1dienas
21stundas
44minūtes
20sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Slavenības pulcējas „Labestības dienā”. FOTO
Slavenības

Slavenības pulcējas „Labestības dienā”. FOTO

Jauns.lv

Šodien, 29. maijā visas dienas garumā Rīgā pie Kongresu nama norisinās labdarības pasākuma „Labestības diena” piektās jubilejas svētki, kurā ziedojumu vākšanā smagi slimiem bērniem iesaistās arī daudzi sabiedrībā pazīstami ļaudis.

Slavenības pulcējas „Labestības dienā”. FOTO...
LNT raidījuma „Tautas balss” vadītāji Aina Poiša un Māris Grigalis šajā dienā vairāku stundu garumā staigāja pa Rīgu ar ziedojumu kastītēm, aicinādami atsaucīgus garāmgājējus ziedot slimo bērnu ārstēšanai.
LNT raidījuma „Tautas balss” vadītāji Aina Poiša un Māris Grigalis šajā dienā vairāku stundu garumā staigāja pa Rīgu ar ziedojumu kastītēm, aicinādami atsaucīgus garāmgājējus ziedot slimo bērnu ārstēšanai.
„Labestības dienas” priekšnesumus visas dienas garumā uz skatuves pie Kongresu nama piesaka TV seja Liene Bērziņa.

Slavenības tiekas „Labestības dienā”

Ļaudis pie Kongresu nama sāka pulcēties jau kopš desmitiem rītā, neraugoties uz drēgnajiem un mitrajiem laikapstākļiem. Piecu gadu laikā kopš pirmā Labestības dienas pasākuma šie sirsnīgie svētki daudziem jau kļuvuši par ģimenes tradīciju. Arī šoreiz telekompānijas LNT un portāla ziedot.lv komanda parūpējusies par daudzveidīgām atrakcijām – bērni var iztrakoties gan uz vairākām piepūšamajām atrakcijām un batutiem, piedalīties zīmēšanas un rotu darināšanas darbnīcās un pat piedalīties puķu stādīšanā Kronvalda parka dobēs. Protams, arī šoreiz Labestības dienas patroneses lomu uzņēmusies pazīstamā aktrise Katrīne Pasternaka, taču ziedojumu vākšanā iesaistās arī TV raidījumu vadītāji, piemēram, „Degpunktā” seja Inese Supe un atraktīvais „Tautas balss” tandēms Aina Poiša un Māris Grigalis. Uz skatuves visas dienas garumā norisinās dažnedažādi priekšnesumi, uzstājas arī populāri skatuves mākslinieki un TV šova „Mazo dziesmas Latvijai” dalībnieki.

Jau īsi pēc astoņiem vakarā Kongresu namā sāksies „Labestības dienas” noslēguma koncerts, kurā uzstāsies Maestro Raimonds Pauls, Olga Rajecka, Aija Andrejeva, „Putnu balle”, Jānis Stībelis, Kaža, Kaspars Zlidnis, Agnese Rakovska un citi pašmāju mākslinieki.

Atgādinām, ka šogad labdarības mērķiem iecerēts savākt aptuveni 28 tūkstošus latu, kas nepieciešami četru smagi slimu bērnu ārstēšanai. Ja saziedotā summa būs lielāka, naudas līdzekļi pietiks arī citiem bērniem, kas cieš no dažādām nopietnām veselības problēmām.

Bērni, kuriem mēs varam palīdzēt

2011.gada „Labestības dienā” palīdzību gaida  bērni, kuriem ir nepieciešama mūsu palīdzība. Lai Aleksandrs (5 gadi) dzirdētu, Timofejs (3 gadi) redzētu, Elīna (16 gadi) staigātu un Ernests (3 gadi) dzīvotu, ir nepieciešami 27755,15 lati! Saziedosim šo naudu Labestības dienā 29. maijā!

Elīnai ir 16 gadi, šogad viņa beigs 9. klasi. Meitenei piedzimstot ārsti diagnosticēja skoliozi. Slimība progresē un meitenei deformējušās arī kājas. Steidzami nepieciešama kreisās gūžas operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. Lai to paveiktu nepieciešami 15810,65 lati.

Ernests piedzima vesels, auga un attīstījās kā pēc grāmatas. Viena gada un trīs mēnešu vecumā zēns ļoti smagā formā pārslimoja meningītu ar dažādām  blakus komplikācijām, kā rezultātā ļoti nopietni tika bojātas galvas smadzenes. No slimnīcas puisēns atgriezās pilnīgi nekustīgs, bez acu skata fiksācijas, ar zondes barošanu un krampju lēkmēm. Ārstēšanās ir devusi rezultātus. Ernests mācās pārvietoties un ir iemācījies ēst pats. Puisēnam nepieciešama cilmes šūnu terapija Vācijas klīnikā „XCell – Center”. Lai Ernests saņemtu šo terapiju nepieciešami 6394,50 lati.

Zēnam 9 mēnešu vecumā ārsti konstatēja sensoneirālo vājdzirdību. Puisēns dzīvoja pilnīgā klusumā. Aleksandram 1,5 gadu vecumā tika ieoperēts implants. Sākās garš un smags ārstniecības posms un ir pirmie rezultāti. Lai Aleksandrs spētu sazināties ar apkārtējiem, zēnam nepieciešami  2,5 mēneši ilgi ārstniecības kursi Sanktpēterburgas ārstniecības centrā bērniem ar runas un dzirdes pataloģiju. Lai Aleksandrs dzirdētu nepieciešami 3000 lati.

Timofejs piedzima priekšlaicīgi. Dzimšanas brīdī viņš svēra vien kilogramu. Timofejam ir neiznēsāta bērna retinopātija. Puisītis jau pārcietis vairākas acu operācijas, kas glāba acis kā orgānu. Šobrīd Timofejs atšķir vien spilgtu gaismu un orientējas ar tausti un balsi. Lai Timofejs redzētu, zēnam 2011. gadā  Pēterburgas klīnikā jāveic 2 acu  operācijas. Lai to paveiktu, nepieciešami 2550 lati.

Iespēja ziedot ir ne tikai Labestības dienas pasākumos pie Kongresu nama, bet arī pa ziedošanas tālruni 90006383 (zvans 1 Ls).


Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša