foto: CAMERA PRESS/James Veysey / Vida Press
Hercogienes Ketrīnas māsas Pipas kāzu ceremonija apdraudēta
Hercogienes Ketrīnas māsas Pipas Midltones un miljonāra baņķiera Džeimsa Metjūsa kāzas drīkstēs apmeklēt visi Svētā marka baznīcas draudzes ļaudis, kā arī citi vietējās pilsētiņas Englfīldas iedzīvotāji. To paredz Anglijas baznīcas izdotie likumi.
Slavenības
2017. gada 24. aprīlis, 16:50

Hercogienes Ketrīnas māsas Pipas kāzu ceremonija apdraudēta

Kasjauns.lv

Hercogienes Ketrīnas māsas Pipas Midltones kāzu ceremonijas mierpilnā gaisotne nu pakļauta riskam. Prominentajiem viesiem Svētā Marka baznīcā Berkšīras grāfistē varētu pievienoties arī dučiem neaicinātu viesu, kas ir absolūti sveši jaunajam pārim. Turklāt neviens nedrīkstēs viņus raidīt prom!

Anglijas baznīcas izdotie likumi nosaka, ka draudzes ļaudīm nav nepieciešams ielūgums, lai apmeklētu „savā baznīcā” notiekošu laulību ceremoniju. Tas nozīmē, ka 20. maijā paredzēto ekskluzīvo kāzu ceremoniju, kurā laulāsies hercogienes Ketrīnas māsa Pipa Midltone un miljonārs baņķieris Džeimss Metjūss, drīkstēs apmeklēt jebkurš vietējās pilsētiņas Englfīldas iedzīvotājs.

Tā kā tautai ir visas tiesības apmeklēt šo laulību ceremoniju, tai pastāv arī iespēja pārmīt kādu vārdu ar princi Viljamu un hercogieni Ketrīnu vai kādu citu karaļnama pārstāvi, kas ir lūgto viesu statusā.

foto: Joan Wakeham/REX/ Vida Press
Svētā Marka baznīca, kur notiks Pipas Midltones un Džeimsa Metjūsa kāzas.

Laulību ceremonijai izraudzīta 12. gadsimtā celtā Svētā Marka baznīca, jo tā atrodas tikai sešas jūdzes no Baklberijas, kur Pipa pavadīja bērnību un netālu no Bredfīldas ciemata, kurā Pipas mamma Kerola aizvadīja dzīves pirmos gadus.

Bredfīldas domes priekšsēdētājs Endrū Hauss izdevumam „The Sunday Telehraph” izteicies, ka tā esot jauka doma, ka vietējie iedzīvotāji drīkstēs apmeklēt šīs kāzas. Viņš uzskata, ka par šo notikumu „interese būs”.

Mēneša sākumā Anglijas baznīcas izdotajos noteikumos teikts, ka „laulības ir publiska ceremonija, ko aicināti apmeklēt ne tikai visi draudzes ļaudis”.

Kāzu ceremoniju drīkst apmeklēt arī cilvēki, kas nav konkrētajā draudzē, „ja vien ir brīvas sēdvietas vai stāvvietas, un tas nerada problēmas ar drošību”.

Jurists, kas specializējies baznīcas likumu jautājumos, Stīvens Bortons, norādījis, ka vietējiem iedzīvotājiem „likumīgā kārtā” nevar būt liegta iespēja apmeklēt kāzās un nav juridiska spēka, kas ļautu lūgt viņus doties prom.

„Laulības nav privāts pasākums, tas ir publisks,” viņš atzīmējis.

Svētā Marka baznīca, kur notiks Pipas Midltones kāzas

Svētā Marka baznīca, kur notiks Pipas Midltones un Džeimsa Metjūsa kāzas.

gallery icon
15

Svētā Marka baznīca atrodas privātā teritorijā Englfīldas īpašumā. Zemes īpašnieki
Izplatījuši paziņojumu, ka „drošības apsvērumu dēļ” pieeja baznīcai šajā datumā tiks ierobežota. „Kāzas ir privāts ģimenes pasākums,” norādīts paziņojumā. „Varam apliecināt, ka visi gājēju un transporta ceļi, kas ved uz Englfīldas namu 20. maijā būs slēgti, un pieeja baznīcai tiks ierobežota drošības apsvērumu dēļ.”

Taču Anglijas baznīcas juristi norādījuši, ka gājēju celiņiem jābūt atvērtiem, lai draudze varētu šķērsot privāto teritoriju!

Kāds jaunam pārim tuvs paziņa izteicies, ka Pipa vēlas, lai kāzas būtu ieturētas Glāstonberijas mūzikas festivāla stilā, kur viesi varētu apmesties jurtās un baudīt mierpilnu gaisotni. Pēc laulību ceremonijas svinības paredzētas Midltonu ģimenes īpašumā, kur būs izvietoti pat stendi, lai viesi varēs mieloties arī čipsiem. Būšot pieejami arī burgeri, ko izsniegs no piecdesmito gadu stila auto furgona.

„Pipa vēlas, lai vakara gaisotne būtu absolūti relaksēta un ieturēta populārā mūzikas festivāla noskaņā,” norādījis zinātājs. „Viņai un Džeimsam patīk ballītes un šī būs viena no tādām, kuru atcerēties uz mūžu. Pipa pasūtījusi sev arī otru kleitu, kurā pārģērbsies pirms svinībām. Tā būs daudz brīvāka un ērtāka dejošanai.”

Pipa Midltone ar līgavaini Džeimsu Metjūsu

2016. gada jūlijā Pipa Mildtone un Džeimss Metjūss paziņoja par saderināšanos. Abi tiekas nedaudz mazāk par gadu.

gallery icon
12

Pipas Midltones un Džeimsa Metjūsa kāzas apmeklēs princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un abiem bērniem – princi Džordžu un princesi Šarloti. Kāzas ar savu klātbūtni pagodinās arī Viljama brālis princis Harijs. Neoficiāli informācijas avoti apgalvo, ka uz ceremoniju Harijam līdzi dosies arī viņa draudzene amerikāņu aktrise Megana Mārkla, kura uz šo laiku jau izprasījusi atvaļinājumu saviem darba devējiem.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē draugu kāzas Jamaikā

Princis Harijs un Megana Mārkla pirmo reizi kā pāris apmeklējuši Harija labākā drauga kāzas Jamaikā. Mācītājs, kurš laulājis jauno pāri, ...

gallery icon
33