Vai Reiniks pārspēs „Prāta vētru?”
Slavenības
2011. gada 10. janvāris, 14:05

Vai Reiniks pārspēs „Prāta vētru?”

Jauns.lv

Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujā „SEB Muzikālā banka” ir noskaidrotas 15 fināldziesmas, kuras izturējušas balsojuma pirmo kārtu un 22. janvārī izskanēs apbalvošanas ceremonijā Ventspilī.

Lai noskaidrotu, kādā secībā fināldziesmas sarindosies un kura no tām kļūs par 2010. gada visvērtīgāko dziesmu, līdz 15. janvārim turpinās 2. kārtas balsojums par finālā iekļuvušajām dziesmām. Tās ir: „Cīrulis” (Roberts Petersons), „Čiekurs egles dēls” (Labvēlīgais Tips), „Dažreiz” (Ivo Fomins), „Dievs tevi mīl” (Nikolajs Puzikovs), „Dzimšanas diena” (Musiqq), „Es skrienu” (Lauris Reiniks), „Gara diena” (Prāta Vētra), „Hēlija Balons” (Miks Dukurs), „Iedomājies” (Aisha, Miks Dukurs un JMMSZK), „Jo tā grib mana sirds” (Jānis Stībelis), „Līdzsvarā” (PER pied. Dairis), „No desmit desmit” (Musiqq), „Rīts ir tālu vēl” (Candy un Roberts Lejasmeijers), „Tici vai nē” (Kaža), „Ūdenskrāsas” (Liene Šomase).

Balsot iespējams gan ar SMS, gan raidījuma mājas lapā www.muzikalabanka.lv, kā arī portālā www.draugiem.lv notiks īpašs balsojums par „draudzīgāko” dziesmu.

Aptaujas noslēguma ceremonijas skatuves ietērps šogad veidots īpaši svinīgi un atbilstoši desmit gadu jubilejas noskaņai. Visas fināla dziesmas koncertā izskanēs jaunos aranžējumos kopā ar „Sinfonietta Rīga”. Turpinot tradīcijas, kopā ar Latvijas Radio 2 radioraidījumu „SEB Muzikālā banka” vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu, pasākumu vadīs viens no mūziķiem – finālistiem, un šoreiz tas būs Jānis Stībelis. Ar speciāli gatavotiem priekšnesumiem ceremoniju papildinās arī „SEB Muzikālās Bankas” ekspertu padomes dalībnieki – Pits Andersons, Boriss Rezņiks, Arnis Mednis, Māris Briežkalns, Valts Pūce, Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Imants Vanzovičs, Niks Matvejevs un latviešu popmūzikas leģenda Margarita Vilcāne. Neizpaliks arī retrospektīvs ieskats visu aizvadīto sezonu populārākajās dziesmās un atkalredzēšanās ar to izpildītājiem.

„SEB Muzikālās bankas 2010” apbalvošanas ceremonija šogad notiks 22. janvārī plkst.19:00 Ventspils Olimpiskajā centrā un tiešraidē to varēs dzirdēt arī „Latvijas Radio 2”, bet plkst. 21:15 vērot „LTV1”. Visās „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās nopērkamas arī biļetes uz apbalvošanas ceremoniju un tās ģenerālmēģinājumu 22. janvārī plkst. 14:00.

Kasjauns.lv/Foto: No izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva