Dzelzītis brīvs un aiz bāra letes
Slavenības
2009. gada 28. septembris, 09:59

Dzelzītis brīvs un aiz bāra letes

Jauns.lv

„Biju izvēles priekšā — būt par bārmeni vai kļūt par aktieri. Tagad atkal strādāšu bārā,” teic Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis, sākot darbu Dāvja Auškāpa krodziņā Teātra bārs.

Uzsākot, kā pats smej — jauno krogos sēdēšanas rudens sezonu — Dāvis Auškāps nolēmis šo to mainīt Teātra bāra kārtībā. Proti, no pamatdarbiem brīvajā laikā aiz kroga letes turpmāk varēs redzēt aktierus Lauri Dzelzīti un Madaru Zvaguli, kā arī režisora Dž. Dž. Džilindžera dzīvesbiedri Binniju Ārbergu. Iespējams, ka dīdžeja lomā iejutīsies arī aktieris Andris Bulis.

Lauris Dzelzītis, kā izrādās, bārmeņa amatā nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. „Pēdējo reizi aiz bāra letes biju pirms gada. Tad manā 30. gadu dzimšanas dienā kopā ar kolēģi Gintu Grāveli, jau pa dienu mazliet svinot manu jubileju, ieskrējām tai pašā Teātra bārā uz „vienu maziņo”. Bārmeņa tobrīd nebija bārā, tāpēc paši ātri sev salējām, pateicām tostu, iedzērām, atstājām godīgi naudiņu un devāmies tālāk,” teic Lauris, atklājot, ka vēl pirms pāris gadiem viņš bijis dilemmas priekšā — kļūt par bārmeni vai aktieri.

„Kad atvēra Krasta ielas Lido, strādāju tur alus pagrabā par bārmeni. Tolaik jau mācījos aktieros, bet naudu pelnīju bārā. Šajā amatā strādāju tik nopietni, ka aizņemtības dēļ pat nepiedalījos vienā izrādē, kurā lomas tika visiem maniem kursabiedriem. Tobrīd biju izvēles priekšā — vai nu bāra dzīve, vai skatuve. Izvēlējos kļūt par aktieri. Bārā nostrādāju astoņus mēnešus, bet par pēdējo bārmeņa algu nopirku sev ģitāru. Tā vēl tagad man ir mājās,” stāsta Lauris Dzelzītis, un, vaicāts, kāpēc devis priekšroku aktiera darbam, tieši atbild: „Man vairāk patīk darbs ar skaidrākiem cilvēkiem. Vismaz pirmajā cēlienā!”

Protams, izvēli pievērsties skatuvei Lauris absolūti nenožēlo. „Re, kādu joku izspēlējis liktenis — tagad esmu gan aktieris, gan hobija līmenī varēšu piestrādāt par bārmeni. Man patīk būt aiz bāra letes. It sevišķi, ja tas nav peļņas darbs un nevajadzēs saspringt ar domām par naudu. Man patīk komunicēt ar cilvēkiem, un domāju, ka, strādājot bārā, gūšu arī daudz labu ideju radošajā aktiera amatā,” cer Lauris Dzelzītis, un uz žurnāla Kas Jauns jautājumu, kā tad pašam ir ar bohēmu, mazliet kautrīgi atbild, ka — pašvaki. „Lai gan, godīgi sakot, man šobrīd dzīvē ir periods, ka labāk vairāk cenšos uzturēties cilvēkos. Neko konkrētāk stāstīt nevēlos, taču mājās atgriežos nelabprāt, jo tur viss atgādina par bijušo,” piebilst Dzelzītis, liekot noprast, ka vairākus gadus ilgušās attiecības ar dejotāju Alisi Kolosovu nu jau ir vēsture.

Juris Vaidakovs, Foto: Mārtiņš Ziders