Slavenības satraucas par savu bērnu pirmajiem randiņiem
Slavenības
2010. gada 29. jūnijs, 06:11

Slavenības satraucas par savu bērnu pirmajiem randiņiem

Jauns.lv

Katrai mammai un tētim pienāk brīdis, kad mazā meitiņa vai dēls kļūst pieaudzis un viņu dzīvē ienāk otrā pusīte. Cik gatavi šīm pārmaiņām ir pasaulē slavenie vecāki?

Daudzi tēti šķiet ļoti norūpējušies, kad meitu dzīvē ienāk vēl kāds vīrietis — pirmais draugs. Viņiem dažkārt grūti pieņemt, ka mazā meitiņa jau pieaugusi un pamazām kļūst par sievieti. Līdzīgi kā filmā Armagedons, kurā Brūsa Villisa tēlotajam dziļurbējam Harijam Stemperam bija ļoti grūti pieņemt, ka viņa meitai Greisai (Līva Tailere) varētu būt piemērots tik parasts puisis — viens no viņa paša dziļurbēju brigādes jaunajiem censoņiem (Bens Afleks).

Arī mammām bieži vien neklājas vieglāk, lai gan pašas taču bijušas jaunas un iemīlējušās un labi zina, kā ir, kad sirsniņa pukst straujāk un pasaule krāsojas rozā krāsās. Vēl pirms diviem gadiem popmūzikas karaliene Madonna apliecināja, ka meita Lurdesa drīkstēs iet uz randiņiem tikai pēc astoņpadsmit gadu sasniegšanas. Taču Lurdesai tagad ir trīspadsmit gadu un jau pirmais draugs. Taču mamma Madonna nebūt neiebilst, ka meita tomēr būtu tā kā par jaunu šāda veida attiecībām.

Strīdos dzimst patiesība

Popdīvas Madonnas (51) vecākās meitas Lurdesas dzīvē gada sākumā ienācis viņas pirmais draugs. Trīspadsmit gadu vecā meitene ir apradusi ar to, ka slavenās mammas dēļ arī pati bieži atrodas plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā. Taču Lurdesa ļoti cenšas, lai par viņas puisi Karlo mediji zinātu pēc iespējas mazāk. Arī sabiedrībā pārītis nav manīts staigājam roku rokā pa parku vai liedagu. „Kas attiecas uz Madonnu, viņa neiebilst pret šo draudzību, jo zina, ka tas nav nopietni,” kāda paziņa komentējusi britu laikrakstam Mail on Sunday. „Viņa pat gada sākumā atļāva Lurdesai puisi aicināt līdzi uz filmas Nine pirmizrādes vakaru Ņujorkā un kopš tās reizes ir bieži satikusi Karlo.”

Filmas Nine pirmizrādes vakarā daudzi novēroja, ka Lurdesa ir kā Madonnas jaunības laiku kopija apģērba stila ziņā. Popdīva atklāja, ka viņām abām nereti sanāk konflikti par meitas apģērbu. „Laiku pa laikam abas strīdas, jo Lurdesa gribētu uzvilkt ko tādu, par ko mamma ir kategoriski pret,” norāda paziņas. Taču publiski Madonna ir atzinīgi novērtējusi meitas gaumi, norādot, ka stila padomus Lurdesai lūdzot pat viņas pavadošās grupas mūziķi un dejotāji. Ka abām gadās strīdi, Madonna uzskata, ka tas ir pavisam normāli, ja ģimenē ir tīņa vecuma atvase. „Es pat vēlos, lai viņa iemācās strīdēties un aizstāvēt savu viedokli,” norāda dīva. „Ja Lola pratīs turēties pretī man, viņa dzīvē nepazudīs un varēs stāties pretī jebkuram.”

Vai Madonna uzreiz devusi piekrišanu, ka meitai jau ir draugs, vai tomēr likusi Lurdesai aizstāvēt savu viedokli un pierādīt, ka viņa ir pietiekami pieaugusi un muļķības nesastrādās? Tas lai paliek ģimenes pašas ziņā, Madonna to neatklāj.

Vēlas tīņu elku Patinsonu par znotu

Nirvana mūziķa Kurta Kobeina atraitne Kortnija Lova (45) ļoti vēlas, lai viņas 17 gadu vecā meita Frensisa Bīna satiktos ar Krēslas zvaigzni aktieri Robertu Patinsonu. Līdzīgi kā miljoniem jauniešu visā pasaulē, arī Frensisa ir ieķērušies Patinsona atveidotajā vampīrā Edvardā Kalenā. Kortnija nolēmusi izmantot savu slavenības statusu, lai izkārtotu meitai kaut vienu randiņu ar pusi, kurš viņai tik ļoti patīk. Tālākais jau paliktu abu jauniešu pašu ziņā. Kortnija pat nolēmusi pirkt māju sev un Frensisai Londonā, kas, kā zināms, ir arī Roberta Patinsona pastāvīgā dzīvesvieta.

