„O!Kartes akadēmijā” uzvar Evija Sloka
2010. gada 1. marts, 00:17

„O!Kartes akadēmijā” uzvar Evija Sloka

Jauns.lv

Līdzīgi kā iepriekšējā koncertā beidzamais kārtas numurs veiksmi atnesa dziedošajam policistam Nikolajam Puzikovam, šonedēļ par veiksmīgāko uzstāšanos gan skatītāji, gan žūrija atzina koncerta noslēdzošo priekšnesumu Evijas Slokas izpildījumā.

Pēc pirmās „O!Kartes akadēmijā” aizvadītās nedēļas šova dalībnieki svētdienas koncertā uz skatuves kāpa daudz pašpārliecinātāki. Vokālo, horeogrāfijas un aktiermeistarības nodarbībās cītīgi gatavojušies, jaunieši patīkami pārsteidza žūriju gan ar pārdomātu repertuāru, gan skatuves priekšnesumiem.

Pie žūrijas galda šoreiz šova dalībniekus vērtēja mūziķis un komponists Guntars Račs, vokālās grupas „Cosmos” dalībnieks Jānis Ozols, LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis un Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa.

Šova otrajā koncertā „O!Kartes akadēmijas” dziedošie studenti izpildīja latviešu dziesmas, un ar grupas „Otra puse” hitu „Savādā” koncertu atklāja iepriekšējās nedēļas uzvarētājs – dziedošais policists Nikolajs Puzikovs. Lea uzstājās ar grupas „Gain Fast” dziesmu „Brīži”, bet Mareks Kolāts Rīgas kinostudijas filmēšanas paviljonu pieskandināja ar grupas „Dzelzs vilks” dziesmu „Vienas nakts meitene”. Arņa Medņa dziesmu „Radio” savā skatījumā interpretēja Made Ērgle, savukārt ar piekto kārtas numuru uz skatuves kāpa Saipo jeb Indriķis Sīpols skatītāju ovācijas izraisīja, izpildot Tomasa Kleina un Ivo Fomina dziesmu „Muzikants”. Anna Dribas uzstājās ar „H2O” hitu „Uzmini nu”, Kristaps Čimbars dziedāja vienu no aizvadītā gada populārākajām dziesmām – grupas „Musiq” hitu „Abrakadabra”, savukārt Samanta Tīna ar „Opus Pro” dziesmu „Rozā lietus” pārsteidza gan žūriju, gan skatītājus. Mārtiņš Grunte koncertā izpildīja dziesmu „Amors superstārs” no leģendārās filmas „Vajadzīga soliste”, bet Laima Grauda šonedēļ bija izvēlējusies Laura Reinika vienu no titulētākajām dziesmām „Sirds sadeg neparasti”. Vienpadsmitais savu dziesmu skatītāju un žūrijas vērtējumam nodeva jelgavnieks Ivars Galiņš, kurš zāli satricināja ar „Līvu” hitu „Dzelzsgriezējs”, un koncertu noslēdza šarmantā Evija Sloka, kura uzstājās ar grupas „Astro’n’out” dziesmu „Apaļa pasaule”.

Diemžēl jau pirmdienas vakarā vienam no 12 „O!Kartes akadēmijas” dalībniekiem šovs būs jāatstāj. Tā kā pēc svētdienas koncerta vismazāko skatītāju atsaucību izpelnījās Made Ērgle un Saipo, tieši viņi centīsies pārliecināt skatītājus balsot par viņiem pirmajā „O!Kartes akadēmijas” izbalsošanas raundā.

Inta Mengiša/Foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva