Gerkena sieva: „Neesmu gribējusi meitai atņemt bērnu!”
Slavenības
2009. gada 23. oktobris, 07:00

Gerkena sieva: „Neesmu gribējusi meitai atņemt bērnu!”

Jauns.lv

Presē jau plaši aprakstīts par it kā iespējamo vardarbību uzņēmēja Raimonda Gerkena ģimenē – ka viņa meita Evita situsi savu bērnu, bet Gerkena kundze Velga Riekstiņa vērsusies tiesā, lai meitai atņemtu bērna aprūpes tiesības. Nu viņa šo informāciju noliedz.

Pirms vairākiem mēnešiem TV3 ziņoja, ka, pēc neoficiālas informācijas, policija ir sākusi izmeklēšanu par kādu gadījumu, kad Latvijā labi pazīstama miljonāra meita ir smagi piekāvusi savu bērnu. Kaut arī netika minēti konkrēti uzvārdi, uzreiz pēc šīs ziņas izskanēšanas ēterā uz TV3  piezvanīja miljonāra Raimonda Gerkena meita Evita un satraukta stāstīja, ka ir šokēta par to, ka šāda informācija tiek izplatīta un ka ar viņas bērnu viss ir kārtībā.

Šis zvans lika nojaust, ka tieši Gerkena ģimenē notikusi vardarbība, un sabiedrība plaši apsprieda, vai sižets tiešām bija stāsts par Gerkenu ģimeni. Savukārt mēnesi vēlāk prese rakstīja, ka it kā Gerkena kundze Velga Riekstiņa vērsusies tiesā, lai atņemtu savai meitai dēla aprūpes tiesības. Toreiz konfliktā iesaistītās puses - Velga Riekstiņa un Evita Gerkena - no plašākiem komentāriem atteicās, bet ģimenes galva Raimonds Gerkens atzina, ka notiekošajā nejaucas. Vien Evita Gerkena izteicās, ka par šo lietu pagaidām neko nedrīkstot stāstīt, jo likuma normas nosakot, ka līdz lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai saistītās personas nedrīkstot izpaust informāciju trešajām pusēm.

Nu intervijā žurnālam „Ieva” Velga Riekstiņa noliedz vardarbību viņas ģimenē. Viņa par šo situāciju stāsta: „Nav pareizi dzīvot kopā vecākiem un bērniem. Bet ne jau vienmēr šai dzīvē notiek tā, kā jānotiek. Attiecībā uz vardarbību gribu teikt, ko no mušas ir izpūsts zilonis. Man nav bijusi ne interese, ne vajadzība atņemt meitai bērnu. Kur tad es viņu – zārkā ņemšu līdzi? Vai tad man nepietiek ar cienījamo vecmammas statusu? Arī vardarbības ģimenē nav bijis. Ir problēmas, ģimeniskas problēmas, par kurām nevienam vispār nevajadzētu zināt. Bet kurā ģimenē gan laiku pa laikam nav problēmu? Man ir nojauta, no kurienes šīs baumas nāk, bet par nojautām parasti nemēdz runāt.”

Velga Riekstiņa arī uzsver, ka attiecības ar meitu šobrīd esot normālas, bet ne ideālas, kā kādreiz, kad Evita studējusi Anglijā. „Taču arī tagad tās nav sliktas,” teic Gerkena kundze.

Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva