Zināmi Eirovīzijas nacionālās atlases pirmie finālisti. FOTO
Slavenības
2012. gada 7. janvāris, 23:21

Zināmi Eirovīzijas nacionālās atlases pirmie finālisti. FOTO

Jauns.lv

Noskaidroti 2012. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases jeb „Eirodziesmas 2012” pirmie pieci finālisti, kas turpinās cīņu par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Baku. Žūrijas vērtējumā augstāko vērtējumu ieguva Paula Dukure.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmo reizi „Eirodziesmas” vēsturē pusfināls bija skatāms tiešraidē un to vadīja Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs. Pirmajā pusfinālā piedalījās šādas dziesmas (uzstāšanās kārtībā): „Dancer” - Atis Ieviņš (mūzikas un teksta autors Artūrs Mangulis), „Mīlestības nevar būt par daudz” - Nikolajs Puzikovs (mūzikas autors Artūrs Palkevičs, teksta autors Guntars Račs), „No Limits To Dream” - Maia (mūzikas autori Edgars Beļickis, Edgars Jass un Raitis Aukšmuksts, teksta autore Maia), „I Want You Back” - Samanta Tīna & Dāvids Kalandija (mūzikas autors Mārtiņš Grunte, teksta autors Oskars Maizītis), „Rollin’ Up” - Angelina & Alisa May (mūzikas autors Jevgeņijs Ustinskovs, teksta autore Alisa May), „Freakin’ Out” - Laura Bicāne un Romāns Sladzis (mūzikas un teksta autore Laura Bicāne), „Celebration” - Paula Dukure (mūzikas autors Edijs Dukurs, teksta autors Miks

 Dukurs), „We Can Change The World” - Andris Ābelīte (mūzikas un teksta autors Andris Ābelīte), „My World” - Rūta Dūduma (mūzikas un teksta autore Rūta Dūduma) un „Disco Superfly” – grupa „PeR” (mūzikas autori Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis, teksta autors Ralfs Eilands).

No šīm kompozīcijām piecas labākās dziesmas tika noskaidrotas balsošanas rezultātā. Balsot varēja gan TV skatītāji, gan žūrija 10 cilvēku sastāvā, un vērtējums notika attiecībā 50:50. Pirmajā pusfinālā žūrijā bija žurnālists Sandris Vanzovičs, plastiskas ķirurgs Jānis Žaržeckis, motobraucējs un lauksaimnieks Jānis Vinters, skaistumkopšanas salona īpašniece Binnija Ārberga, grupas „Musiqq” dziedātājs Emīls Balceris, mūziķis Marts Kristians Kalniņš, kinokritiķe Daira Āboliņa, dziedātāja Jana Kay, horeogrāfe Elīna Breice un dziedātāja Ieva Kerēvica.

Žūrija un skatītāji lēma, ka no pirmā pusfināla „Eirodziesmas 2012” finālā iekļuva Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar dziesmu „I Want You Back”, Paula Dukure ar dziesmu „Celebration”, Andris Ābelīte ar dziesmu „We Can Change The World”, Rūta Dūduma ar dziesmu „My World” un grupa „PeR” ar jestro gabalu „Disco Superfly”!

Atgādinām, Eirovīzijas Nacionālās atlases otrais pusfināls tiešraidē no „NA” studijas risināsies sestdien, 14. janvārī, plkst. 21:20, bet fināls tradicionāli notiks Ventspils teātra namā „Jūras vārti” 18. februārī. Savukārt Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22. līdz 26. maijam risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Paula Dukure ar dziesmu „Celebration”  Eirodziesma 2012 pusfinālā

Kasjauns.lv/Foto: Mārcis Priede