Vai zvaigznes skatuves zvaigznēm melo?
Slavenības
2010. gada 7. janvāris, 06:00

Vai zvaigznes skatuves zvaigznēm melo?

Jauns.lv

Sadarbībā ar sertificētu astrologu Didzi Šķilu pērn žurnāls „Rīgas Viļņi” ielūkojās zvaigznēs, lai uzzinātu, ko tās sola 2009. gadā mūsu spožajām skatuves zvaigznēm Laurim Reinikam, Donam, Ivetai Feldmanei, Ģirtam Ķesterim un Aleksandrai Kurusovai. Nu raugām, vai solītais attaisnojies un vai maz var uz zvaigznēm paļauties.

Lauris Reiniks

Solītais 2009. gadā

Vajadzēja aktualizēties personības nostiprināšanās un sakārtošanās tēmai. Kā daudziem, arī Reinikam, nostājoties uz trīsdesmitgades sliekšņa, tika paredzēts piedzīvot šim dzīves posmam raksturīgo krīzi, ko dziedātāja gadījumā raksturotu atbildības pieaugums un ieiešana pieaugušo kārtā. 2009. gadā mūziķim tika solīta arī iepriekšējos gados uzģenerēto sociālo panākumu, personības un personīgās labklājības līmeņa izaugsme. Lai noturētos virsotnē, Reinikam bija jāmeklē jaunus risinājumus, nevis jāturpina darboties inerces pēc. Gada sākumā Laurim tika ieteikts pastiprinātu uzmanību pievērst attiecību jautājumu sakārtošanai, bet rudenī nozīmīgas izmaiņas dzīvē bija jāievieš kādam tālākam ceļojumam.

Kas piepildījies

Šķiet, 2009. gads Laura Reinika dzīvē nav bijis mazāk veiksmīgs par iepriekšējiem. Kā jaunu, līdz šim neierastu līdzekli savā izaugsmē mūziķis izmantojis teātra skatuvi, piedaloties komēdijas žanra izrādē „Kailie bieži”. Jau iepriekš Lauris sevi pierādījis kā veiksmīgu aktieri kinojomā, bet šogad, ņemot vērā pozitīvās atsauksmes, sevi apliecinājis arī kā talantīgu teātra skatuves mākslinieku.

2009. gadā mūziķis neatmeta ar roku arī televīzijas šovu vadīšanai. Pat vairāk – no kompānijas TV3 viņš uzdrošinājās pāriet pie konkurentiem LNT, lai vadītu jaunus projektus – „Latvijas zelta talanti 2” un „”Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētki”.

Šā gada oktobrī daudzi, iespējams, nodomāja, ka Latvijā dzimis jauns „zvaigžņu pāris”, kas apstiprinātu arī astrologa paredzējumu par Reinika attiecību jautājumu sakārtošanu šogad, tomēr – nē. Pāris izrādījās tikai uz skatuves: oktobrī Laurim sadarbībā ar dziedātāju Aishu tapa kopprojekts – dziesma „Pasakā”, kas ir stāsts par diviem jauniem cilvēkiem, viņu satikšanos un mīlestību. Savukārt astrologa prognozētais nozīmīgais rudens ceļojums šova „Dziedošās ģimenes” vadītāju septembra vidū aizveda uz Itāliju.

Kopumā var teikt, ka 2009. gads Laurim Reinikam, ieejot trīsdesmitgadnieku kārtā, izrādījies panākumiem un jauniem izaicinājumiem bagāts, un to novērtējuši arī 7guru.lv sabiedrisko attiecību un mārketings speciālisti, ierindojot Reiniku augstajā otrajā vietā uzreiz aiz „Prāta vētras” kā vienu no septiņiem 2009. gada Latvijas veiksmīgākajiem popmūziķiem.

Dons jeb Artūrs Šingirejs

Solītais 2009. gadā

Šis gads Donam nešaubīgi tika pasludināts par viņa personības negaidītu pārvērtību un izaugsmes gadu, kas dziedātājam būs mazāk aktuāli kā skatuves māksliniekam, bet vairāk attieksies uz Artūru kā cilvēku vispār. 2009. gadā Dona dzīvē tika prognozētas „avansu laika” beigas un rutinētas darba ikdienas aizsākums, kad viss līdz šim jaunais un atklātais nu ir jāpakļauj ikdienišķam laika ritējumam. Tomēr līdz šim iegūto pozīciju dēļ šogad mūziķa ceļā sastaptajiem šķēršļiem vajadzēja Artūru izaicināt vēl plašāku radošās dzīves īstenošanas lauku meklēšanai.

