Ķesteris ārstē Lūriņu ar skūpstu
Slavenības
2010. gada 28. jūnijs, 09:04

Ķesteris ārstē Lūriņu ar skūpstu

Jauns.lv

Ar saplēstām biksēm un nobrāztu ceļgalu filmēšanās seriālā „UgunsGrēks” beigusies aktierim Ģirtam Ķesterim. Trauma nav gājusi secen arī viņa partnerei Ditai Lūriņai–Eglienai.

Tautā iemīļotā seriāla noslēguma sēriju „UgunsGrēka” veidotāji bija atstājuši skatītāju rokās. Ar tālruņa starpniecību seriāla fani varēja balsot — Martai palikt kopā ar Leonu vai tomēr šķirties… Pirmajam variantam gūstot pārsvaru, Marta (Dita Lūriņa–Egliena) un Leons (Ģirts Ķesteris) 10. jūnijā Bīriņu pils parkā (jeb Aivara Pētersona viesnīcas teritorijā) tomēr mija gredzenus.

Krāšņās ceremonijas filmēšana noritēja gandrīz mēnesi pirms sērijas nonākšanas TV ekrānā. Jāpiebilst, ka „UgunsGrēka” sezonas noslēgumam tika gatavotas divas sērijas — gan abu galveno varoņu kāzas, gan šķiršanās. Un nepavisam ne tik romantiskā gaisotnē, kādu to varam iztēloties, skatoties seriālu. Proti, abi ekrāna mīlnieki guva traumas. Dita Lūriņa–Egliena — kāzu ceremonijā, bet Ģirts Ķesteris — šķiršanās sērijā, ko skatītāji tā arī neredzēja.

Kā zināms, pēc gredzenu mīšanas pils lapenītes priekšā seriālā atskanēja sprādziens, visus kāzu viesus un pašu jauno pāri nogāžot gar zemi. Šāds sižeta pavērsiens radīja ne tikai intrigu skatītājos, visu vasaru liekot lauzīt galvu, ar ko pēc šāda incidenta sāksies jaunā seriāla sezona, bet arī apsvilināja Ditas Lūriņas–Eglienas roku. Jāpiebilst, ka „UgunsGrēka”  sprāgstvielu sarūpēšana patiesībā bija nevis ļaunās Solveigas, bet gan profesionāla pirotehniķa roku darbs… Pēc negadījuma seriāla veidotāji, kā nu prazdami, uz aktrises rokas steidza remdēt apdeguma sāpes. Vieni roku slacīja ar ūdeni un piedāvāja krēmu, bet Ķesteris filmēšanas pārtraukumā to gādīgi sabučoja.

Mazliet vēlāk pie traumas tika arī pats Ķesteris — dzenot savu varoni Leonu pakaļ mīļotajai Martai automašīnā, aktieris paklupa uz asfaltētā ceļa, pamatīgi traumējot ceļgalu un saplēšot personiskā smokinga bikses. Tiesa, traumas lielumu var tikai iztēloties, jo aktieris to neatklāja, norādot, ka runāt par brūcēm nav īstu vīriešu cienīgi. Ķesteris neslēpa, ka smokingu pirms pāris gadiem viņam kā Ziemassvētku koncerta dalībniekam uzticējis Dailes teātris. Zināms, ka jau nākamajā dienā seriāla veidotāji kompensēja tērpa skādi, Ķesterim sarūpējot jaunas bikses.

Ieva Valtere/Foto: Rojs Maizītis