foto: Juris Rozenbergs
Aktieris Valdis Liepiņš atguvies no depresijas un alkoholisma un atsāk darbu
Valdis Liepiņš, kurš depresijas un atkarību nomocīts, pirms vairāk nekā trim gadiem pameta teātri un norobežojās no ārpasaules, ir izķepurojies no savas dzīves lielākās bedres.
Slavenības
2017. gada 17. maijs, 12:04

Aktieris Valdis Liepiņš atguvies no depresijas un alkoholisma un atsāk darbu

Kasjauns.lv

Trīs gadus pēc aiziešanas Dailes teātra, pēc smaga depresijas perioda un kļūšanas par 2. grupas invalīdu režisors un aktieris Valdis Liepiņš pamazām, bet apņēmīgi atgriežas dzīvē un uz skatuves. Viņš sācis darbu pie koncertuzveduma “Tobāgo!” atjaunotās versijas.

Režisors un aktieris Valdis Liepiņš 2017. gada pavasarī

Režisors un aktieris Valdis Liepiņš 2017. gada pavasarī.

gallery icon
31

Kad žurnāls “Kas Jauns” pērn vasarā uzmeklēja reiz slaveno Dailes teātra aktieri un režisoru Valdi Liepiņu, viņš sava slimā tēva Laimoņa Siguldas dzīvoklī ārstējās no depresijas. Slimības un pašpārmetumu nomocīts, aktrises Rēzijas Kalniņas pirmais vīrs izskatījās izdēdējis, un viņa kādreiz mirdzošās brūnās acis bija apdzisušas no bezcerības un bezpalīdzības. Smeldzīgā intervijā Valdis Liepiņš toreiz atzina, ka izdedzis teātra darbā, krietnu laiku slīdzis alkoholismā, kā rezultātā zaudējis darbu teātrī, izpostījis laulību ar otro sievu Lauru, un visu savu dzīvi uztver kā smagu nastu. Toreiz mākslinieks pašsajūtu uzturēja vienīgi ar medikamentiem un neslēpa, ka depresijas uzliesmojuma gadījumos un reizēs, kad organismu pārmocījis dzerdams, vairākkārt ārstējies psihoneiroloģiskajās slimnīcās.

Valdis Liepiņš 2016. gada vasarā, savā 50. dzimšanas dienā. Šajā laikā viņš vēl bija smagas depresijas nomocīts un lietoja spēcīgus medikamentus.


Nu apritējuši deviņi mēneši kopš nule pieminētās Valda Liepiņa intervijas žurnālā “Kas Jauns”, un viņa dzīve ir mainījusies. Mākslinieks pārcēlies uz citu dzīvesvietu, atguvis dzīvessparu, pārtraucis lietot antidepresantus, to vietā aktīvi stiprinot sevi regulārās sportiskās aktivitātēs, un ir apņēmīgi noskaņots cīnīties par laimīgu un radošu nākotni.

Koncertuzveduma “Tobāgo” atraktīvā aktieru fotosesija virs Rīgas jumtiem

Priecīga kņada, sirsnīgi apskāvieni un draudzīgas sarunas 2017. gada 15. maija pēcpusdienā pārņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas skatu torni, kur tikās ...

gallery icon
101


Viņš tagad arī strādā pie koncertuzveduma “Tobāgo!” atjaunotās versijas. „Domāju, ka dzīvē viss notiek tā, kā tam ir jānotiek. Tālāk ir tikai mūsu izvēles. Vai nu piekrītam, vai atsakāmies,” žurnāla “Kas jauns” jaunākajā – 16. maija numurā - stāsta Valdis Liepiņš, kuram šā gada sākumā negaidīti piezvanījis komponists Uldis Marhilēvičs, piedāvājot no jauna iestudēt pirms 15 gadiem Māras Zālītes sarakstīto un muzikālo izrādi “Tobāgo!”. „Pieņēmu lēmumu, ka, jā, es to darīšu. Varbūt tieši “Tobāgo!” izvērtīsies par to ceļu, pa kuru varu atgriezties pie tā, ko kādreiz vairāk nekā 20 gadu esmu darījis. Mani pārņēma ārkārtīgi patīkama satraucoša kņudoņa par šo iespēju. Uzreiz atausa atmiņā, kā kādreiz, pirms 15 gadiem, “Tobāgo!” Dailes teātrī nospēlējām 126 reizes. Viena brīvdabas izrāde bija arī Kuldīgā. Spēlējām vairākas sezonas. Skatītāju atsaucība bija liela, zāle vienmēr bija pilna... Šoreiz izrāde pārtaps par vasaras koncertuzvedumu, ar ko pa vasaru apceļosim vairākas Latvijas pilsētas.”

foto: Mārtiņš Ziders
Muzikālās izrādes “Tobāgo!” fotosesijā izrādes režisors Valdis Liepiņš bija priecīgs satikties ar bijušajiem kolēģiem. Viņš sapņo par atgriešanos uz teātra skatuves.


Šo pirmdien notika arī “Tobāgo!” radošā kolektīva – aktieru un autoru – fotosesija. Jo īpaši mīļi un priekpilni daudzi uztvēra atkalsatikšanos ar režisoru un aktieri Valdi Liepiņu. Arī viņš bija priecīgs redzēt savus skatuves kolēģus. „Ir patīkams satraukums, jūtams, ka sākas gatavošanās process – aktieri jau uzdod jautājumus par lomām, un ir prieks, ka jau drīz sāksies mēģinājumi, kurus ar nepacietību gaidu. Kolektīvu sastapt ir ļoti patīkami, ir pat tāda kā svētku sajūta. Ir prieks satikties, parunātie,” portālam kasjauns.lv aizrautīgi stāstīja Valdis Liepiņš, kurš uz vasaras koncertizrādes fotosesiju ieradās tērpies pirmā „Tobāgo!” iestudējuma oriģinālajos zābakos, Harija Spanovska skatuves biksēs un oriģinālajā kreklā.
Vairāk par to, kas palīdzēja Valdim Liepiņam atgriezties dzīvē, cik liela bija viņu bijušo kolēģu atsaucība, uzzinot, ka Valdis zaudējis interesi par dzīvi, un to, ko aktieris un režisors plāno turpmāk darīt, lasiet žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas – 16. maija numurā!

Vairāk par to, kas palīdzēja Valdim Liepiņam atgriezties dzīvē, lasiet žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas – 16. maija numurā!

Valda Liepiņa aktiera karjera

Aktieris un režisors Valdis Liepiņš laikos, kad vēl strādāja teātrī.

gallery icon
8