Kas piepildījies

Ļoti precīzas izrādījušās astrologa prognozes par Artūra personības pārvērtībām un izaugsmi. 2009. gada martā mūziķis kopā ar reperi Gustavo, „Radio SWH” „balsi” Egonu Reiteru un komiķi Jāni Skuteli devās ekspedīcijā „1000 jūdzes Indijā”, no kuras atgriezās mēnesi vēlāk nekā visi pārējie. Šajā prombūtnes laikā, beidzoties ekspedīcijai, Artūrs Šingirejs Čenajā izgāja mēnesi ilgu klusēšanas meditācijas kursu un mājās atgriezās jaunu profesionālo ideju pārpilns un mainījies gan iekšēji, gan vizuāli. Drīz vien mūziķis, ieguvis jaunu skatuves vārdu – Art Singer, kopā ar draudzeni Lindu Kalniņu jeb Lily devās uz Holivudu, kur dibināja kontaktus ar mūzikas industrijas pārstāvjiem un iedvesmojās jaunām dziesmām. Pēc vairāku mēnešu prombūtnes oktobra beigās pāris atgriezās mājās.

2009. gadā Dona aktīvā koncertēšana Latvijā bija apsīkusi, bet tas, iespējams, tādēļ, ka vasarā mūziķis sācis darbu pie diviem jauniem mūzikas albumiem.

Iveta Feldmane

Solītais 2009. gadā

2009. gadā viņai bija jākļūst lietišķākai un pragmatiskākai. Latvijas depresīvajos apstākļos viņa varēja tikt iemānīta politisko labirintu krustcelēs vai pievērsties globālo vides problēmu aktualizēšanai, bet ieraušanās aizkrāsnē būtu bijis nepiemērotākais veids, kā Ivetai 2009. gadā realizēt savu potenciālu. Augstāks personības lietderības koeficients šovu vadītājas rīcībai tika paredzēts gadījumā, ja Iveta Feldmane iesaistītos kādā pasākumā ar saukli – veidosim pasauli labāku!

Sākot ar pavasari, Ivetai tika ieteikts pastiprinātu uzmanību pievērst lietderīgu, jaunu kontaktu dibināšanai, jau izveidoto kopšanai un veidošanai. Savukārt 2009. gada vasaras nogalē viņas dzīvē vajadzēja ienākt vērtību pārvērtēšanas posmam, kas vedinātu uz personības pilnveidošanu un izglītošanos, jo mācīties jau nekad nav par vēlu.

Kas piepildījies

Jau 2009. gada sākumā Iveta Feldmane patiešām kļuva lietišķāka, atkal pievēršoties darījumu videi. Kopš šā gada janvāra viņa iesaistījusies sava vīra Kaspara Feldmaņa plastiskās ķirurģijas privātklīnikas vadīšanā, uzņemoties zīmolvedes pienākumus. 2009. gadā gan neesam sastapuši Ivetu Feldmani darbojoties politiskajā vidē vai aktualizējot globālās dabas aizsardzības problēmas, toties šo gadu viņa nebūt nav pavadījusies, ierāvusies aizkrāsnē. Gluži pretēji – Iveta atkal atgriezusies televīzijā, tikai šoreiz ne vairs kā šovu vadītāja, bet gan kā producente pati savam raidījumam. Jaunais Feldmanes projekts „Kinomānija” uzsākts, iespējams, tieši astrologa minēto jau esošo un jauniegūto kontaktu veiksmīgas uzturēšanas dēļ. Piepildījušies arī astrologa vārdi, kas paredzēja vērtību pārvērtēšanu. Ivetai Feldmanei šogad nācies padomāt par nepārvaramām lietām, kuras pati nevar ne mainīt, ne ietekmēt. Viņas astoņpadsmitgadīgais dēls Rihards šoruden izlēmis uzsākt patstāvīgu dzīvi, pametot vecāku ģimenes ligzdiņu. Intervijā žurnālam „Marta” Iveta atklāja, ka dēla aiziešanu no mājām ļoti pārdzīvojusi, lai gan viņa rīcībā redzot pati sevi 18 gadu vecumā.

Ģirts Ķesteris

Solītais 2009. gadā

Aktiera dzīvē 2009. gada sākumā tika prognozēta mazāka ažiotāža publiskajā telpā nekā ierasts. Tas tādēļ, ka aktierim bija jārodas nepieciešamībai izolēties no apkārtējās pasaules. Viņa nepubliskotā puse, pēc astrologa vārdiem, spēj būt daudz piesātinātāka par to, ko viņš atklāj un rāda ikdienā, savu darbu darot. Izmaiņām Ģirta personībā šogad vajadzēja notikt, bet tām bija jābūt apkārtējiem uzreiz nepamanāmām. Gada sākumā un pavasara mēnešos aktierim tika ieteikts vairāk uzmanības veltīt personīgu jautājumu iztirzāšanai un ieiešanai sevī, lai izzinātu savas personības dziļāko būtību. Savukārt rudenī Ķesterim ieteikts meklēt atbalstu domubiedru vidū. Kopumā, aktierim 2009. gadā tika paredzēts daudz vairāk nopietnības nekā bezrūpības.

Kas piepildījies

Tik tiešām aizvadīto gadu aktieris pavadījis, nesaceļot īpašu ažiotāžu ap sevi, līdz ar to jūtama arī Ģirta Ķestera izolēšanās no apkārtējās pasaules. Savai „nepubliskotajai pusei” aktieris patiešām pastiprināti pievērsās pavasarī – „dziļāk sevī” viņš iegāja Ošo meditācijas kursos. Viņš neslēpa, ka pievērsties meditācijai jeb „nekā nedomāšanai” viņu pamudināja veselības problēmas, pret kurām aktieris pastiprināti cīnījās vasaras atvaļinājumā, lasot Valerija Siņeļņikova grāmatu „Iepazīsti savu slimību”. Aktieris gan neatklāja, kādas veselības problēmas viņu nomākušas, taču lēsa, ka tās, iespējams, cēlušās no „zvaigžņu slimības”.

Vēl aizvien nemainīgā preses un Ķestera pielūdzēju uzmanības lokā visa gada garumā bija viņa un aktrises Kristīnes Nevarauskas romantiskās attiecības. Gada sākumā pāris ļāva domāt, ka ir pašķīries, bet novembra beigās notikušajā Latvijas teātra balvas „Spēlmaņu nakts” 2008./2009. ballītē abi Dailes teātra aktieri tā bija aizrāvušies ar romantiskām dejām un lieliski saskaņotu apģērbu, ka šaubu nebija – viņi atkal ir kopā!

Aleksandra Kurusova

Solītais 2009. gadā

Sākoties 2009. gadam, vienai sociāli nozīmīgai dzīves telpai Aleksandras Kurusovas dzīvē vajadzēja būt piepildītai un apgūtai. Tādēļ, lai viņas radošajā būtībā neiestātos stagnācija, dejotājai tika paredzēta tik labi zināmās un komfortablās nišas atstāšana un jaunu izaicinājumu meklēšana. Personības radošo realizāciju iespēju meklējumiem arī bija jākļūst par Aleksandras 2009. gada pamatuzdevumu. Par labu palīgu savu personības īpašību dziļākā iepazīšanā varēja kļūt psiholoģijas zināšanas. Savukārt, rudenī Kurusovai tika prognozēta personības mainīšanās, kļūstot nopietnākai.

Kas piepildījies

Vienu no sociāli nozīmīgākajām savas dzīves telpām – dejošanu – Aleksandra joprojām nav pametusi pavisam. Lai gan pati deju konkursos vairs nepiedalās, marta sākumā viņa kopā ar Valdi Škutānu atvēra savu privāto deju skolu. Šogad Aleksandra atklājusi arī pilnīgi jaunu darbības lauku – televīziju un teātri. Kopš 2009. gada sākuma Saša vadīja TV5 veiksmes spēli „Bagātību sala”, bet teātrī dejotāja atveido horeogrāfes lomu skandalozajā izrādē „Kailie brieži”. Aleksandras muzikālās puses attīstība 2009. gadā, šķiet, ir apsīkusi, lai gan joprojām viņa manāma uzstājamies kopā ar Roberto un apvienību „Pirates of the Sea”.

Līva Zaksa/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva