Intrigas skaistumkonkursā! Kubasova: „Visnejaukākās ir latīņamerikānietes!”
Slavenības
2009. gada 16. novembris, 06:59

Intrigas skaistumkonkursā! Kubasova: „Visnejaukākās ir latīņamerikānietes!”

Jauns.lv

TV šova Latvijas princese dalībniece Diāna Kubasova (20) jau otro nedēļu Filipīnās gatavojas skaistumkonkursam Miss Earth 2009, kurā viņa pārstāv Latviju. Ekskluzīvi žurnālam Kas Jauns viņa atklāj prestižā konkursa aizkulises.

Izskatīgā blondīne, kura 22. novembrī pārstāvēs Latviju vienā no pasaules lielākajiem skaistumkonkursiem un cīnīsies par titulu Miss Earth 2009 (Mis Zeme), neslēpj, ka pirms došanās uz Filipīnām jutusi satraukumu. „Protams, uztraucos, kā būs un — vai, esot gandrīz 90 skaistuļu vidū, nejutīšos neērti, vai neiedzīvošos mazvērtības kompleksos,” neslēpj Diāna.

Noliedz, ka vietu konkursā nopircis tēvs miljonārs

Atšķirībā no citiem skaistumkonkursiem, kur lielākoties tiek vērtēts dalībnieču izskats un iznesība, Miss Earth konkursa mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību dabas aizsardzības problēmām. Konkursa 85 dalībniecēm no visas pasaules būs jāpiedalās ne tikai modes skatēs un fotosesijās, bet arī neskaitāmās vides sakopšanas akcijās, labdarības pasākumos un jādemonstrē savas zināšanas globālo vides problēmu jautājumos

Šajā konkursā pārstāvēt Latviju Diānai piedāvājusi aģentūras Mis Latvija vadītāja Inta Fogele. „Viņa zināja, cik ļoti mani saista daba un viss dzīvais, un ka daudz esmu darījusi, lai palīdzētu dzīvnieciņiem, rīkojusi dabas sakopšanas talkas,” skaidro princešu šova dalībniece, kuras mamma Ilva Kubasova vada Ogres veterināro aptieku un mājdzīvnieku klīniku, kā arī 40 veikalu tīklu "ZooCentrs", savukārt tēvs ir Latvijas miljonāru sarakstā esošais Igors Kubasovs — apjomīgās zoopreču importa kompānijas Zooserviss vienīgais īpašnieks.

Diāna noliedz izskanējušās baumas, ka iespēja doties uz Filipīnām viņai dota tikai tāpēc, ka dārgos ceļa izdevumus un mēnesi ilgu uzturēšanos tālajā zemē var atļauties vien turīgu vecāku atvases. Kubasova skaidro, ka gan par aviobiļetēm, gan dzīvošanu, gan ēšanu gādājot konkursa organizatori. „Bieži vien pat apģērbu gādā sponsori, lai reklamētu viņu produkciju. Patiešām var just, ka šis ir augstas klases konkurss. Arī, tam gatavojoties, tiekam lutinātas ne pa jokam. Svaigi spiestas sulas, eksotiski augļi, dažādu pasaules zemju virtuves,” stāsta Diāna.

Konkurentes kļūst par draudzenēm

Ierodoties Filipīnu galvaspilsētas Manilas lidostā, latviete sagaidīta ar siltiem smaidiem. „Biju pārsteigta, jo tik draudzīgus, smaidīgus un labsirdīgus cilvēkus vēl nebiju satikusi. Manuprāt, filipīnieši ir pati draudzīgākā un smaidīgākā tauta pasaulē! Viņiem milzīgu prieku sagādā palīdzēšana otram.”

Kubasova stāsta, ka paguvusi sadraudzēties arī ar pārējām konkursantēm. „Dzīvojam pieczvaigžņu viesnīcā, lielos numuriņos vairākas meitenes kopā. Man ir ļoti paveicies, jo esmu kopā ar piecām brīnišķīgām meitenēm no Pakistānas, Serbijas, Japānas, Polijas un Jamaikas. Mums ir trīs guļamistabas, vairākas vannas istabas, virtuve un plaša koplietojamā halle. Sadzīvojam fantastiski un esam jau kļuvušas par mazu ģimenīti. Ļoti labi saprotamies un atbalstām cita citu. Lai arī esam no dažādām valstīm ar atšķirīgām kultūrām, esam ļoti, ļoti līdzīgas. Vēl esmu sadraudzējusies arī ar meitenēm no Izraēlas, Austrālijas un Indonēzijas. Ir tik patīkami atrasties šo meiteņu vidū, iegūt jaunas zināšanas ne tikai par vides problēmām, bet arī par katras valsts kultūru, dažādajām pieredzēm skaistumkonkursos, vai arī vienkārši papļāpāt par dzīvi. Vienīgais, ko spēju, ir nepārtraukti priecāties par iespēju būt kopā ar viņām un izbaudīt šo burvīgo laiku!” jūsmo princese, sakot, ka gaidāmais konkurss viņu vairs nebiedē, jo pats gatavošanās process daudz devis personības izaugsmei, trenējis pašdisciplīnu, norūdījis raksturu un sniedzis bagātīgas zināšanas.

