foto: Juris Rozenbergs
Talantīgais vārtsargs Merzļikins pastāsta par savu meiteni, tetovējumiem un stilīgajām drēbēm
Braucot uz pasaules čmpionātu Vācijā, Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins bija saposies stilīgos džinsos un koptēlu papildinājis ar ekskluzīvu mugursomu.
Slavenības
2017. gada 6. maijs, 16:23

Talantīgais vārtsargs Merzļikins pastāsta par savu meiteni, tetovējumiem un stilīgajām drēbēm

Kasjauns.lv

Ogrēnietis Elvis Merzļikins (23), kurš jau astoņus gadus dzīvo un hokejista karjeru kaldina Šveicē, pastāsta gan par savu stilu, gan mīļoto meiteni un atklāj tetovējumu nozīmi. Zīmīgi, ka šodienas spēlē pret Dāniju Elvis lieliski nosargāja Latvijas izlases vārtus un tika atzīts par labāko spēlētāju mūsu izlasē.

Elvis Merzļikins Latvijas hokeja izlasē debitēja pērn pasaules čempionātā Maskavā, turnīra gaitā kļūstot par valstsvienības pirmo vārtsargu. Arī šogad viņš izvēlēts par izlases pamatvārtsargu. „Esmu sajūsmā, ka jau otro reizi pasaules čempionātā varēšu sargāt Latvijas izlases vārtus. Satraukums ir krietni citāds nekā pērn, kad ar visiem vēl biju svešs. Nu jau esmu iepazinies ar komandas biedriem. Labākais draugs no izlases man ir Roberts Ķēniņš, bet lielākā autoritāte – Kaspars Daugaviņš, pret kuru esmu spēlējis arī Šveicē. Uzskatu, ka no viņa ikviens hokejists daudz var mācīties,” sarunā ar žurnālu “Kas Jauns” pirms došanās uz pasaules čempionātu teica mūsu izlases vārtsargs.

Elvis Merzļikins un viņa tetovējumi

Latvijas hokeja izlases vārtsargs saposies ceļā uz 2017. gada pasaules čempionātu.

gallery icon

Treneris lūdza nenākt saplēstos džinsos

Sastapts lidostā pirms došanās uz pasaules čempionātu Vācijā, Elvis izcēlās pārējo hokejistu vidū ar pamanāmo ģērbšanās stilu. Sportistam plecos bija aptuveni 1000 eiro vērta melna ādas mugursoma ar oranžu miroņgalvu no luksusa zīmola “Philipp Plein” kolekcijas, kājās tā paša zīmola balti apavi, kuru cena ir aptuveni 800 eiro. Tos Elvim sarūpējuši sponsori. Uz kreisās rokas hokejistam bija “Louis Vuitton” ādas aproce – to dzimšanas dienā viņš saņēmis dāvanā no komandas biedriem.
Sportists atklāja, ka treneris Bobs Hārtlijs viņam piekodinājis uz čempionātu nedoties saplēstos džinsos, jo jāizskatās solīdi. „Man patīk forši ģērbties, un melnus džinsus gluži vilkt negribēju. Tamdēļ iepriekšējā dienā nopirku šīs “G-Star” bikses,” norādot uz tumšzilajiem džinsiem ar baltas krāsas traipu efektu, teic Elvis. Dienu pirms došanās uz Ķelni hokeja vārtsargs arī viesojies pie sava tetovēšanas mākslinieka Arno, kas izēnoja un piekoriģēja viņa jaunākos tetovējumus.

Latvijas izlase cīnās pret Dāniju pasaules hokeja čempionātā

gallery icon

Tetovējumi kā dzīves grāmata

Arī Elvja tetovējumi lidostā visiem bija aplūkojami pilnā krāšņumā. Viņa labā roka ar tiem rotāta līdz pat plecam. Vārtsargs atklāj, ka tetovējumi tapuši pēdējos trīs gados. „Man Rīgā ir savs meistars Arno, kas līdz šim ir teicami īstenojis visas manas idejas. Pats pirmais tetovējums bija uz kreisās rokas radītais aizsardzības simbols – trīs rindās ap roku apvītais citiem nesaprotamais uzraksts, kura saturs ir manis paša radīts. To gan nevienam neatklāšu,” strikti teic hokejists.
Visiem Elvja tetovējumiem ir dziļāka nozīme. Raibo zīmējumu kolekciju balsta uz apakšdelma virs plaukstas ietetovētais aizsaulē aizgājušā sportista tēva vārds, virs tā rotājas sievietes portrets, kas papildināts ar pūces galvu. „Kad 15 gadu vecumā aizbraucu uz Šveici, dzīvoju pie vienas sievietes, kas mani uzņēma savās mājās un bija man kā audžumamma. Pirms diviem gadiem viņa nomira ar vēzi. Viņai ļoti patika pūces, tāpēc viņas portrets ir papildināts ar pūci. Blakus ir viņas vārds – Aurora – ar asariņu. Tiešām viņu ļoti mīlēju. Man šī sieviete ļoti daudz dzīvē ir devusi, un man viņas, protams, ļoti pietrūkst,” sirsnīgā un pateicīgā balsī stāsta hokeja talants.
Blakus viņa mīļās Auroras tantes portretam ir uztetovēta izteiksmīga vanaga galva. Izrādās, šis tetovējums simbolizē Elvja māti, kuras uzvārds ir Vanaga. „Mamma ir dzīva, taču man bija svarīgi viņu simboliski atainot tetovējumā. Gan dzīvē, gan tetovējumā viņa mani sargā, katru dienu jūt līdzi un palīdz,” uzskata Elvis, kurš ar divām sarkanām uztetovētām rozēm pauž pateicību par visu gan mammai, gan Šveices audžumammai.
Vaicāts par pārējiem tetovējumiem, Elvis stāsta: „Tā kā esmu ļoti ticīgs cilvēks, ietetovēju arī Svētās Marijas rokas ar rožukroni. Arī indiānis man ļoti patīk. Tas varbūt ir vienīgais bezsakarīgais tetovējums, tomēr mani ļoti uzrunā, ka indiāņi, būdama pavisam maza tauta, bija īsti cīnītāji. Kopā apvienojoties, viņi bija ar milzīgu spēku. Varbūt indiānis varētu simbolizēt manu sportisko cīņassparu? Pašā augšā ir uzraksts latīņu valodā: „Neļaujiet neliešiem sevi satriekt”, savukārt ar buru kuģi vēlējos simbolizēt savus dzīves posmus.”

Latvijas hokeja fani Ķelnē 2017. gadā

Latvijas izlases hokeja fani devušies uz Pasaules hokeja čempionātu Ķelnē, lai atbalstītu mūsu sportistus

gallery icon

Mīlestību atradis Šveicē

Talantīgais sportists neslēpj, ka nu jau rit piektais gads, kopš viņam ir nopietnas attiecības. Pasaules hokeja čempionātā Vācijā Elvi Merzļikinu klātienē atbalstīs arī viņa mīļotā meitene, topošā arhitekte Luana Emanuela Kratigera (21).
„Viņa bija viena no pirmajām meitenēm, ar ko iepazinos, kad 15 gadu vecumā aizbraucu dzīvot uz Šveici. Trīs gadus bijām vienkārši draugi, bet pirms pieciem gadiem sapratām, ka gribam būt kopā,” atklāj hokejists, piebilzdams, ka draudzene ir „pa pusei šveiciete, pa pusei brazīliete”.  

foto: no privātā arhīva
Elvis Merzļikins un viņa draudzene Luana Emanuela.


Ķelnē abi satiksies pēc ilgākas neredzēšanās, jo Luana mācās Bostonā, ASV, kamēr Elvis spēlē hokeju Šveices hokeja līgas klubā Lugano, ar ko parakstījis līgumu līdz 2018./2019. gada sezonas beigām. Divkārtējais Šveices vicečempions neslēpj, ka kādreiz tīko tikt arī pie Šveices pilsonības. Ar formalitāšu kārtošanu Elvis gan nesteidzas, jo līdz 29 gadu vecumam Šveicē vīriešus var iesaukt karadienestā, tomēr Latvijas izlases vārtsarga prioritāte ir hokejs.