Tā mīl prinči un princeses
Slavenības
2009. gada 26. oktobris, 08:12

Tā mīl prinči un princeses

Jauns.lv

Princeses Diānas mīlas stāsts ar ēģiptiešu miljardiera dēlu Dodi el Faijedu plašsaziņas līdzekļos stāstīts tūkstoškārt. Vēl vairāk diskutēts par Freda un Gledisas (prinča Čārlza un hercogienes Kamillas) attiecībām vairāk nekā 30 gadu garumā. Kasjauns.lv ieskatās citu prinču un princešu jūtu dzīvē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Princis Harijs nespēj aizmirst pirmo mīlestību

Velsas prinča Čārlza un princeses Diānas jaunākais dēls princis Harijs (24) vasarā izmisīgi vēlējās atjaunot izirušās attiecības ar Čelsiju Deiviju (23). Viņa bija Harija pirmā lielā mīlestība. Pāris satikās piecus gadus, bet janvārī Čelsija šīs attiecības pārtrauca. Viņi īslaicīgi pašķīrās jau pirms pusotra gada, bet ātri vien salaba.

Princis Harijs ar Čelsiju izšķīrās pēc tam, kad Zimbabvē dzimusī meitene jutās nogurusi no uzmanības, kas viņai sekoja ik uz soļa, jo viņa satiekas ar karaļnama pārstāvi. Čelsiju pārņēma sajūta, ka šīm attiecībām nebūs nākotnes.

Pēc šķiršanās Harijs centās publiski neizrādīt sāpes par zudušo mīlu. Laiks bez Čelsijas arīdzan ļāva izvērtēt, ko gan viņš ir zaudējis. Tagad princis no sirds nožēlo, ka ļāvis draudzenei tik viegli aiziet un nav cīnījies par savu mīlestību. „Tūlīt pēc šķiršanās Harijs sāka helihopteru pilota apmācības,” stāsta draugi. „Esot aviobāzē, prom no Londonas un draugiem, viņam bija gana laika pārdomām. Nedēļas nogalēs viņš brauca mājās uz Londonu un nodevās iedzeršanai klubiņos kopā ar draugu Marku Daieru. Vienā no šādām reizēm viņš iepazinās ar Kerolainu. Viņa palīdzēja aizpildīt tukšumu un novērst Harija domas no Čelsijas. Taču tas līdzēja tikai īsu laiku. Romāns ar Kerolainu aizvien vairāk lika viņam domāt par laiku, kas pavadīts kopā ar Čelsiju.”

Runa ir dēku ar seksīgo Sky TV raidījumu vadītāju Kerolainu Fleku. Draugi teic, ka tieši šīs attiecības likušas Harijam skaidri saprast, ka Čelsija ir pati labākā, kas viņam bijusi dzīvē, un Kerolaina nekad nespēs aizstāt viņa pirmo mīlestību. Princis ar jauno draudzeni pavadījis nakti kopā savos Londonas apartamentos, taču sapratis, ka ar šo meiteni spēs būt tikai labi draugi, nekad nekas vairāk.

Reizē ar jaunumiem par Harija un Kerolainas šķiršanos plašsaziņas līdzekļus sasniegušas arī šokējošas ziņas par jaunās sievietes pagātni. Reiz Kerolaina draiskojās karstā vannā kopā ar rokera Ozija Osborna dēlu Džeku (23) un vēl kādu meiteni.

„Kerolaina apgalvo, ka tur nebija nekas vairāk kā tikai skūpsti un kailas krūtis,” stāsta kāda draudzene. „Bet viņa nenoliedz, ka savulaik ir seksuāli eksperimentējusi ar sievietēm. Viņai patīkot skūpstīt un pieskarties citām meitenēm, taču zvēr, ka nekad šie eksperimenti nav sniegušies zem jostasvietas. Kerolainai arīdzan ir ļoti draudzīgas attiecības ar TV raidījumu vadītāju Olīviju Lī. Viņai labpatīk paziņām rādīt sava mobilā tālruņa bildes, kurās abas redzamas kailas burbuļvannā.”

