzikas autors dramatiskajā teātrī.

Savu jubileju Marhilevičs atzīmē ar trim pilnībā izpārdotiem jubilejas koncertiem Rīgā, Cēsīs un Liepājā, bet, sākot ar 7.j ūliju, viņš kopā ar traģikomiskās dziesmuspēles “Tobāgo!” radošo komandu apceļos Latvijas pilsētu estrādes.
Jubilejas koncertus Marhilevičs veidojis kā muzikālu atskatu uz aizvadītajos gados paveikto, un plašajā, žanriski un stilistiski daudzveidīgajā programmā izskan gan instrumentālā mūzika, gan dziesmas no koru repertuāra un teātra izrādēm, kā arī aizvadīto gadu rok un popmūzikas zelta fonds.
Koncertos piedalās Marhila draugi - Ivo Fomins, Ance Krauze, IGO, Miks Dukurs, Ainars Mielavs, Antra Stafecka, Sergejs Jēgers, Aija Andrejeva, Laimis Rācenājs, Ainars Virga, Zintis Žvarts, Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Dzintars Beitāns un daudzi citi.

Ulda Marhileviča 60 gadu jubilejas viesi un bankets

Pēc sava 60 gadu jubilejas koncerta Dailes teātrī 2017. gada 31. maijā komponists Uldis Marhilevičs aicināja draugus uz kolēģus uz ...

gallery icon

Marhileviča dzimšanas dienā koncerts Dailes teātrī noslēdzās ar ilgstošām stāvovācijām, kur komponistu sirsnīgi ar aplausiem sveica gan skatītāji, gan arī koncerta dalībnieki, bet pēc tā gaviļnieks aicināja draugus uz kolēģus uz nelielām svinībām turpat Dailes teātra āra kafejnīcā.

Ulda Marhileviča 60. jubilejas koncerts Dailes teātrī

Ar koncertu Dailes teātrī trešdien atzīmēja komponista Ulda Marhileviča 60 gadu jubileju.

gallery icon