1dienas
21stundas
43minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
„Eirodziesmas 2011” banketa viesi gāž no kājām „Musiqq”
Slavenības

„Eirodziesmas 2011” banketa viesi gāž no kājām „Musiqq”

Jauns.lv

Ventspils teātra namā „Jūras vārti” pēc „Eirodziesmas 2011” superfināla norisinājās svētku bankets, kura viesi teju gāza no kājām Liepājas dueta „Musiqq” puišus, lai tikai aprunātos, paspiestu roku un apsveiktu ar uzvaru.

„Eirodziesmas 2011” banketa viesi gāž no kājām „Mu...

Konfeti salūts par godu Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa uzvarētājiem – grupai „Musiqq”. Un ballīte var sākties!
Konfeti salūts par godu Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa uzvarētājiem – grupai „Musiqq”. Un ballīte var sākties!

„Eirodziesmas 2011” aizkulises un bankets

Kamēr pārējie Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa finālisti devās remdēt slāpes un izsalkumu pēc ilgajām un nogurdinošajām ģenerālmēģinājuma un fināla konkursa stundām, uzvarētāji Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs no „Musiqq” uz banketu nesteidza, jo puiši vispirms vēlējās mazliet aprast ar apziņu, ka tieši viņu jau maijā dosies uz Vāciju, lai pārstāvētu Latviju Eirovīzijā. Taču atlika Emīlam un Maratam parādīties banketā, kad sāka skanēt ovācijas un aplausi, kā arī netrūka sveicēju, kuri gribēja spiest roku, bučot un skaut uzvarētājus, kuri paši, savukārt, par visu vairāk vēlējās uzņemt spēkus, ieturot maltīti. Vēlajā nakts stundā puišiem tā bija pirmā ēdienreize dienas garumā.

Ballītē līksmoja arī enerģiskā Dukuru ģimene, kuri uz Ventspili bija atbraukuši ar visdārgāko skatuves rekvizītu – 11 000 latu vērtībā. „D-Family” jeb Dukuru ģimene ar dziesmu „Daylight” ierindojās fināla 5. vietā. Ģimene bija padomājusi par vērienīgu šovu, kurā ne tikai izmantoja pirotehniku, bet arī dārgo rekvizītu. Lielais rekvizīts uz skatuves atvests no Rīgas. „Tagad jau visi domās, ka mēs kādi biezie! Tā vis nav, skatuves rekvizītu aizlienējām no vienas fotostudijas,” kasjauns.lv atklāja Miks Dukurs.

Paulas un Mika skatuves tērpus veidoja pat divas Latvijā atzītas modes mākslinieces – Anita Altmane un Elita Patmalniece. Savukārt par Dukuru ģimenes frizūrām rūpējās friziere Inese Sproģe. Paula Dukure, komentējot savu matu veidojumu, teica, ka ir sajūta, ka uz galvas izveidots liels mikrofons.

Par to, ka Dukuri nav uzvarējuši, viņi nepārdzīvoja vien tādēļ, ka palīgā ar psiholoģisku padomu nāca dziedātājs Kaža jeb Kārlis Būmeisters, kurš zināja īstos vārdus, kā mierināt jaunos dziedātājus Miku un Paulu.

Savukārt grupas „Blitze” solists Arvīds Berķis atklāj, ka nav nekāds noslēpums, bet grupas dalībnieki Eirodziesmas finālā gribējuši ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu „Hop” aizlēkt mazliet tālāk. Finālā dziesma „Hop” ierindojās gan tikai 7. vietā. Taču, ja nav paveicies, puiši neskumst un plāno nepārtraukt savu muzikālo karjeru,. „Grupai dziesmas rakstu ne tikai es, bet arī pārējie džeki. Tā arī savulaik iepazinos ar Mārtiņu Freimani. Viņš teica, ka forši, ka ne tikai dziedu, bet arī rakstu dziesmas. Nav jau tā, ka tagad apstāsies grupas darbība, mēs turpināsim iesākto,” stāsta Arvīds.

Atgādinām, ka starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2011 nacionālajā atlasē superfinālā uzvarēja grupa „Musiqq” un viņu dziesma „Angel In Disguise”, sīvā cīņā apsteidzot Lauri Reiniku ar dziesmu „Banjo Laura”, bet trešajā vietā bija mazpazīstamā grupa „Pieneņu vīns” ar dziesmu ar dziesmu „You Are”.

Nacionālā fināla uzvarētāju noteica skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā bija Sandra Veinberga, Jānis Šipkēvics, Iveta Lepeško, Aigars Dinsbergs, Juris Sējāns, Aivars Hermanis, bet žūrijas vadītājs bija Boriss Rezņiks.

Ņemot vērā publikas un žūrijas balsojumu, dziesmas finālā sarindojušās šādā secībā:

4. vietā – Evija Sloka („Don’t Stop The Dance”)

5. vietā – „D-family” („Daylight”)

6. vietā – „Jāņa Stībeļa banda” („Let It Be Me”)

7. vietā – grupa “Blitze” („Hop”)

8. vietā - Elīna Krastiņa („Look Back At Me Again”)

9. vietā - Oksana Ļepska („Live On!”)

10. vietā - Ivo Grīsniņš-Grīslis („Cinderella”)

11. vietā – grupa “The Secretz” („Summer Night”)

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Ziders