Ļaunas mēles arī teic, ka Kerolaina gadiem ilgi centusies sev nokantēt slavenu puisi. Šīs runas nav bez pamata — Kerolainas Flekas bijušo draugu vidū sastopama ne viena vien slavenība. Viņa ir satikusies ar britu dziedātāju Robiju Viljamsu, angļu komiķi un TV personību Raselu Brendu, angļu aktieri Noelu Fīldingu un MTV vīdžeju Aleksu Zeinu.

Harijs izmisīgie mēģinājumi atjaunot attiecības ar Čelsiju Deiviju visbeidzot vainagojušies panākumiem. Zimbabvē dzimusī meitene devusi princim vēl vienu iespēju. „Harijs un Čelsija šobrīd nolēmuši attiecības atjaunot, taču nevēlas par to plaši runāt,” britu presei atklājis kāds pļāpīgs pāra draugs. „Viņi grib, lai viss noritētu bez steigas un liekas publicitātes.

Monako karaļnama dumpiniece — princese Stefānija

Monako princese Stefānija (44) savulaik veidoja dziedātājas karjeru. Eiropā pārdoti vairāk nekā pieci miljoni viņas mūzikas ierakstu. Princese bijusi peldkostīmu modele un aizvien ir vairāk tetovētā kāda Eiropas karaļnama atvase.

Arī Stefānijas mīlas dzīve ir raibākā no raibajām. Princeses mīļoto vidū bijuši divi miesassargi, cirka akrobāts, bārmenis, krupjē, vairāki Pirmās formulas sportisti, dārznieks un cirka direktors — ziloņu dresētājs. „Man ir princesei neparasta dzīve,” atzīst pati Stefānija.

Firsta Renē (1923—2005) un princeses Greisas Kellijas (1929—1982) jaunākā atvase jau no bērnības bija dumpiniece. Kad meitenei bija 14 gadu, viņa mēdza kaila no rītiem pa gaiteņiem doties uz vannas istabu. Princese tikai gribēja redzēt pils sargu rekciju un nokaitināt tēvu. Kad apsardzes vīri par jaunkundzes draiskulībām ziņoja firstam, tēvs meitai pavēlēja obligāti uzvilkt pidžamu.

Pusaudzes gados Stefānija devās uz Parīzi studēt dizainu. Tur viņa līdz mielēm iepazina pilsētas naktsdzīvi un sliktos puišus. Jaunā princese nelīdzinājās savai allaž elegantajai mammai — aktrisei Greisai Kellijai. Stefānijai vienudien bija oranži mati, bet jau nākamajā zaļi, viņa tērpās super mini svārciņos, un seju klāja dramatiska meikapa kārtu. Tikko 20 gadus sasniegusī meitene vēlējās izveidot pati sev karjeru, lai pierādītu, ka ir kas vairāk nekā tikai princese. Mūzika sniedza nelielus panākumus, taču izveidot aktrises karjeru kā mammai viņai neizdevās.

Un tad Stefānijas dzīvē ienāca miesassargs Daniels Dikruē. Par šausmām tēvam, princese ar viņu sāka romantiskas attiecības. Pārim piedzima pirmais bērns — dēls Luijs (16,5). Pēc pusotra gada meitiņa Polīna (15). Šķiet, dumpinieciskā princese bija atradusi ģimenes laimi kopā ar parastu miesassargu. Pēc trim kopā pavadītiem gadiem — 1995. gadā — Stefānija un Daniels apprecējās. Laulības bija firsta Renē neatlaidīgs lūgums. Gadu pēc kāzām princese pieprasīja šķiršanos: mīļotais vīrs bija nofotografēts kādas beļģu striptīza dejotājas apskāvienos. Neveiksmīgajai laulībai sekoja dēka ar citu miesassargu — Žanu Reimondu Gotlību, kurš, kā runā, pametis princesi. Drīz pēc tam Stefānijai piedzima trešais bērns — meitiņa Kamilla. Ilgu laiku viņas dzimšanas apliecībā bija ieraksts, ka tēvs nav zināms.