Latino skaistules pie spoguļa krāsojas trīs stundas

Tomēr ne visas konkursa dalībnieces latvietei izraisījušas pozitīvas emocijas. „Kamēr mūsu „grupējums” izbauda konkursa gaisotni un iepazīst citas kultūras, ir otrs „flangs” — Latīņamerikas valstu meitenes, kurām skaistumkonkursi ir dzīves svarīgākais notikums. Šīs meitenes no visiem turas atstatus, ne ar vienu nedraudzējas, un no viņu puses ir jūtama nepatīkama spriedze. Arī gatavojušās viņas konkursam ir, manuprāt, pārspīlēti. Katra kleita tūkstošiem latu vērta, un meikapu šīs konkursantes katru rītu liek vismaz divas, trīs stundas! Latīņamerikānietes ir nejaukas un nelaipnas,” spriež Diāna.

Tērpus latvietei palīdzējusi sarūpēt stiliste Zane Pallo, kura savulaik, gatavojoties skaistumkonkursam, gādājusi kleitas arī aktrisei Zanei Vaļickai–Pētersonei. „Zane man ne tikai sarūpēja fantastiskus vakartērpus kronēšanas naktij un vakartērpu konkursam, bet arī piemeklēja aksesuārus un rotas un deva noderīgus padomus, kā attiecīgajiem tērpiem labāk pieskaņot frizūru un meikapu,” stāsta Miss Earth 2009 titula kandidāte.

Tā kā konkursā nozīmīgs ir arī teju mēnesi ilgais gatavošanās process, arī pirms paša konkursa dalībniecēm jāprot labi izskatīties. Tāpēc Diāna rēķina, ka ikdienā vajadzīgas vismaz divas kleitas — viena dienai, otra vakaram, kopumā gandrīz 60 tērpu. Tos Diāna ņēmusi gan no pašas skapja, gan aizņēmusies no jaunākās māsas Simonas, gan draudzenēm. Tā kā bagāžas atļautais svars bijis vien 20 kilogramu, lielu daļu tērpu Diānai ģimene nosūtījusi pa pastu.

Diāna Kubasova spriež, ka viens no emocionālākajiem pārbaudījumiem viņai, iespējams, būšot nacionālo tērpu skate. „Nolēmu, ka uz siltajām zemēm doties ar latviešu tautastērpu laikam nebūtu prāta darbs, tāpēc uzšuvām skaistu vakartērpu Latvijas karoga krāsās. Izdevās patiešām ļoti skaists. Protams, apzinos, ka būs neiespējami šajā skatē konkurēt, piemēram, ar latīņamerikāņu meitenēm, kurām dizaineri ir sadarinājuši „trīsstāvīgus” tērpus par daudziem tūkstošiem latu. Tomēr par to es neskumstu. Arī manu tērpu darināja brīnišķīgas šuvējas ar radošu izdomu. Kleita tapa Ogrē, un tikai pāris dienu laikā,” lepojas latviete.

Naktsmieram atliek tikai pāris stundiņu

Pašlaik notiek intensīvs sagatavošanās process. Diāna stāsta, ka līdz konkursam priekšā ir virkne dažādu labdarības akciju un citu aktivitāšu. „Zinu, ka mums būs vairākas modes skates, braukāsim apkārt pa dažādiem Filipīnu reģioniem un piedalīsimies vides akcijās, tostarp stādīsim kokus,” uzskaita Diāna. Darba esot daudz, un naktīs gulēšanai atliekot vien divas līdz četras stundas. „Tāpēc meitenes praktizē tā saukto „beauty sleeps” — tikko brīvs brīdis vai, piemēram, braucot autobusā, tā uz acīm uzliekam maskas un snaužam.”

Par konkursa rezultātiem Diāna Kubasova priekšlaikus spriest neņemoties. „Uz uzvaru sacerējusies neesmu. Jau sākotnēji sevi noskaņoju, ka uz konkursu došos pēc pieredzes. Lai arī dabas aizsardzības tēma man ir ļoti tuva, nešaubos, ka no 85 meitenēm atradīsies daudz zinošākas un izglītotākas šajā jomā. Es ļoti mīlu dabu un daudz daru, lai palīdzētu pamestiem dzīvnieciņiem — šī mīlestība manī ir ieaudzināta ģimenē jau kopš mazotnes. Taču gluži neesmu staigājoša vides faktu enciklopēdija,” reāliste ir par „suņu princesi” iedēvētā Diāna, kura savu pieķeršanos dzīvniekiem jau ilgāku laiku arī realizējusi biznesā, izveidojot suņu modes salonu tīklu Lily Pet Boutique un četrkājaino mīluļu SPA centru.

„Protams, es centīšos un darīšu visu, kas manos spēkos, taču konkurence ir milzīga, un ir daudz ietekmīgākas un bagātākas valstis, kurās meitenes skaistumkonkursiem gatavo mēnešiem ilgi, un tā ir viņu vienīgā nodarbe, gluži kā darbs. Daudzās valstīs ir pat īpašas skaistumkonkursu skolas, kuras meitenes sāk gatavot konkursiem jau no mazotnes. Taču es no visas sirds centīšos savas valsts vārdu ar godu prezentēt pasaulei un parādīt, ka meitenes Latvijā ir ne tikai skaistas, bet arī gudras un ar spēcīgām personībām!” cīnītājas garu sevī neslēpj Kubasova.

Inta Mengiša, Foto: no privātā arhīva