Jāpiedzīvo arī sirdssāpes

Spāņu izcelsmes aktiera Antonio Banderasa (49) un viņa sievas aktrises Melānijas Grifitas jaunākajai meitai Stellai ir 13 gadu. Tētis Antonio absolūti mierīgi uztver domu, ja Stellai jau tik agrā vecumā būtu pirmais puisis. „Mana meita savos trīspadsmit gados ir daudz nobriedušāka par mani pašu,” ar prātīgo meitu lepojas Banderass. „Viņa ir ļoti izvēlīga un skaidri zina, ko vēlas. Es nedomāju jaukties meitas privātajā dzīvē, ja vien nekas viņu neapdraud.” Antonio uzskata, ka ikvienam pašam jāpiedzīvo gan prieki, gan bēdas, nav vecāku spēkos pasargāt bērnu no sirdssāpēm. Jebkura pieredze ir dzīves skola, kas tikai pilnveido personību. „Reizēm viņas sirds būs salauzta, un viņai jāmācās arī no tā,” ir pārliecināts Antonio Banderass. „To sauc par dzīvi. Viņai pašai tā jādzīvo.”

Aktieris par saviem bērniem sauc arī Aleksandru (24) un Dakotu (20), kuri dzimuši viņa sievas iepriekšējās laulībās. Viņus vieno lieliskas ģimeniskas attiecības.

„Mēs ar Stellu vienmēr atrodam laiku, lai reizi nedēļā kur kopīgi aizietu,” norāda Banderass. „Mēs dodamies pusdienās, varam par visu izrunāties un labi kopā pavadīt laiku.”

Pirms dažiem gadiem Melānija Grifita gan jokoja, ka Antonio tik ļoti uzmana Stellu, ka esot pat gatavs aizbaidīt jebkuru potenciālo meitas pielūdzēju. „Mēs nezinām, kāda būs Stellas nākotne,” norādīja Melānija. „Mēs nespiežam viņu tagad izdarīt karjeras izvēli. Skolā meitai sekmes ir labas. Viņai ir daudz draugu, un Stella nesen sākusi skatīties uz puišiem. Antonio viņus ir gatavs sagaidīt uz lieveņa ar bisi rokā!” tolaik smējās Grifita.

Uz sliktiem un nepiemērotiem puišiem pat nepaskatīsies

Aktieris Toms Krūzs (47) uzticas, ka viņa vecākā meita Izabella izvēlēsies sev cienīgu puisi. Aktierim ir divi adoptēti bērni — Izabella (17) un Konors (15) —, kuri ģimenē pieņemti laulības laikā ar aktrisi Nikolu Kidmenu, kā arī paša bioloģiskā meitiņa Suri (4), kas nākusi pasaulē pašreizējā laulībā ar aktrisi Keitiju Holmsu. Krūzs uzskata, ka Bella ir ļoti prātīga un nobriedusi. Viņš ir pārliecināts, ka meita uz sliktiem un nepiemērotiem puišiem pat nepaskatīsies.

„Bellai ir ļoti augsta pašapziņa,” norāda Krūzs. „Viņa ir laba meitene. Puisis, kuru Bella izvēlēsies, noteikti būs viņas cienīgs.” Aktieris nav tik pārliecināts par dēlu — topošo aktieri Konoru. „Es gan dēlam allaž saku, ka viņam vēl ir ļoti daudz laika [attiecībām].”

Mazā meitiņa Suri vēl ir pārāk maza, lai tētis jau domātu, kā būs, kad viņas dzīvē ienāks pirmās nopietnās simpātijas. Toms tikai norādījis Opras Vinfrijas sarunu šovā, ka mazā jaunkundze jau četru gadu vecumā iemācījusies būt ļoti uzstājīga un prot panākt to, ko vēlas. Visvairāk tas attiecināms uz apģērba izvēli. „Ja Suri kaut ko vēlas vilkt mugurā, viņa to arī uzvilks,” norāda Krūzs. „Es viņu nekad nespēju pārliecināt par pretējo. Taču viņai ir lieliska gaume. Meita pat man iesaka, ko ģērbt vislabāk.”