Tad bija dēka ar cirka direktoru un ziloņu dresētāju Franko Nī. Viņš bija desmit gadus vecāks par princesi, turklāt precēts! Drīz vien ziloņu dresētājs paziņoja, ka šķiras no laulātās draudzenes, un Stefānija kopā ar bērniem devās līdzi cirka karavānai divu mēnešu ilgā turnejā pa Eiropu. Stefānijas meitiņai Polīnai tik ļoti patika ziloņi, ka Franko Nī pat bija iestudējis numuru ar mazās princesītes piedalīšanos. Ilgstošas attiecības pārim neizdevās izveidot, un līdz precību plāniem viņi nenonāca.

2001. gadā Monako rīkotajā cirka festivālā Stefānija iepazinās ar portugāliešu cirka akrobātu Adānu Lopesu Peresu. Šis puisis bija deviņus gadu jaunāks par princesi un, cik ironiski, strādāja tajā pašā cirkā, kur direktora amatu ieņēma Stefānijas iepriekšējais mīļotais. Ar Peresu princese vēlāk arī apprecējās: klusā privātā ceremonijā, klāt neesot nevienam no karaliskās ģimenes. Runā, ka firsts tomēr devis svētību šai savienībai, jo vairāk par visu klusībā ilgojies, lai viņa luteklīte, jaunākā meita, visbeidzot atrastu savu laimi. Taču arī šī kopdzīve princesei neizdevās ilgstoša, un pēc desmit mēnešiem pāris šķīrās.

Tad sekoja romāns ar tēva sulaini Rišāru Likasu un vārdā nenosauktu pils dārznieku. Tas nu firstam bija par daudz. Padzirdējis par dārznieku, Renē uz laiku padzina princesi no pils.

Stefānijas mīļoto vīriešu sarakstā ir arī sacīkšu braucējs Pols Belmondo (aktiera Žana Pola Belmondo dēls), F1 pilots Alēns Prosts, aktieri Žans Klods van Damme, Antonijs Delons (aktiera Alēna Delona dēls) un Robs Lovs, slēpošanas instruktori Boriss Bruns un Olivjē Klozē, spāņu dziedātājs Migels Bosē, māsas Karolīnas bijušais vīrs Filips Juno, mūzikas producents Rons Blūms, franču uzņēmējs Žans Īvss le Fūrs, zviedru modelis Markuss Šenkenbergs, kostarikiešu bārmenis Pjērs Pinello, precēts franču kazino krupjē Franks Brasjē un pat princeses Diānas nākamais mīļotais — Dodi el Faijeds.

Gvineta Paltrova gandrīz kļūst par Spānijas princesi

Spānijas kroņprincis Filips (41) pašlaik ir precējies ar bijušo TV žurnālisti Letīciju (36), un viņu ģimenē aug divas burvīgas meitiņas — Leonora (3,5) un Sofija (2). Taču viss varēja būt pavisam citādi. Princis Filips bija ieskatījies vēl neprecētajā amerikāņu aktrisē Gvinetā Paltrovā (36). Aktrise tekoši runā spāņu valodā, un īsi pirms Gvinetas 30 gadu jubilejas klīda valodas, ka, visticamāk, tajā pāris paziņos par saderināšanos. „Viņa ir atradusi savu princi un tagad vēlas pasakai līdzīgas kāzas,” rakstīja tā laika preses izdevumi. 2002. gadā Gvineta un Filips tikai nesen bija sabiedrībai atklājuši, ka viņus vieno jūtas. Zinātāji izteica minējumus, ka patiesībā šīs attiecības ilgst jau gadiem, tikai allaž tikušas rūpīgi slēptas.

Savulaik Gvineta studējusi Spānijā un labi apguvusi valodu. Iespējams, jau tad viņa satikusi Filipu. Liktenis viņus no jauna saveda kopā 2001. gadā kāda Vidusjūras kruīza laikā. Princis Filips bija nesen šķīries no savas draudzenes, bet Gvineta ilgojās pēc īstas un patiesas mīlestības.

Arī Spānijas karalis Huans Karloss un karaliene Sofija ļāva noprast, ka dēlu un Gvinetu vieno nopietnas jūtas un viņi jutīsies priecīgi uzņemt aktrisi karaliskajā ģimenē. Paltrovas draugi gan izteicās, ka Gvinetai tikai šķiet, ka viņa ir iemīlējusies, turklāt aktrise esot kā apsēsta ar domu par kļūšanu par karaliskās ģimenes pārstāvi. Daļa plašsaziņas līdzekļu izteica šaubas, vai galma dzīve būtu piemērota šai aktrisei. Viņai vajadzētu ievērot pārāk daudz ierobežojumu. Medijiem šķita, ka aktrise īsti neiederētos Eiropas aristokrātu rindās. Paltrovu arī bieži salīdzināja ar Monako princesi Greisu Kelliju, jo arī viņa pirms kāzām ar firstu bija aktrise.

2004. gadā princis Filips apprecēja TV žurnālisti Letīciju Ortisu Rokasolano, un viņa Spānijas karaļnama vēsturē ir pirmā sieviete no parastās tautas, kas kādreiz, iespējams, kļūs par karalieni. Turklāt Letīcija pirms laulībām ar Filipu reiz jau bija precējusies un šķīrusies.

Norvēģu kroņprincis Hākons mulsina tautu

2000. gadā Norvēģijas kroņprincis Hākons (35) un viņa draudzene Mete Mārita Tjesema Hoibija (35) iegādājās 610 000 dolāru vērtu dzīvokli Oslo centrā un paziņoja plašākai sabiedrībai, ka turpmāk dzīvos kopā. Norvēģijā daudzi jauni un ne tik jauni pāri dzīvo kopā bez precēšanās. Katrs ceturtais pāris nav precēts, savukārt deviņi no desmit pāriem, kas nolēmuši apprecēties, pirms tam jau kādu laiku dzīvojuši kopā. Taču, kad šādu lēmumu pieņēma nākamais Norvēģijas karalis un attiecīgi arī luterāņu baznīcas galva, daļa sabiedrības neslēpa sašutumu. Parastā tauta šķita atbalstām prinča lēmumu, taču kādā aptaujā atklājās, ka 20% balsotāju vēlas, lai baznīca tomēr ieteiktu pārim apprecēties. Baznīcas pārstāvji izteica nožēlu, ka princis Hākons izšķīries par šādu soli, jo viņam taču jābūt par paraugu visai nācijai. Saskaņā ar Svētajiem Rakstiem, šāds lēmums esot grēcīgs.

Metei Māritai tolaik bija arī trīs gadus vecs dēliņš no iepriekšējām attiecībām. Šobrīd Mariusam ir jau 12 gadu. Pāris apprecējās 2001. gada 25. augustā. Ģimene aug princese Ingrida Aleksandra (5,5) un princis Sverre Magnuss (3,5).

Beļģijas karalim Albertam II ārlaulības meita

Beļģijas karaļa Alberta II (75) un karalienes Paolas (71) laulība ilgst jau 50 gadu. Viņi ir vecāki trim bērniem.

1999. gadā beļģu sabiedrību šokēja pēkšņi atklātībā nonākušais fakts, ka, izrādās, karalim ir pieaugusi ārlaulības meita! Delfīnei Boelai šobrīd ir 41 gads. Tolaik Alberts un Paola domājuši par laulības šķiršanu, un nākamais karalis vēlējies pārcelties uz Angliju kopā ar jauno mīļoto — Delfīnes māti mākslinieci baronesi Sibillu de Selisu Lonšāmu.

Par Alberta II ārlaulības meitu beļģi uzzināja no Mario Daniela sarakstītās biogrāfiskās grāmatas par karalienes Paolas dzīvi. Ja jau karaliene ir spējusi piedot vīram šo sānsoli, ar laiku to spēja arī beļģu tauta. Kad pasaulē nāca Delfīne, Alberts II vēl nebija karalis.

Gundega Oliņa/Foto: Bulls Press