Defekti vai efekti? Slavenību rētas, dzimumzīmītes un zobu šķirbiņas
Defekti vai efekti?
Slavenības
2016. gada 1. augusts, 06:04

Defekti vai efekti? Slavenību rētas, dzimumzīmītes un zobu šķirbiņas

Jauns.lv

Kādai tā ir dzimumzīmīte virs lūpas, kādai šķirbiņa starp priekšzobiem vai neliela rēta sejā. Šīs vizuālās īpatnības kļuvušas par vairāku slavenību atpazīšanas zīmi. Sauksiet tās par defektiem jeb īpašām „rozīnītēm”?

Vanesa Paradī

Šķirbiņa starp priekšzobiem kļuvusi par franču aktrises, modeles un dziedātājas Vanesas Paradī īpašo „rozīnīti”. Turklāt šarmantā francūziete ar šo īpatnību patiesi lepojas. Viņa visu mūžu ir plati smaidījusi fotogrāfiem un lūpas krāsojusi piesātinātā tonī, kas tikai vēl vairāk pievērš uzmanību zobiem. Vanesa kļuvusi par paraugu daudzām meitenēm. Paradī pēdās sekojušas arī tādas modeles kā Lara Stouna un Džordža Meja Džegere, kurām šķirbiņa starp priekšzobiem nav traucējusi veidot veiksmīgu karjeru.

Parisa Hiltone

Daudzi pat nezina, ka sabiedrības dāmas Parisas Hiltones koķetais puspievērto acu skatiens patiesībā ir neveiksmīgas plastiskās operācijas un regulāras lēcu izmantošanas sekas. Parisai kreisās acs plakstiņš neļauj acij atvērties līdz galam plaši. Daudzu gadu laikā šāds puspievērtu acu skatiens kļuvis par mis Hiltones firmaszīmi.

Tīna Feja

Populārās komēdiju aktrises Tīnas Fejas sejā aizvien redzama rēta. Viņa to ieguva piecu gadu vecumā, kad meitenītei kāds svešinieks uzbruka ar nazi. Tīna ar rētu prot sadzīvot un nemeklē iespējas, kā to jebkādiem līdzekļiem likvidēt. Rēta aktrises sejā nav pat iespaidojusi viņas karjeru Holivudā, kur valda izteikts skaistuma kults. Feja ir astoņkārtēja „Emmy” balvas laureāte un divas reizes saņēmusi arī godalgu „Zelta globuss”.

Elizabete Teilore

Leģendārā aktrise Elizabete Teilore pasaulē nāca ar retu mutācijas formu – divu rindu skropstām. Pateicoties tām, viņas skatiens vienmēr bijis ļoti izteiksmīgs. Turklāt arī aktrises acis bija ārkārtīgi retas krāsas – zili violetā nokrāsā. 1999. gadā Amerikas kinomākslas institūts ierindoja Elizabeti Teilori visu laiku izcilāko kinozvaigžņu saraksta septītajā vietā.

Džordža Meja Džegere

Džordža Mejai Džegerei ir tikai 24 gadu, bet jau panākumiem bagāta modeles karjera. Viņai ir līgums ar tādiem zīmoliem kā „Chanel” „H&M”, „Miu Miu”, „Versace” un vēl daudziem citiem. Savu kolorīto ārieni jauniete mantojusi no tēva – grupas „The Rolling Stones” mūziķa Mika Džegera un mammas – modeles Džerijas Holas. Šķirbiņu starp priekšzobiem Džordža vienmēr īpaši akcentējusi, pozējot ar viegli puspievērtām lūpām.

Sindija Krauforde

Supermodeles Sindijas Kraufordes atpazīšanas zīme ir mazā dzimumzīmīte virs lūpas. Skolas laikos meiteni šīs īpatnības dēļ bieži izsmēja, savukārt Sindijas pirmais menedžeris no reklāmas aģentūras pat ieteica viņai no tās atbrīvoties. Sindijai ir jau 50 gadu un viņa aizvien turpina karjeru. Kraufordes fotogrāfijas savulaik rotājušas vairāk nekā 600 glancēto žurnālu vākus visā pasaulē.

Karolīna Kurkova

Nelielais defekts uz Karolīnas Kurkovas auguma nav traucējis čehu izcelsmes modelei kļūt par vienu no prestižā zīmola „Victoria’s Secret” eņģeļiem un demonstrēt apakšveļu un peldkostīmus. Dažos attēlos var redzēt, ka modelei Karolīnai nav nabas. Tās ir bērnībā veiktās brukas operācijas sekas.

Letīcija Kasta

Modelei Letīcijai Kastai šķību zobu dēļ izveidojies nepareizs sakodiens, kas īpaši novērojams augšējiem priekšzobiem. Taču patiecoties šīm defektam Letīcijai allaž piemitis īpašs šarms. Savos 38 gados viņa ir ne tikai veiksmīga modele, bet arī trīs bērnu mamma.

Keita Bosvorta

Aktrise Keita Bosvorta pasaulē nākusi ar dažādas krāsas acīm. Viņas kreisā acs ir zila, bet labā uz pusi brūna. Keita šo īpatnību jau no pašas bērnības uztvērusi kā „bonusu”, kas izceļ viņu apkārtējo vidū. Aktrise nekad nav domājusi par krāsaino lēcu lietošanu.

Sīls

Supermodeles Heidijas Klumas bijušas vīrs un viņas triju bērnu tēvs, dziedātājs Sīls, nekautrējas no rētām savā sejā. Viņš tās uztver par savu „īpašo rozīnīti” un atpazīšanas zīmi. Rētas mūziķi piemeklēja pēc pārciestās sarkanās vilkēdes agrā jaunībā.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press