Pirmo reizi iznācis visu laiku populārākā seriāla "UgunsGrēks" garstāsts
Seriālam skatītāji uzticīgi seko līdzi no 2009. gada 15. marta, kad to sāka pārraidīt TV3 kanālā
Slavenības
2017. gada 4. maijs, 07:36

Pirmo reizi iznācis visu laiku populārākā seriāla "UgunsGrēks" garstāsts

Kasjauns.lv

19. maijā beigsies TV3 seriāls “UgunsGrēks”, kura varoņa gaitām varam sekot līdzi jau 11 gadu. Lai atcerētos, kā viss sākās un kas seriālā norisinājās, žurnāls “Rīgas Viļņi” pirmo reizi seriāla vēsturē speciālizlaidumā apkopojis tā anotāciju garstāstu!

Tādi bijuši seriāla “UgunsGrēks” varoņi

19. maijā beigsies TV3 seriāls “UgunsGrēks”, kura varoņa gaitām varam sekot līdzi jau 11 gadu. Lai atcerētos, kā viss sākās ...

gallery icon

Kad debesis bija zilākas un zāle – zaļāka, “kad pie kājām nokrita lapa un priecīgi ierējās suns”, vecais Pētersons devās aizsaulē, mantiniekiem atstādams viesnīcu. Tā, skanot Ainara Mielava dziesmai, tūlīt pēc Saeimas vēlēšanām iesākās līdz šim vērienīgākā sāga televīzijas vēsturē. Tobrīd nevienam pat pārdrošākajos sapņos nerādījās, ka cīņa par viesnīcu izvērtīsies 11 gadu garumā...

“Kad šā gada sākumā izskanēja vēsts, ka populārajam TV3 seriālam “UgunsGrēks” pienākusi pēdējā sezona, tā šķita neticama. Nevairos teikt, ka ar seriālu aiziet vesels laikmets. Nav pat svarīgi, vai tas paticis vai kaitinājis, bet pavisam noteikti – licis runāt un “izsprāgt no krūtīm tapai, lai sevi atdotu mums”. Esam gaidījuši, ik vakaru satikušies, pārsprieduši, viesojušies filmēšanas studijā, sūtījuši dāvanas, balsojuši par Martas kāzām un pat ziedojuši, lai seriāla veidotājiem būtu finansiāls atspēriens jaunu mājvietu radīšanai. Kaut kas tāds Latvijā notika pirmo reizi!” speciālizlaiduma “UgunsGrēks” ievadvārdos pauž žurnāla “Rīgas Viļņi” redaktore Ieva Valtere.

Žurnāla “Rīgas Viļņi” speciālizlaidumā “UgunsGrēks”, kas nonācis jau preses tirdzniecības vietās, ir seriāla varoņu dzīve no A līdz Z.

“UgunsGrēka” varoņu dzīve ritējusi kā jau seriālā. Tikusi būvēta uz intrigu, kaislību, pārpratumu un laimes alku pamata, kā dēļ samezglojusies tik tālu, ka ne visiem seriāla skatītājiem atšķetināma. Kā nekā režisores Intas Gorodeckas un producentes Baibas Salenieces veidotais “UgunsGrēks” pagājušā gada februārī svinēja 1000. sēriju! Nevienam nav noslēpums, ka seriāla varoņi ir pazīstami vēl apmēram 500 sēriju agrāk, kad tie 2006. gadā sāka savu dzīvi LTV seriālā “Neprāta cena”. Tāpēc tikai loģiski, ka skatītāju prātos “UgunsGrēka” varoņu liktenis ir cieši savijies ar viņu pagātni “Neprāta cenā”. Kurš vairs atceras, ka seriāla pirmais mīlas trīsstūris bija Jura Žagara atveidotais Roberts, Kristīnes Nevarauskas Līga un Aurēlijas Anužītes Anna? Jā, pie horizonta jau tad bija arī Ģirta Ķestera dakterītis Leons, bet nevienam tad prātā nenāca, ka viņš būs tik nozīmīgs daudzu seriāla sieviešu likteņos...

Laiks paskrējis vēja spārniem. Sarunās par seriālu bieži dzirdami minējumi, ar ko viss sākās un turpinājās. Tāpēc “Rīgas Viļņi”, esot cieši kopā ar “UgunsGrēku” visus šos gadus, tā izskaņā piedāvā Latvijā pirmo seriāla anotāciju garstāstu, kas jau nonācis preses tirdzniecības vietās visā Latvijā. Tā ir iespēja atskatīties uz notikušo, sākot no pašas pirmās sērijas!

Fakti par seriālu “UgunsGrēks”

•    Seriālam skatītāji uzticīgi seko līdzi no 2009. gada 15. marta, kad to sāka pārraidīt TV3 kanālā.
•    Līdz “UgunsGrēka” noslēgumam TV3 ēterā būs kopumā nonākušas
17 sezonas un 1207 sērijas.
•    Pie seriāla tapšanas aizkadrā strādā komanda 45 cilvēku sastāvā: režisore Inta Gorodecka, producente Baiba Saleniece, scenārija autori Gunta Kalniņa un Vilnis Bīriņš, operatori, rekvizitori, grima mākslinieces, mūzikas autori un citi.
•    Astoņu gadu laikā seriālā filmējušies gandrīz 200 aktieri, starp visiem rekordu uzstādījis aktieris Ģirts Ķesteris.
•    Visilgāk spēlējošiem aktieri ir Regīna Devīte, Ilze Vazdika, Zane Daudziņa, Egils Melbārdis, Jakovs Rafalsons, Uldis Dumpis, Leons Krivāns un Ilze Pukinska.
•    Seriāla mūzikas autori: Mārtiņš Freimanis (1.–2. sezona), Gints Stankēvičs (3.–10. sezona), Gunārs Kalniņš (10.–15. sezona) un Arturs Šingirejs (16.–17. sezona).
•    Seriāla tituldziesmas: “Mans neatklātais super NLO” (“Tumsa”), “Tici vai nē” (Kaža), “Divi vēji” (Gunārs Kalniņš) un “Tepat” (Dons).