Paulam patīk Riči un Ieviņš. Kurš pārstāvēs Latviju Jūrmalā?
Slavenības
2011. gada 22. marts, 19:15

Paulam patīk Riči un Ieviņš. Kurš pārstāvēs Latviju Jūrmalā?

Jauns.lv

Šovasar Jūrmalā starptautiskais jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis” svinēs desmit gadu jubileju. Bet 25. martā Rīgā notiks Eiropas konkursantu atlase, kurā meklēs arī dalībniekus no Latvijas. Savas simpātijas jau ir Raimondam Paulam.

­­

Brazīlijas, Lielbritānijas, Vācijas, Bosnijas un Hercegovinas, Izraēlas,  Itālijas, Kamerūnas, Togo, Polijas, Amerikas, Francijas, Šveices, Zviedrijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas jauno dziedātāju vokālās dotības vērtēs profesionāla žūrija, kuras sastāvā būs - žūrijas līdzpriekšsēdētāji Maestro Raimonds Pauls un Krievijā populārais komponists Igors Krutojs, kā arī „Jaunā viļņa” ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins, operdziedātāja Inese Galante, konkursa muzikālais producents Jevģenijs Orlovs, konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans, izdevniecības nama „Petits” prezidents Aleksejs Šeiņins, „MIX Media Group” Andrejs Feldmanis, LNT šefs Andrejs Ēķis, Jūrmalas mēra padomnieks kultūras jautājumos Raimonds Munkevics un Dzintaru koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Ļevs Ostrovskis.

Šobrīd zināms, ka uz iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā „Jaunais vilnis 2011” pretendē duets „Euphoria”, duets „Luvland”, Anastasija Bagrada, Dāvids Kalandija,  Dana Kugaudo jeb Daniella, Jānis Lemežis jeb Džonijs, Roberts Pētersons, Samanta Tīna jeb Samanta Poļakova, Nikolajs Puzikovs, dziedošais trio Riči, Mārtiņš Ruskis, Aminata Savadogo, Natālija Tumševica, Adelīna Jureviča jeb Adelly. Taču iespējams, ka piektdien uz atlases kārtu ieradīsies arī citi Latvijas jaunie un talantīgie Latvijas izpildītāji. Tajā pat dienā klubā „Essential” norisināsies arī bērnu „Jaunā viļņa” atlases kārta, kurā no Latvijas pieteikusies LNT šova „Latvijas zelta talanti” dalībniece Betija Bedikere un bērnu dziesmu šova „Mazo dziesmas Latvijai” dalībniece Agate Albekeite.

Konkursa līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls portālam kasjauns.lv atklāj, ka šogad „Jaunā viļņa” desmitajā jubilejā nevēlas spekulēt ar savu vārdu, it sevišķi pēc tā, kā tas tika pasniegts aizvadītajā gadā. „Es tomēr esmu emocionāls cilvēks. Lai gan man dažas lietas no organizatoriskās puses nav pieņemamas, es šogad piedalīšos,” skaidro Maestro.

Pauls atgādina, ka tiem, kuri šogad atkal ķersies klāt pie „Jaunā viļņa” nomelnošanas, iesaka Latvijā sarīkot līdzvērtīgu pasākumu un tikai tad izteikt asas un kritiskas piezīmes. „Man ir apriebies tas, kas šobrīd notiek Latvijas šovbiznesā. Kas tad mums te ir? Pāris TV šovi, kuri ir cits par citu bēdīgāki,” sašutis par notiekošo ir Maestro.

Latvijā populārais komponists, kuram iepriekšējos gados bijusi liela ietekme „Jaunajā vilnī”, atzīst, ka agrāk skaidri varēja nojaust, kurš skatuves mākslinieks Latviju pārstāvēs šajā konkursā. „Mēs noskatījām vienu izpildītāju un tad arī  viņu virzījām uz priekšu. Esmu palīdzējis virzīt gan grupu „Cosmos”, gan Intaru Busuli, gan Andri Ērgli, gan citus,” teic Pauls.

Bet kā būs šogad? Lai gan „Jaunā viļņa” Eiropas konkursantu atlase vēl tikai priekšā, Pauls atzinīgus vārdus velta grupai „Riči”, kā arī jaunajam izpildītājam Atim Ieviņam no Ogres. „Šogad konkursam pieteikušās vairākas kandidatūras, bet man arī ir savas simpātijas. Riču ugunīgais temperaments varētu patikt, jāskatās vienīgi kāds viņiem ir repertuārs. Man simpatizē arī ogrēnietis Atis Ieviņš, kurš manā jubilejā „Arēnā Rīga” izpildīja solo numuru,” skaidro Pauls.

Atgādinām, ka aizvadītā gada „Jaunā viļņa” atlasē no Latvijas tika izraudzīti trīs izpildītāji – Miks un Paula Dukuri, puišu grupa „PeR”, kā arī meiteņu trio „Lady’s Sweet”. Notika arī otra atlases kārta Maskavā, pēc kuras tika paziņots, ka no Latvijas „Jaunajā vilnī 2010” piedalīsies divas grupas „Lady’s Sweet” un „PeR”, kas pašā konkursā izcīnīja attiecīgi 10. un 11. vietu. Savukārt 2009. gadā Latviju pārstāvēja Aisha, kas palika 5. vietā, bet gadu iepriekš Dons palika 4. vietā. 2007. gadā Andris Ērglis bija otrais, 2006. gadā Žanna Blagoveščenska izcīnīja 7. vietu, 2005. gadā uzvarēja Intars Bususlis, 2004. gadā triumfēja grupa „Cosmos”, 2003. gadā Nicol un Veronika Plotņikova attiecīgi bija 7. un 5. vietā, bet 2002. gadā Jānis Stībelis ieguva trešo vietu.

Latvijas pārstāvju rezultāti „Jaunajā Vilnī” ar katru gadu tikai pasliktinājušies, bet, to, kurš tad pārstāvēs Latviju šovasar, lems žūrija atlases konkursā. Bet, kā jums liekas, kurš šogad konkursā „Jaunais vilnis 2011” vislabāk pārstāvētu Latviju? Samanta Tīna? Riči? Nikolajs Puzikovs, bet varbūt Natālija Tumševica?

Jaunie talanti, kuri pretendē pārstāvēt Latviju „Jaunajā vilnī 2011” Natālija Tumševica — «Dynamite»

­

Krievijā populārā šova „Slavas minūte” finālists Dāvids Kalandija

­

LNT šova „O!Kartes Akadēmija” Samanta Tīna

­

SEB „Muzikālās bankas 2010” uzvarētājs Nikolajs Puzikovs

­

Šova „Latvijas dziedošās ģimenes” finālisti - Riču ģimene

­

Ventspilnieks Roberts Pētersons

­

Aminata Savadogo — «I Turn to You»

­

Duets „Euphoria”

Anastasija Bagrada

­

Dana Kugaudo jeb Daniella

­

Duets „Luvland”

Adelīna Jureviča

­

­

Mārtiņš Ruskis – „Ļauj”

Jānis Lemežis TV3 šovā „Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas.”

Santa Sergejeva/Foto: Aigars Hibneris, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

­­­­­­­­­­­­­­