Kori labdarības mērķus vēl neatklāj
Slavenības
2009. gada 27. augusts, 11:33

Kori labdarības mērķus vēl neatklāj

Jauns.lv

Lai arī zināmi visi TV3 šova “Koru kari2” dalībnieki, koru “sejas” un vadītāji, labdarības mērķi pagaidām tiek turēti noslēpumā. Šova pārstāvji atzīst, ka tie nāks gaismā ne agrāk kā otrajā vai trešajā raidījumā. Pirmo šova raidījumu redzēsim jau 6. septembrī!

Trešdien svinīgā ceremonijā Benjamiņu namā tika atklāta mīlētākā un gaidītākā šova „Koru kari” jaunā sezona. Kritis arī noslēpumainības plīvurs no šova vadītājiem – apstiprinājās Kasjauns.lv jau pirms pāris mēnešiem rakstītais, ka viens no šova vadītājiem būs populārais šovmenis Valters Krauze! Taču šoreiz viņš nebūs viens – kopā ar viņu uz skatuves kāps apburošā TV3 laika ziņu vēstnese Maija Rozīte. Kā pārliecinājās kasjauns.lv atklāšanas pasākumā Benjamiņu namā, Rozīte lieliski papildina savu partneri, nepiespiesti un asprātīgi tērzējot par jebkuru tematu.

Lielākais TV3 jaunās sezonas pārsteigums „Koru Kari 2” tuvojas pirmizrādei. Uz svinīgo atklāšanas ceremoniju bija ieradušies visu astoņu koru vadītāji un vairāki kormeistari, kuri stāstīja par gatavošanos šovam, ļāva ielūkoties atlases konkursu norisē un priecājās par nupat izdoto „Koru kari” DVD, kurā apkopotas labākais no iepriekšējās sezonas. Iespējams, ka tas jaunajiem koriem kalpos kā lielisks mācību materiāls, gatavojot savus priekšnesumus, bet klausītājiem – kā laba dāvana vai izklaide.

„Koru karu” panākumu apliecinājums ir ne tikai sajustā atzinība un mīlestība, bet arī ievērojamais skatītāju skaits – kopumā šovu redzējuši 1 396 000 skatītāji, kas vecāki par 4 gadiem („TNS Latvia” aptaujas dati). Darbs pie „Koru kari 2” noritēja visu vasaru – populāri mūziķi dzimtajās pilsētās atlasīja dziedāt gribētājus un izveidoja korus, kuri ik nedēļu tiksies krāšņajā TV3 studijā, lai noskaidrotu spēcīgāko. Dziedāt gribētāju bija tik daudz, ka koru vadītāji varēja izvēlēties labākos no labākajiem! Šogad „Koru kari 2” skatītājus priecēs Aigars Grāvers un Jēkabpils koris, Andris Ērglis un Liepājas koris, Ieva Kerēvica un Madonas koris, Ilona Bagele un Preiļu koris, Ingus Ulmanis un Cēsu koris, Jolanta Gulbe un Rīgas koris, Liene Šomase un Valmieras koris, kā arī Žoržs Siksna un Jelgavas koris.

Katru svētdienu tiks pārstāvēta kāda konkrēta muzikāla tematika, ko nosaka šova noteikumi, un skatītājus priecēs īpaši viesi. Koristus vērtēs skarbais, bet taisnīgais XXIV dziesmu un XIV deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis, kā arī citi Latvijā slaveni mūziķi un skatuves mākslinieki.  

Arī šogad „Koru kari 2” uzvarētāji tiks pie galvenās balvas 15 000 eiro un to veltīs pilsētai, kuru pārstāvēs uzvarētāju koris. Balvā iegūtos līdzekļus koris novirzīs konkrētam mērķim, kas pilsētai un tās iedzīvotājiem ir būtisks. Kori, izvēlētos labdarības mērķus atklās kādā no pirmajām pārraidēm.

Ieva Valtere / Foto: Mārtiņš Purviņš