Busulis uzkarsē publiku ar „Sex machine”. FOTO
Slavenības
2011. gada 7. marts, 09:40

Busulis uzkarsē publiku ar „Sex machine”. FOTO

Jauns.lv

6. martā atraktīvais dziedātājs Intars Busulis ar diviem koncertiem „Savādāks” pieskandināja Rīgas Kongresu namu. Intars uz skatuves bija formā - jokoja, izpildīja dziesmas no dubultalbumu „AKTs” un „KИNO” akustiskajām versijām, kā arī trīs jaunas Raimonda Paula kompozīcijas.

Intars Busulis vienmēr prot pārsteigt. Arī šoreiz koncertā „Savādāks” Intars bija citāds. Viņš bija padomājis ne tikai par daudzveidīgu koncertprogrammu, krāšņām video projekcijām, bet arī par skatītājiem, kuriem pirms koncerta tika izdalītas zilas krāsas svilpes, ar kurām koncerta otrajā daļā, kad dziedātājs bija kārtīgi iesildījis publiku, viņš aicināja visus svilpt no sirds, cik vien tīk. Koncerts tika dalīts četrās daļās, kur katra daļa atspoguļoja kādu posmu mūziķa dzīvē.

Busulim uz skatuves palīdzēja mūziķu kompānija –Andris Grunte ar kontrabasu, akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis, bundzinieks Kaspars Grigalis, saksofonists Gints Pabērzs un komponists un taustiņinstrumentālists Kārlis Lācis.

Jau pēc pirmās koncerta daļas izpildītajām dziesmām varēja skaidri manīt jaunas iezīmes Intara dziedājumā. Iespējams, dziedātājs ietekmējies no ceļojuma pa Rumānijas reģionu – Transilvānijā, kuru Busulis apmeklēja ar piedzīvojumu ekspedīcijas „1000 jūdzes” komandu. Skatītāji koncerta laikā sačukstējās, ka latviešiem ir savs Gorans Bregovičs, kurš ar savu vienkāršo un patieso dziedājumu spēj aizraut publiku.

Vienā no koncerta daļām izskanēja skaņdarbi no projekta „Pauls. Busulis. Jevtušenko.” dziesmas, kuras Maestro Raimonds Pauls pirmo reizi klausītājiem atskaņoja aizvadītajā gadā. Citā koncerta daļā ikviens uz skatuves esošais mūziķis izpildīja kādu no savas dzīves ietekmes dziesmām, sākot no Džeimsa Brauna dziesmas „Sex machine”, kad uz skatuves varēja vērot erotiska satura mizanscēnu, līdz pat Harija Nilsona dziesmai „Coconut”.

Pasaules slavenu mākslinieku un dziedātāju aizskatuves menedžere Gee jeb Ilze Eriņa pēc Intara koncerta atzina: „Man prieks, ka ir izaudzināta jauna un spēcīga menedžmenta paaudze, kas izprot mākslinieka vēlmes un spēj paspilgtināt Intara Busuļa starojumu. Koncerts uzbūra neaizmirstamu klātbūtnes efektu, kur katrs klātesošais kļuva par daļu no šova. Izcils baudījums uz visiem 100 %. Mūziķu profesionalitāte, improvizācijas spējas un muzikāli vizuālais baudījums bija tik spilgts, ka divas stundas garais koncertšovs ļāva iedomāto un uzburto Intara pasaku pārvērst par esošu realitāti.”

Uz pirmo koncertu no Talsiem bija atbraukusi arī Intara kuplā ģimene. Vecāki - mamma Ērika un tētis, kā arī dziedātāja divi brāļi un māsa, kuri vienmēr bijuši aktīvākie dēla skatuves gaitu atbalstītāji. Intara mamma portālam kasjauns.lv pēc dēla koncerta „Savādāks” atzina, ka visa kuplā ģimene no Talsiem uz dēla koncertu atbraukusi pat ar divām automašīnām. Mamma atzina, ka dēla koncerti vienmēr viņai ir kā pārsteigums, jo Intaram ir talants katru reizi būt citādam.

Intara Busuļa izpildītais hits „Brīvdiena”

Dziesma „Kabeļdejotājs”

Intara Busuļa koncerta „Savādāks” pirmatskaņojums

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Ziders.