Par Dohertiju neviens tēvs nav sajūsmā

Dziedātāja Stinga (58) mājās izcēlās pamatīgs strīds, kad pirms diviem gadiem mūziķis uzzināja, ka viņa tolaik 17 gadu vecā meita Koko Glāstonberija festivāla laikā dzīvojusi vienā teltī ar skandalozo mūziķi Pītu Dohertiju. Viņš, kā zināms, ir atkarīgs gan no alkohola, gan narkotiskajām vielām. Atkarību dēļ Pīts pat vairākkārt nav ielaists lidmašīnās, taču pērn, par laimi, viņš godam atkļuva līdz mūsu pašu Positivus festivālam Salacgrīvā.

Arī Stinga meita Koko (īstajā vārdā Eliota Paulīne Samnere) ir mūziķe. 2008. gadā viņa parakstīja līgumu ar ierakstu firmu Island Records. Dažus mēnešus pirms Glāstonberijas festivāla kādā klubiņā Londonā meitene iepazinās ar Dohertiju, un abi kopīgi uzsāka darbu pie Koko debijas albuma dziesmu komponēšanas.

Pēc meitas atklāsmes par Glāstonberijas festivālu un Pīta nakšņošanu viņas teltī Stings bija ļoti noraizējies, lai meita nejauktu biznesu ar attiecībām un, izņemot mūziku, nekas cits viņu ar Dohertiju nevienotu. Tā arī notika. Radošā darbība romantiskās attiecībās nepārauga.

Līdzās vienmēr ir vīri ar ieročiem

ASV prezidents Baraks Obama (48) slavē kundzi Mišelu, ka, pateicoties viņas audzināšanai, ģimenē aug divi laimīgi un pavisam parasti bērni. Mālijai (11) un Sašai (10. jūnijā būs 9 gadi) pagaidām nav ne lepnības, ne zvaigžņu slimības vecāku sociālā statusa dēļ. Prezidents gan jūtas nedaudz nobažījies, kā meitas uztvers mediju pārlieku lielo uzmanību, kad viņas nedaudz paaugsies un sāks iet uz randiņiem. „Es raizējos, kā būs tīņu vecumā, kad jaunieši kaunas iet kaut kur kopā ar vecākiem,” teicis Obama žurnālam Newsweek. „Iešana uz randiņiem varētu meitenēm kļūt par problēmu, jo viņām līdzās visu laiku ir vīri ar ieročiem. (Smejas/) Es par to esmu tikai laimīgs, bet meitas varētu uzskatīt citādi.”

Reiz bija ieķērusies mammas draugā

Demijas Mūras (47) un Brūsa Villisa (55) vecākajai meitai Rūmerai (21) bija desmit gadu, kad vecāki izšķīrās, un septiņpadsmit, kad mamma apprecēja par sevi piecpadsmit gadu jaunāku vīru — aktieri Eštonu Kačeru (32).

„Kad Eštons ienāca mūsu dzīvē, tas bija gluži kā ģimenes piegums,” salīdzina Rūmera. „Viņš ir īsts draugs un arī patēvs. Mēs varam runāt par visu — kino provēm, puišiem, ģimeni. Dažkārt man šķiet, ka Eštons izprot situāciju labāk nekā vecāki, jo viņš ir tuvāk manam vecumam.”

Rūmera šobrīd ar smaidu atceras, ka viņai pašai reiz bijuši romantiski sapņi par šo aktieri. Līdzīgi kā tagad meitenes jūsmo par Krēslas puišiem Robertu Patinsonu un Teiloru Lautneru, Rūmera pusaudzes gados jūsmojusi par Kačeru. „Man internātskolā pie sienas bija viņa bildes,” atklāj jaunā aktrise. „Atceros, kā reiz mamma pastāstīja, ka viņas jaunais „paziņa” Eštons atnākšot pie mums ciemos. Es jutos pārlaimīga — ou, vai tiešām pats Eštons Kačers? Pavisam noteikti es tajā brīdī nosarku! Es pārvarēju jebkurus aizspriedumus par mammas jaunajām attiecībām, jo nekad agrāk nebiju redzējusi viņu tik laimīgu. Tas bija kā nolūkoties divos sešpadsmitgadniekos, kas pošas uz izlaiduma balli un ir neprātīgi iemīlējušies.”

Nepilnu divus gadus Rūmera satiekas ar 24 gadus veco modeli un aktieri Miku Alberti, ar ko iepazinusies draugu rīkotā barbekjū ballītē. „Es fotogrāfiju pasākumu, un viņš ieinteresējās par manu fotoaprātu,” atceras Rūmera. „Mēs apmainījāmies tālruņu numuriem. Nākamajā dienā es viņam piezvanīju un apvaicājos, vai nevēlas aiziet uz kafiju. Vai es jutos satraukta? Nē, es vienmēr tā daru. Ja man kāds iepatīkas, es pasaku: „Hei, tu man patīc! Vai nevēlies kur aiziet kopā?” Mika ir patiešām jauks puisis. Viņam patīk mani vecāki, bet Mikam nav svarīgi, kas viņi ir. Viņš taču neiet uz randiņiem ar viņiem!”

Vai tiesa, ka tētis Brūss Villis iedveš bailes ikvienam puisim, ko Rūmera sadūšojas vest ciemos uz mājām? Meitene par to tikai pasmaida: „Tētis pavisam noteikti rāda, ka ir īsts mačo, bet tā ir tikai izlikšanās. Viņš vienmēr ir bijis tik jauks pret maniem puišiem. Abi mani vecāki ir ļoti forši.”

Pirms pusgada paklīda runas, ka Mūras un Villisa jaunākā meita Talula Belle (16) sākusi satikties ar Kalifornijas gubernatora Arnolda Švarcenegra 16 gadu veco dēlu Patriku. Brūsa Villisa preses pārstāvis šos jaunumus tūlīt pat noliedza kā nepatiesus.

Rembo savām meitenēm pāri darīt neļaus

Aktieris Silvestrs Stallone (63) pats atzīst, ka nav gatavs, ka viņa trim meitām Sofijai Rouzai (13), Sistinai Rouzai (11) un Skārletai Rouzai (8) drīz varētu parādīties pirmie pielūdzēji. Viņš ir izprātojis, kā aizbaidīt puišus! Doma par randiņiem aktieri jau tagad dara bažīgu, jo viņš novērojis, ka meitas sāk ieinteresēt pretējais dzimums. „Es zinu, ka nevarēšu paturēt meitas pie sevi mūžīgi, bet centīšos, cik ilgi vien iespējams,” solījies Stallone. „Man žēl pirmo puisi, kas klauvēs pie mūsu mājas durvīm, lai vestu meitu uz randiņu. Es iegādāšos vēl desmit Rembo tērpu, lai būtu drošs, ka puisis būs gana iebiedēts, lai nekad neuzdrošinātos spert kādu aplamu soli. Iespējams, viņš pēc tam netuvosies par jūdzi tuvāk mūsu mājām, kas mani visnotaļ labi apmierina. Es zinu, ka nespēšu būt tētis, kurš neraizējas un nesatraucas. Manas meitas ir dzimušas koķetes. Tas ir ļoti jautri, taču liek man nopietni raizēties par to, cik gan daudz darba man būs jau pēc dažiem gadiem! Es zinu, ka tas ir muļķīgi, bet man tik ļoti negribas, lai meitas pieaugtu. Es neprātīgi mīlu savu ģimeni. Nespēju iedomāties dzīvi bez viņām mūsu mājās.”

Gan jau būs labi. Arī Madonna solījās nelaist meitu uz randiņiem agrāk par 18 gadu vecumu, bet ir mainījusi savu viedokli, kad tas patiešām kļūst aktuāli.

Nesabojā nedēļu nogales gubernatoram!

Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers (62) pirms trim gadiem brīdināja aktieri Deksu Šepardu (35), lai viņš turas pa gabalu no tolaik 17 gadu vecās meitas Ketrīnas. 2007. gadā Dekss kopā ar Švarcenegera ģimeni bija devies kopīgā piknikā un gubernatoram atzinis, ka ar viņa meitu Ketrīnu esot vairāk nekā tikai labi draugi. „Dzelzs vīrs” Ārnijs par to tikai gardi pasmējies, bet jau nākamajā dienā Šepards saņēmis vēstuli ar oficiālo gubernatora zīmogu. Tajā Švarcenegers rakstīja: „Paldies, ka vakar piedalījies piknikā, bet, nē, Tu nevari dabūt manu meitu. Man žēl to paziņot, bet Tavs kolosālais talants, lieliskais humors un Arnolda viduvējā atdarināšana nenāk par labu znota kandidatūrai. Īpaši, ja šīs attiecības liktu Tev nonākt cietumā. Tas patiesi sabojātu manas nedēļu nogales, ja katru svētdienu būtu jāved Ketrīna Tevi apciemot.” Dekss šo vēstuli vēlāk Arnolda balsī nolasīja TV šovā Jimmy Kimmel Live!.

Ketrīna šogad sabiedrībā redzēta kopā ar citu puisi.

Gundega Oliņa, Foto: Bulls Press