Slavenas latviešu dāmas skūpstās. Ar sievietēm...
Slavenības
2009. gada 20. augusts, 07:06

Slavenas latviešu dāmas skūpstās. Ar sievietēm...

Jauns.lv

Jūs to noteikti nezinājāt un nemaz negaidījāt... Daiļas, pazīstamas dāmas, mazliet pikantas situācijas un zinātniski pierādīti fakti par skūpstīšanos!

Vai ikdienā noskūpstot kādu, mēs aizdomājamies, ka lielākā daļa zemeslodes iedzīvotāju skūpstu nemaz nepazīst? Tas ir cieņā galvenokārt tikai Eiropā un Amerikā, bet skūpsta dzimtene ir Senā Grieķija un tā rašanās meklējama vīnā!

Vīnu par labu izklaides līdzekli bija atzinušas grieķu sievietes, kavējot laiku un gaidot vīrus mājās no kārtējā karagājiena. Atgriežoties, vīri mēdza apostīt sievām lūpas, lai pārbaudītu, vai sievas atkal nav dzērušas. Tā nu viņi ostīja, līdz nenoturējās un sāka skūpstīties. Izrādās – pareizi darīja!

Čikāgas universitātes stomatoloģijas institūta speciālisti noskaidrojuši, ka skūpsts efektivitātes ziņā līdzinās košļājamajai gumijai bez cukura, kas aizsargā zobus no kariesa. Skūpsta laikā notiek pastiprināta siekalu izdalīšanās un tās ir īpaši bagātinātas ar fluoru un kalciju. Un šie minerāli, kā zināms, uzsūcas zobu emaljā un pasargā tos no bojāšanās.

Savukārt austrāliešu ārstu grupa siekalās atklājusi vēl kādu brīnumu – tās satur vairākas dabiskās antibiotikas, kas veicina brūču dzīšanu, kā arī vielas, kas uzlabo imūnsistēmu. Noslēpums meklējams faktā, ka 80 procenti baktēriju, kas mājo organismā, visiem cilvēkiem ir identiskas, taču atlikušie 20 procenti katram ir ļoti individuālas. Lūpām kaislīgi saskaroties, apmēram piektā daļa cilvēkā mītošo baktēriju pārceļo no viena partnera uz otru, un jaunās pārņemtās baktērijas pielāgojas jaunajai videi, paaugstinot organisma imunitāti.

Visbeidzot, kas gan varētu būt labāks relaksācijas veids par kaislīgu skūpstu – skūpstoties cilvēka organisms taču pilnībā atslābst!

Vien jāatceras, ka visas pozitīvās iedarbības skūpsta laikā notiek tikai tad, ja skūpstīšanās notiek pa īstam kaislīgi. Kurš gan cits spētu tik kaislīgi skūpstīties kā mūsu daiļās sabiedrības dāmas bijusī TV dīva Anna Lieckalniņa, aktrise Ieva Pļavniece, šova „Latvijas princese” dalībnieces Madara Grīnberga un Monte Zuke, dziedātājas Elīna Fūrmane un Lily? Turklāt – viņas to dara savā starpā!

Diāna Lipsberga/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva