Zemgals pieliek punktu skatuves karjerai
Slavenības

Zemgals pieliek punktu skatuves karjerai

Jauns.lv

Dziedātājs Viktors Zemgals (58) pēc skandāla ar grupu Eolika sajuties vecs, tāpēc vairs nealkst par katru cenu atgriezties uz skatuves.

Zemgals pieliek punktu skatuves karjerai...

Viktors vairs negrib atgriezties uz skatuves, norādot, ka ir pietiekami solīdā vecumā un pienācis laiks skatuvei teikt ardievas.
Viktors vairs negrib atgriezties uz skatuves, norādot, ka ir pietiekami solīdā vecumā un pienācis laiks skatuvei teikt ardievas.

Kopš sākās skandāls grupas Eolika dalībnieku vidū un Viktors Zemgals paziņoja par aiziešanu no leģendārā kvarteta, jo nav mierā ar honorāru izmaksu un grupas 30 gadu jubilejas koncertturnejas menedžera Jura Millera izteikumiem presē par Zemgala alkohola problēmām, viņš vairs nesarunājas ar pārējiem kvarteta dalībniekiem, kā arī nepiedalās koncertturnejas noslēguma koncertos.

Negaidīta tikšanās Viktoram ar ilggadējiem kolēģiem Olgu Rajecku un Daini Dobelnieku norisinājās šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas noslēguma raidījumā, kur Viktors un Olga kā bijušie šova dalībnieki uzstājās noslēguma tiešraidē, bet skatītāju rindās sēdēja Dainis. Viktoram izdevās pārmīt dažus vārdus ar bijušajiem kolēģiem, taču sarunas nevedās. „Starp mums nav nekāda kontakta. Kad satikos ar Olgu šova noslēgumā, es viņai pajautāju, kā viņa jūtas? Viņa teica, ka super. Ar to arī beidzās mūsu saruna. Dainis bija draudzīgāks. Viņš pienāca klāt pats un vēlējās kopā nofotografēties, uz ko atbildēju, ka varam arī pēdējo reizi kopā nofotografēties,” bēdīgs par savu kolēģu vienaldzību ir Zemgals.

Dziedātājs vairs netīko atgriezties Eolikas sastāvā, viņam joprojām sāp sirds par notiekošo. Viņš atgādina, ka nav cīnījies par savām personiskajām interesēm, bet aizstāvējis visus grupas Eolika dalībniekus. „Tas viss ir aizgājis par tālu. Tā Eolika, kas bija 30 gadu, vairs nav. Nu jau viss ir norimis un pieklusis. Katrs ir izgāzis savu žulti, un visiem ir bijusi iespēja izteikties, arī tiem, kam parasti šāda iespēja nav bijusi. Mani tikai pārsteidz: vai tiešām pēc 30 gadu kopā pastāvēšanas — nav svarīgi, kādas nesaprašanās vai konflikti rastos, — mani kolēģi tik vienkārši to visu var nodot??? Es mēģināju sevi iedomāties gan Daiņa vietā, kuram bijis pietiekami daudz problēmu, bet mēs itin visas esam atrisinājuši, gan Ilonas vietā, ar kuru bijušas milzīgas problēmas, bet arī tām esam tikuši pāri. Nekad neesam to iznesuši publiski. Par Olgu nerunāšu, jo viņai ir citas intereses. Viņa ir feja, viņai ir jābūt pāri visam,” piebilst Viktors Zemgals.

Grupa „Eolika” 30 gadu garumā

Dziedātājs atklāj, ka šī ir viņa otrā aiziešana no Eolikas. Pirmo reizi tas bijis 1989. gada vidū. „Tad mēs bijām filharmonijas ansamblis, un, kad viss gāja galīgi uz beigām, sapratu, ka tā vairs nav Eolika, un Borisam Rezņikam pateicu, ka vairs nevēlos to turpināt. Kopš tā laika pagājuši 20 gadi, un tagad es pieteicu protestu tam, kā mēs līdz šim esam strādājuši. Mani tas neapmierina, es tā nevēlos. Cilvēkiem ir jāmeklē jaunas idejas un ceļi, bet mēs, rupji sakot, masturbējam. Tā nav slikta nodarbe, varbūt kādam sagādā baudu, bet ir kaut kādām durvīm jāaizveras, lai jaunas atvērtos,” pārdomās par grupas attīstību dalās Zemgals.

Dziedātājs nesēro par notikušo un nemēģina arī visiem spēkiem lauzties atpakaļ uz skatuves. Viņš ir pārliecināts, ka Eolikai ir pielikts punkts. „Vai tad visu laiku ir jādzied viens un tas pats?! Es jau vairāk nekā 40 gadu esmu uz skatuves un 30 no tiem esmu bijis kopā ar Eoliku. Man arī gadu ir pietiekami daudz, lai es lauztos uz skatuves. Tā kā īpaši nepārdzīvoju. Gan jau izdomāšu, ko darīt. Man jau idejas vienmēr ir bijušas, vienīgi neesmu pietiekami uzņēmīgs, lai tās realizētu,” atklāj Zemgals.

Santa Sergejeva, Foto: no Viktora Zemgala privātā arhīva