„Muzikālajā bankā” uzvar Nikolajs Puzikovs
Slavenības
2011. gada 23. janvāris, 20:19

„Muzikālajā bankā” uzvar Nikolajs Puzikovs

Jauns.lv

Ar krāšņu šovu un spilgtiem priekšnesumiem noslēgusies Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas „SEB Muzikālā banka 2010” apbalvošanas ceremonija, kurā par gada vērtīgāko dziesmu atzīta Nikolaja Puzikova dziedātā „Dievs tevi mīl”.

Šī dziesma pārliecinoši ieguva pirmo vietu gan klausītāju, gan mūzikas ekspertu kopvērtējumā. Par otro vērtīgāko dziesmu balsotāji atzinuši grupas  Prāta vētra kompozīciju „Gara diena”, bet trešajā vietā ierindojusies Musiqq izpildītā dziesma  „Dzimšanas diena”.

Turpinot tradīciju, vērtīgāko dziesmu noteica gan klausītāji (50%), gan arī īpaša „SEB Muzikālās Bankas” ekspertu padome (50%). Ekspertu padomē iesaistījās  profesionāli, ar aptaujas fināldziesmām nesaistīti mūziķi, kuri ar speciāli gatavotiem priekšnesumiem uzstājās arī apbalvošanas ceremonijā. Šogad ekspertu padomē darbojās Normunds Šnē, Māris Briežkalns, Pits Andersons, Boriss Rezņiks, Valts Pūce, Arnis Mednis, Raimonds Ozols, Niks Matvejevs, Imants Vanzovičs un Margarita Vilcāne. Īpašu publikas atsaucību izpelnījās Arņa Medņa etnoskaņās izpildītais „Radio, radio”, pozitīvu pārsteigumu sagādāja vijolnieka Raimonda Ozola pirmatskaņojums - uvertīra no operas „Žagata zagle”, kā arī Margaritas Vilcānes, Intara Busuļa un Musiqq puišu kopīgi dziedātais senais hits „Zili lini.” Bet vislielākās publikas ovācijas pavadīja atkalredzēšanoss ar iepriekšējo gadu visvērtīgāko dziesmu izpildītājiem Intaru Busuli, Jāni Rībenu, Andri Kiviču, Borovu Mc, Lauri Reiniku un Musiqq kopīgā dziesmu popūrijā.

Apbalvošanas ceremonijā visas  fināldziesmas jaunās aranžijās izskanēja kopā ar „Sinfonietta Rīga” un Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu. Visi finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes, kuru dizainā saskatāmas arī „Muzikālās Bankas” 10 gadskārtas.

Pēc klausītāju un ekspertu padomes kopvērtējuma dziesmas sarindojušās sekojošā secībā:

1.vieta   DIEVS TEVI MĪL – Nikolajs Puzikovs

2.vieta   GARA DIENA – Prāta Vētra

3.vieta   DZIMŠANAS DIENA - Musiqq

4.vieta   IEDOMĀJIES – Aisha, Miks Dukurs , JMMSZK

5.vieta   JO TĀ GRIB MANA SIRDS – Jānis Stībelis

6.vieta   No 10 – 10 - Musiqq

7.vieta   DAŽREIZ – Ivo Fomins

8.vieta   ES SKRIENU – Lauris Reiniks

9.vieta   TICI VAI NĒ -  Kaža

10.vieta  ŪDENSKRĀSAS – Liene Šomase

11.vieta  ČIEKURS EGLES DĒLS – Labvēlīgais tips

12.vieta   RĪTS IR TĀLU VĒL – Candy un R.Lejasmeijers

13.vieta   CĪRULIS – Roberts Pētersons

14.vieta   LĪDZSVARĀ – PER pied Dairis

15.vieta   HĒLIJA BALONS – Miks Dukurs

Latvijas Radio 2” dziesmu aptaujas „SEB Muzikālā banka” ģenerālatbalstītājs ir „SEB banka”. Apbalvošanas ceremonija tapusi sadarbībā ar Ventspils pilsētu un „Euroskor”.

Kasjauns.lv