Gulbei un Paškevičam kāzās Cēzara gredzeni
Slavenības
2009. gada 12. maijā, 10:20

Gulbei un Paškevičam kāzās Cēzara gredzeni

Jauns.lv

9. maijā gredzenus mija džeza dziedātāja Jolanta Gulbe (37) un virtuozais saksofonists Deniss Paškevičs (33).

Gulbei un Paškevičam kāzās Cēzara gredzeni...

Deniss un Jolanta
Deniss un Jolanta

Velk pirkstā senus gredzenus

Saksofonista Denisa Paškeviča un džeza dziedātājas, vokālās pedagoģes Jolantas Gulbes laulības notika intīmā gaisotnē Rīgas Vidzemes priekšpilsētas dzimtsarakstu nodaļā, bet kāzu svinības turpinājās viesnīcā Gutenbergs pašu tuvāko draugu un radu lokā.

Gulbes un Paškeviča laulības gredzeni izgatavoti pēc īpaša vēsturiska parauga. „Tādus 1. gadsimtā pirms mūsu ēras Romas imperators Jūlijs Cēzars pasniedza saviem karavadoņiem,” paskaidro Gulbe. Arī saderināšanās gredzens, kas iepriekš rotāja Jolantas zeltnesi, ir sens — to Paškevičs pirms kāda laika iegādājās kā senu relikviju, kas nu glabājas lādītē kā jaunās ģimenes dārgums.

Kādreiz muzicēja trijatā

Abiem mūziķiem šī ir otrā laulība, un katram iepriekšējā laulībā dzimuši divi bērni. Gulbe gandrīz desmit gadus bija precējusies ar mūziķi Raimondu Macatu, bet šā gada februārī abu laulība tika šķirta. Zīmīgi, ka dziedātāja vairākkārt ir muzicējusi trijatā kopā ar savu toreizējo vīru Macatu un jauno laulāto draugu — Denisu Paškeviču.

Intervijā laikrakstam Mēs pēc oficiālās šķiršanās šā gada februārī Jolanta vaļsirdīgi atzina: „Visus šos gadus, kopš muzicējām kopā, mēs bijām blakus... Bet to es nesaku, lai viņus salīdzinātu kā vīriešus. Tik daudzus gadus mēs bijām kopā arī kā ģimenes draugi, taču nezinājām viens par otra sapņiem un mērķiem. [..] Es visu laiku sekoju tam, ko viņš dara. Man, protams, nebija pret viņu nekādu jūtu, tikai liela pietāte un cieņa. Redzēju, ar kādu sparu un spēku viņš iet uz priekšu. Kad reiz ar Denisu apsēdāmies un sākām runāt par dzīvi, es pēkšņi sapratu, ka manā priekšā sēž cilvēks, kas ir tieši tāds pats kā es — ar tiem pašiem ideāliem un sapņiem! Es Denisam stāstīju, ka gribu ar mūziku aizsniegt cilvēku sirdis, ka gribu kalpot Dievam un cilvēkiem, ka savu dzīvi gribu veltīt kaut kam lielam... Tajā mirklī Deniss pēkšņi apturēja manu atklāsmi... Un tad mēs abi sapratām, ka esam viens veselums. Nu, kaut kāda mistika — tieši tas pats visus šos gadus bija glabājies arī viņā. Tieši to pašu gribēja realizēt arī viņš, bet nespēja izdarīt zināmu iemeslu dēļ.”

Gulbes kāzu foto

Kopā arī mūzikā

Jauno mūziķu pāri vieno ne tikai mīlestība, bet arī darbošanās dažādos kopīgos mūzikas projektos. Gulbe un Paškevičs muzicē muzikālajā projektā Baltic Nova Collective kopā ar puertorikāņu izcelsmes ģitāristu Neff Irizarry. Jolanta šajā projektā dzied portugāļu valodas brazīliešu dialektā, kas Eiropas džezā ir visai neierasta parādība. Bossa nova ir viens no Jolantas iemīļotākajiem mūzikas stiliem.

Vasaras sākumā Jolanta un Deniss ieplānojuši doties uz Āfriku, kur viņiem paredzēts ieraksts studijā un vairāki koncerti kādā dievnamā. Medusmēneša ceļojumu abi atcēluši uz nedaudz vēlāku laiku.

Kas Jauns sirsnīgi sveic jauno pāri, jaunu dzīvi sākot!

Sintija Lase/Foto: no Jolantas Gulbes personīgā arhīva


Tēmas