1dienas
21stundas
44minūtes
28sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pugačova taisa savu „Jauno vilni” Krimā
Slavenības

Pugačova taisa savu „Jauno vilni” Krimā

Jauns.lv

Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova (61) ar skatuves kolēģi Sofiju Rotaru (63) aizmirsušas kādreizējās domstarpības un apvienojušās, lai veidotu jaunu starptautisku muzikālo šovu „Крым мьюзик фест”, kas šovasar notiks Ukrainas kūrortā Jaltā.

Pugačova taisa savu „Jauno vilni” Krimā...
Iespējams, ka šovasar uz „Jaunā viļņa” desmito jubileju Krievijas estrādes primadonna neieradīsies, jo viņa kopā ar skatuves kolēģi Sofiju Rotaru veidos pati savu jauno izpildītāju konkursu Jaltā.
Iespējams, ka šovasar uz „Jaunā viļņa” desmito jubileju Krievijas estrādes primadonna neieradīsies, jo viņa kopā ar skatuves kolēģi Sofiju Rotaru veidos pati savu jauno izpildītāju konkursu Jaltā.
Alla Pugačova un Maksims Galkins 2008. gadā pie dzintaru koncertzāles.

Alla Pugačova un „Jaunais Vilnis”

Jaunais izpildītāju konkurss, ko rīkos abas estrādes leģendas Alla Pugačova un Sofija Rotaru, solās būt vērienīgs. Krievijas interneta medijs „Life Showbiz” vēsta, ka Jaltā notiekošā jauno izpildītāju konkursa balvu fonds būs krietni lielāks nekā Jūrmalas konkursā „Jaunais vilnis”. Zinātāji lēš, ka Pugačovas un Rotaru konkursa balvu fonds sastādīs 200 000 dolārus!

Pati Krievijas estrādes leģenda Pugačova jaunajā projektā neplāno dziedāt, bet, līdzīgi kā iepriekšējos gados „Jaunajā vilnī”, kļūs par sava jaunā konkursa mūzu. Konkursa organizatori nolēmuši, ka ar „Крым мьюзик фест” palīdzību, izdosies popularizēt aizmirsto Ukrainas kūrortu – Jaltu.

Vai atpazīstat? Šis drūmais tantuks ir neviens cits kā Krievijas skatuves dīva Alla Pugačova. Šādi viņa pērn bija redzama uz perona Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Alla Pugačova Jūrmalā 2010. gadā

Pugačovas vadībā konkurss norisināsies slavenajā Jaltas koncertzālē «Юбилейный», bet konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētājas pienākumus pildīs Rotaru. Koncertzālē ir paredzēta rekonstrukcija, kuras laikā tiks savienotas vairākas skatuves. Taču viena no galvenajām pasākuma norises vietām atradīsies uz koncertzāles jumta.

Šobrīd Rotaru nodarbojas ar žūrijas komisijas atlasi, dziedātāja pati vada sarunas ar iespējamajiem kandidātiem no dažādām pasaules valstīm – Krievijas estrādes dziedātāju Valēriju Ļeontjevu, itāļu dziedātāju Rikardo Foli un citiem kandidātiem no Ukrainas un Vācijas. Pavisam drīz sāksies jauno dziedātāju atlase no pieciem kontinentiem, tādēļ žūrijas komandai jābūt gatavai noteikt spilgtākos talantus. Tieši Pugačova nākusi klajā ar paziņojumu, ka ir pienācis laiks paplašināt jauno talantu meklēšanas robežas, vienlaikus to darot Eiropā, Āfrikā, Austrālijā un Amerikā. Kā īpašie konkursa viesi tiek minēti pasaulē populāri skatuves mākslinieki, kuru vidū ir Laiza Minelli, Hulio Iglesias un citas zvaigznes.

Krievijas estrādes primadonna jau kaļ plānus, kādā tēlā viņa parādīsies uz skatuves. Krāšņus tērpus Pugačovai palīdzēs izvēlēties viņas ilggadējais draugs, Krievijā populārais modes dizaineris Valentīns Judaškins.

Jūrmalas lepnajā viesnīcā „Baltic Beach Hotel” dziedātāja lielākoties uzturējās savos prezidenta apartamentos, un ārpus tiem iznāca vien, dodoties uz restorānu, kā arī braucot uzstāties uz Rīgu.

Pugačovas atpūta Jūrmalā

Tiesa gan, šī nav pirmā reize, kad Pugačova atsakās no kopēja sadarbības projekta ar Krievijā populāro komponistu Igoru Krutoju (viņš arī konkursa „Jaunais vilnis” organizators) un atklāj pati savu konkursu, līdzīgi jau esošam projektam. Tieši tāpat bija ar šovu „Zvaigžņu fabrika. Atgriešanās”, kuru 61 gadu vecā dziedātāja ignorēja, taču ilgi nedomājot, viņa laida klajā konceptuāli sarežģītu muzikālu šovu „Faktors А” („Фактор А”).

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā Allas Pugačovas ierašanos gaidīja milzīgs pūlis. „Jaunā viļņa” mūzas sagaidītāju vidū bija gan mediju pārstāvji, gan fani.

Allas Pugačovas ierašanās uz „Jauno vilni 2009”

Santa Cipule/Foto: No izdevniecības „Rīgas viļņi” arhīva/foto Evija Trifanova/LETA