Baiba Sipeniece kļūst par stilisti pati sev
Slavenības

Baiba Sipeniece kļūst par stilisti pati sev

Jauns.lv

Šovu zvaigzne Baiba Sipeniece–Gavare (40), izgājusi tērpu mākslinieces Elitas Patmalnieces „skolu”, nu sadarbojas ar vairākām citām stilistēm, kuras rada skatuves tērpus pēc pašas Sipenieces iecerēm.

Baiba Sipeniece kļūst par stilisti pati sev...

Sadarbībā ar Elitu Patmalnieci Sipeniece uzplauka krāšņa kā puķe gan „Dziesmu duelī”, gan „Lielajā brīnumzemes šovā”. Kolorīto stilu viņa saglabājusi, kaut arī mainījušies ģērbēji.
Sadarbībā ar Elitu Patmalnieci Sipeniece uzplauka krāšņa kā puķe gan „Dziesmu duelī”, gan „Lielajā brīnumzemes šovā”. Kolorīto stilu viņa saglabājusi, kaut arī mainījušies ģērbēji.

Populārajai TV šovu vadītājai Baibai Sipeniecei–Gavarei būt pamanāmai pie šovbiznesa apvāršņa līdzējusi arī Latvijā pazīstamā modes māksliniece Elita Patmalniece. Tieši sadarbībā ar viņu spilgtas krāsas, kontrastainas formas un krāšņas kleitas kļuvušas par Baibas vizītkarti. Tagad gan ilggadējo sadarbības partneru radošajās attiecībās iestājusies pauze un tērpus Sipeniece atrod gan savos krājumos, gan darina pie modes māksliniecēm Anitas Sedliņas un Violetas Rulles. Turklāt, zinot, ka lielākoties šie tērpi top pēc pašas Baibas iecerēm, viņu jau droši var uzskatīt par talantīgu stilisti. Un, kas zina — ja jau šovbiznesa zvaigznes ik pa laikam pārsteidz ar savu apģērbu kolekcijām, tad atliek cerēt, ka tuvākajā nākotnē dāmas varēs iegādāties arī šikas kleitas no slavenās šovu vadītājas Baibas Sipenieces veidotās tērpu kolekcijas!

Patmalniece dod vaļu jaunajiem

Kad TV3 pirms sešiem gadiem veidoja raidījumu „Dziesmu duelis”, modes māksliniece Elita Patmalniece tika aicināta darināt raidījuma vadītājai Baibai krāšņus tērpus. Tā arī sākusies abu kolorīto dāmu ciešā sadarbība. „Raidījuma veidotāji piešķīra līdzekļus audumu iegādei, un katrā raidījumā Baiba pārsteidza skatītājus ar krāšņu ietērpu. Tāds arī bija raidījuma formāts — parādīt Baibu kā krāšņu puķi,” atminas Patmalniece. Runājot par tērpu radīšanu dažādiem TV projektiem, modes māksliniece atzīst, ka izklaidējošo raidījumu vadītāju apģērbam jābūt kā brīnumam, kas krasi atšķiras no reālās dzīves.

Baibas Sipenieces tērpi

„Ar Baibu „Dziesmu duelī” bija ļoti viegli sastrādāties. Mēs varējām ne no kā radīt brīnumu. Esmu palīdzējusi Baibai veidot arī stilu raidījumā „Lielais Brīnumzemes šovs”, kur drēbes varējām izvēlēties no tērpu īres salona „7. AVĒNIJA,” stāsta modes māksliniece Elita Patmalniece. Jau vēlāk viņa tikusi aicināta veidot tērpus spēlei „Dullais desmitnieks”. Taču sadarbība nebijusi pilnvērtīga, jo raidījums ierakstīts Lietuvā un tā budžets neesot paredzējis Patmalnieces došanos līdzi. „Teikšu godīgi, ka nav nekāda prieka strādāt uz pusslodzi. Arī audums „Dullajam desmitniekam” bija pieejams ierobežotā daudzumā, tāpēc Baibai viena kleita tika kombinēta ar dažādu krāsu zeķbiksēm, krekliņiem un citiem aksesuāriem. Man liekas, ka ir pareizi, ja raidījuma vadītājam stilists nāk palīgā arī raidījuma ierakstā, jo bieži vien pirms filmēšanas sākuma stilistam rodas kāda ģeniāla ideja, ko pielabot, lai pilnveidotu tēlu,” par stilista nozīmi šova procesā ir pārliecināta Patmalniece.

Elita prāto, ka ne jau uz visiem laikiem pārstājusi sastrādāties ar Baibu: „Neesam jau salekušās „uz nažiem”. Tad jau laiks rādīs, vai vēl turpināsim sadarbību un vai turpmāk pucēšu Baibu. Ja vien ko vajadzēs, izpalīdzēšu. Mēs jau tepat Latvijā dzīvojam, un mums ir jāsadzīvo. Jūtos ļoti labi, ka šobrīd iepauzēju ar Baibu — arī jaunajiem māksliniekiem jāļauj vaļa izpausties!” neslēpj Patmalniece.

Tērpus meklē žurnālos

Lai arī nesen finišējušajā šovā „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas” galvenais akcents tika likts uz dziedošajiem pāriem, nevis uz šova vadītāju, tieši Sipenieces tērpi skatītājiem „uz mēles” pagadījās visvairāk. Te kļūmīgi par tērpu autori nosaukta Patmalniece, te nepamatoti pieminēta sanīšanās abu starpā. „Košā kleita bija manam darba stilam netipiska, tāpēc daudzi mani pārdēvēja par Elitu Patmalnieci,” komentējot gaiši zilo kleitu ar puķītēm, savā mājaslapā www.anii.lv smej jaunā modes māksliniece Anita Sedliņa. Izrādījās — ne viss, kas krāšņs un puķains, modes pasaulē viennozīmīgi ir Patmalnieces roku darbs.

Sedliņa, ar ko Baiba Sipeniece iepazinusies pirms gada, būdama raidījuma „Bez tabu. Stils” tērpu konkursa žūrijas pārstāve, darinājusi visus šova „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas” vadītājas tērpus. Tiesa gan, ņemot vērā pašas Baibas ieceres un vēlmes. „Pirmais, ko Baiba pasūtīja pie manis, bija tērps dzimšanas dienai, bet pēc tam — apģērbi ikdienai. Kad Baibu uzaicināja par šova vadītāju, viņa man piedāvāja veidot arī šova tērpus,” par sadarbības pirmsākumiem stāsta Sedliņa.

To, ka viņas tērpi tiek salīdzināti ar Patmalnieces darinājumiem, jaunā modes māksliniece nepārdzīvo — ar to, ka skatītāji mēģinās vilkt paralēles, viņa rēķinājusies. Jāņem taču vērā, ka Baiba savu stilu izkopusi kopā ar Patmalnieci, kas stila iezīmēs atstājis zināmu rokrakstu. „Patiesībā tērpi ir mūsu kopdarbs — Baiba jau ierodas ar modes žurnālos noskatītu ideju par tēlu, kopā meklējam audumu un cenšamies to īstenot,” stāsta tērpu māksliniece. Piemēram, zilā kleita ar ziediņiem, kurā Sipeniece vadīja vienu no pirmajiem „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas” koncertiem, tapusi, noņemot ziedus no kādreiz šūtiem un savu laiku nokalpojušiem Patmalnieces svārkiem un „pārstādot” tos uz jaunās kleitas.

Radio un TV personība Baiba Sipeniece Gavare 2010. gada jūnijā piedalās preses konferencē, kurā paziņo pētījuma "Mīlētākās slavenības" rezultātus.

Baibas Sipenieces-Gavares dzīve

Tēmai pieskaņo pat matu krāsu

Kā zināms, Sipeniece šajā sezonā kļuvusi par divu šovu vadītāju un kādu laiku sestdienās un svētdienās TV ēterā bijusi redzama pat astoņas stundas diennaktī! Tāpēc nav brīnums, ka sasparoties nācies arī šovu veidotājiem, par dīvas ģērbējām akceptējot divas mākslinieces. Proti, šovā „Dejo nost!” par vadītājas Sipenieces tērpiem palīdz gādāt modes māksliniece Violeta Rulle. Tiesa, tā kā Rulles pārziņā ir arī šova dalībnieku krāšņie apģērbi, kas bieži tiekot speciāli šūti viņas darbnīcā, uz pirmo šovu koncertu Sipeniece posusies pati, kleitu atrodot savā garderobē. Kā liecina žurnāla „Kas Jauns” foto arhīvs, sarkanā kleita, kādā Sipeniece bija redzama „Dejo nost!” pirmajā raidījumā, greznoja viņas augumu pirms četriem gadiem kādā korporatīvā ballītē — divus mēnešus pēc otrās meitiņas nākšanas pasaulē.

Violeta Rulle atklāj, ka „Dejo nost!” tērpu izvēli nosaka ne tik daudz pašas Sipenieces ieceres, cik raidījuma tēma. Piemēram, piektā raidījuma tērps, kurā Baibu greznoja drosmīgs dekoltē, akcentēja gangsteru tēmu. Rulle stāsta, ka atšķirībā no citiem Sipenieces šova tērpiem, kas lielākoties šūti viņas salonā, šis caur Lietuvu ar šovu veidotāju starpniecību atceļojis no ASV. Pielāgojoties šova stilam, Baiba arī ļāvusies pēc ilgiem laikiem nokrāsot tumšākus matus. Kad tēmas mainījušās, viņas matos atkal atgriezušās gaišākas cirtas.

Vita Zvaigznīte, Santa Sergejeva/ Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva, TV3 publicitātes foto