Kalniņš un Kaupers Imantdienās saceļ kājās publiku. FOTO
Publika cēlās kājās un, skaļi aplaudējot, dziedāja līdzi Renāram Kauperam, kurš Imantdienās sniedza lielisku uzstāšanos.
Slavenības
2016. gada 11. jūlijs, 18:16

Kalniņš un Kaupers Imantdienās saceļ kājās publiku. FOTO

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Cēsu pils parka estrādē pulcējas tūkstošiem ļaužu no visas Latvijas, lai klātienē klausītos komponista Imanta Kalniņa mūziku. Šogad skanēja gan jaunas, gan tautā pazīstamas kompozīcijas, un pats autors atzina: „Jūtos ļoti laimīgs!”

Imantdienas šogad atzīmēja 40. gadadienu, un koncertu atklāja grupa „Turaidas roze”, kas izpildīja Imanta Kalniņa jaunāko dziesmu pirmatskaņojumus, kā arī priecēja ar vairākām tautā jau sen iemīļotām dziesmām. Kopā ar Olgu Rajecku un Uģi Rozi uz skatuves bija arī pats komponists Imants Kalniņš, kuram šopavasar bija 75. dzimšanas diena. Pēc koncerta pirmās daļas Imants Kalniņš portālam Kasjauns.lv atzina, ka ir ļoti pacilātā noskaņojumā, kas viņu pavadījis jau gatavojoties Imantdienām. „Šovakar jūtos ļoti laimīgs!” sacīja komponists. Pērn ImKa nepiedalījās Imantdienās, un tagad skaidro, ka šo lēmumu pieņēmis tādēļ, ka morāli juties ļoti skumji par politisko situāciju valstī. „Tomēr tagad visu esmu salicis pa plauktiņiem, jūtos labi, un ir liels prieks atkal būt savās Imantdienās,” bilda Kalniņš.

Koncertu turpināja grupa „Raxtu Raxti”, kas šogad atzīmē ceturto pastāvēšanas gadadienu. Grupas solisti Marts Kristiāns Kalniņš un Kristīne Kalniņa, kas pērn rudenī apprecējās, uz koncertu bija līdzi ņēmuši arī savu mēnesi veco dēliņu Eduardu, kas ratiņos guļot, vecākus gaidīja aizkulisēs. Uz koncertu bija ieradusies arī Marta mamma, Imanta Kalniņa bijusī sieva Velga Hānberga kopā ar vīru rakstnieku Ēriku Hānbergu. Viņi priekšnesumus baudīja vienā kompānijā ar rakstnieci Māru Zālīti un viņas vīru Jāni Ķuzuli. Kuplā pulkā Imantdienās bija pārstāvēta arī Imanta Kalniņa dzimta – brālis rakstnieks Viks jeb Viktors Kalniņš, dēls mācītājs Krists Kalniņš ar ģimeni, dēls Džonatans, sieva Agra Kalniņa, Agras dēls Mikus, kura tēvs ir mūziķis Igo un citi.

Koncerta īpašā viešņa bija savulaik populārā dziedātāja Agnese, kura īpaši uz Imantdienām bija ieradusies no Bostonas, Amerikā, kur jau vairākus gadus dzīvo. Viņa bija atvedusi kāda latviešu izcelsmes mākslinieka darinātu metāla rozi, ko pasniedza Imantam Kalniņam. Koncertā Agnese uzstājās gan ar solo dziesmām, gan priecēja, dziedot duetos ar Renāru Kauperu un Martu Kristiānu Kalniņu. Kad Renārs Kaupers sāka dziedāt dziesmu „Es šodien jūku prātā”, publika viņam skaļi uzgavilēja un cēlās kājās, dziedot līdzi. Tādas pašas uzslavas vairāku dziesmu izpildīšanas laikā izpelnījās arī grupa „Autobuss debesīs” un Marts Kristiāns Kalniņš.


Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša